2017. februárjában érkezik a LibreOffice 5.3

2016. október 10.
2.2861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A The Document Foundation-től származó információk szerint a LibreOffice következő főverziójának fejlesztése már elkezdődött, ráadásul két héten belül egy bug-vadászatot is tartanak, míg az 5.3-as végleges megjelenése jövő év februárjában lesz esedékes.

Italo Vignoli, aki nagyszerű PR és Marketing szakember (is), publikálta a hírt, miszerint a LibreOffice 5.3-nak az első, zárt tesztelésre szánt változata október 17-én jelenik meg, ami pár nappal az október 21-ére tervezett fejlesztőknek és hacker-eknek rendezett találkozó előtt lesz.

A hivatalos Alpha-t megelőzö pre-release variáns céllal debütál tehát, hiszen így a konferencián résztvevők felkészülten, esetleg hibalistával együtt érkeznek majd, ami nagyban segíti a LibreOffice fejlesztési munkálatait. A megjelenésig tartó úton ez lesz az első változat, ezt követi majd az Alpha, november 21-én pedig már a bétafázis is megkezdődik és Mikulás napját követő reggel pedig máris a második béta verziót tesztelhetjük.

Ha minden a tervezett tempóban halad majd, akkor karácsonykor elérjük az RC változatot. Januárban már csak az utolsó simítások lesznek hátra, a fejlesztők reményei szerint minimális bugfix-szel, és 2017. február elsején elérhetővé válik majd a LibreOffice 5.3.
1 hozzászólás

Kisfaludy82

3 éve, 7 hónapja és 20 napja

Mindig, mindenre ezt használom, bármilyen os-en is legyek. Látszik, hogy nagyon fejlesztik, folyamatosan.

válasz erre