2018-ban is legyűrte az App Store a Google Play-t

2019. január 18.
4.9041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Sensor Tower nevezetű elemzőcsoport egészen meglepő és érdekes adatokkal állt elő az Apple saját bejáratú digitális piacterével, az App Store-ral, és a Google Play-jel kapcsolatban, miáltal kiderül, hogy 2018-ban sokkal erősebben muzsikált az almás cég ezen a területen.

Összbevétel szintjén már 2017-ben is legyűrte az App Store a riválist, és bár most akkora előnnyel nem büszkélkedhetnek, mégis sokkal több pénz folyt be az Apple disztribúcióján, mint a Google Play-en keresztül: az App Store esetében 46,6 milliárdos bevételről beszélhetünk, míg a Google Play esetében 24,8 milliárdról, ez konkrétan egy szolid 88 százalékos különbség, ami egész egyszerűen elképesztő.

2018-ban is legyűrte az App Store a Google Play-t - 2. kép

Ennek ellenére viszont a Google platformjáról több alkalmazás került letöltésre, ugyanis a Play áruházból 75,7 milliárd letöltés történt, az App Store-ból pedig mindössze 29,6 milliárd.

2018-ban is legyűrte az App Store a Google Play-t - 3. kép

Összességében nincs nagyon miért szégyenkeznie a Google Play-nek, hiszen szépen lassan (nagyon lassan) kezdik behozni a hátrányukat az App Store-ral szemben, illetve saját magukhoz képest is egyre szebb számokat produkálnak. Mobiljátékok terén viszont tavaly is az App Store győzedelmeskedett a maga 33,2 milliárd dolláros bevételével, ez a szám a Google Play esetében 21,5 milliárd, azonban itt is kisebb már a differencia, mint 2017-ben.

2018-ban is legyűrte az App Store a Google Play-t - 4. kép

5 hozzászólás

TEchie

1 éve, 5 hónapja és 22 napja

Az nagyon odabasz!

válasz erre

Direktor

1 éve, 5 hónapja és 22 napja

Brutális ez a különbség!

válasz erre

Harder

1 éve, 5 hónapja és 22 napja

Sokszor beigazolódott már hogy az iOS használók sokkal többet költenek. De hogy ennyivel!

válasz erre

login_password

1 éve, 5 hónapja és 22 napja

Ez nagyon nagy különbség. Nem gondoltam volna.

válasz erre

Levi87

1 éve, 5 hónapja és 22 napja

Ennyi.

válasz erre