2020-tól ingyen internet, 2025-től 5G is érkezik az EU-ba

2016. szeptember 15.
1.9231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Igazán izgalmas híreket közölt évértékelő beszédében Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az EU digitális technológiai fejlesztéseivel kapcsolatban, így megtudtuk, hogy 10 éven belül óriási változások mennek végbe az internetfejlődés tekintetében az öreg kontinensen.

Juncker szerint ugyanis 2020-ra szeretnék elérni, hogy az Európai Unió minden városában ingyenes vezeték nélküli internetszolgáltatás álljon a lakosság rendelkezésére, ezáltal aki szeretne, az köztereken, parkokban és nyilvános intézményekben, illetve középületekben egyaránt csatlakozhat majd készülékeivel a világhálóhoz, amely így senkinek sem okozhat problémát a jövőben.

Nem sokkal később aztán újabb szintlépés következik be, az Európai Bizottság tervei szerint ugyanis 2025-re már az 5G hálózat teljes körű bevezetésére is sor kerülhet, amivel nem csak egy újabb szintjét ismerhetjük meg a vezeték nélküli internet sebességének, hanem mindemellett az egész EU-ban 5 millió új munkahely is létesülhet az új technológiához köthetően.
4 hozzászólás

wegh

8 éve, 3 hónapja és 1 napja

Ez egy olyan ember képzelgése, aki évek óta nem lépett ki az utcára körübelül röhögő smiley A 4G is szegényes, nemhogy ingyen biztosítsanak internetet.

válasz erre

VDemon

8 éve, 3 hónapja és 1 napja

Ez az a hiszem ha látom helyzet. mosolygó smiley

válasz erre

TEchie

8 éve, 3 hónapja és 1 napja

Álom édes álom... mosolygó smiley Hiába terveznek ilyen szép dolgokat, még a roamingot se tudták megoldani. wtf smiley

válasz erre

Mordorer

8 éve, 3 hónapja és 1 napja

Az igen! meglepett smiley Gondolom csak a nagy városokról van szó, a kis magyar 10-20 ezres városoknál erre nem sok esélyt látok.

válasz erre