2014 legrizikósabb filmpremierei - 2. rész

2013. december 15.
7.9421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Mint tudjuk, ami késik, az nem jön időben - de csak elkészült végre: íme a korábbi poszt folytatása, megtudhatjuk melyek lesznek a Movieweb szerint 2014 potenciálisan legnagyobb bukása.



8.

A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy)
Premier: augusztus 1.
Tervezett magyar premier: augusztus 7.
Sztori: Az űr mélyén egy amerikai pilóta és a néhány földönkívüli ex-bűnöző kénytelen csapattá kovácsolódni, hogy megvédje Galaxisunkat a rá leselkedő veszélytől.
Sikerfaktor: Nagy rizikó ez a Disney számára, még ha a Marvel legújabb adaptációjáról is van szó, igaz, minden eddig projekttől különbözik. Az átlagember aligha hallott ezelőtt Star-Lordról, vagy Rocket Racoonról, ezen az sem segít, hogy Zoe Saldana, Lee Pace, Karen Gillan, vagy Benicio del Toro is ott van a szereplők között, vagy Bradley Cooper és Vin Diesel is hangját kölcsönzi egy-egy karakternek. Annak azonban még mindig ott van az esélye, hogy ez a film lesz a következő Scott Pilgrim a világ ellen.



9. Az útvesztő (The Maze Runner)
Premier: szeptember 19.
Magyar premier: szeptember
Sztori: Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál - és sokan vannak ilyenek - mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.
Sikerfaktor: Újabb ifjúsági regény, ami az érdektelenség homályába veszhet, hiszen az amerikai kollégák szerint az egyik legbutább alkotás, amely valaha készült a műfajban - épp ezért került szeptember közepére a bemutatója.

10. Dracula Untold
Premier: október 17.
Magyar premier: október
Sztori: A jövőre érkező Dracula Untold úgynevezett eredettörténet, vagyis azt meséli el, hogy a havasalföldi Vlad hercegből miként lesz a világ első vámpírja. (A munkacím ezért volt Dracula Year One, azaz Drakula - első év). Az alkotók minél nagyobb történelmi hitelességre törekednek, hogy a mítoszt hatásosan vezethessék vissza a gyökerekhez, bár azt nyilván nem fogják kidomborítani, hogy a szadista Vladnak a karóba húzás volt a hobbija.
Sikerfaktor: Szépen, lassan csak telítődik a vámpírpiac. A világ egyik legismertebb vérszívójának eredettörténete akár érdekes is lehet, habár Luke Evans, akiről még mindig nem döntöttem el, hogy szeressek-e vagy se, még megmentheti a projektet hiszen olyan karakterszínész, akit imádunk utálni.



11. Interstellar
Premier: november 7.
Magyar premier: november 6.
Sztori: A legendásan titkolózó rendező, Christopher Nolan új sci-fijéről annyit már tudni, hogy csupa sztár működik közre benne és a csillagok között játszódik. Tudósok felfedeznek egy féreglyukat az űrben, és egy csapatnyi kutató, meg kalandor nekivág, hogy átlépje mindazokat a határokat, amelyeket addig áthághatatlannak hittünk: túl akarnak lépni téren és időn?
Sikerfaktor: Érdekesnek tűnik, és habár többször jövendölték már meg Christopher Nolan bukását, most sem lepődnénk meg, ha ez ismét csak kacsa lenne. A titkolódzás és Michale Caine, Jessica Chastain, Casey Affeck vagy személyes, sátáni kedvencem, Wes Bentley neve is sokat nyom a latban. Az ökológiai sci-fi sorsa elég sarkosnak tűnik - bukás, vagy a Gravitációhoz hasonlatos váratlan siker.

12. Annie
Premier: december 19.
Magyar premier: 2015. január
Sztori: Az Annie egy Broadway musical Harold Gray Little Orphan Annie című népszerű képregénysorozata alapján, amelynek a zenéjét Charles Strouse, dalszövegeit Martin Charnin írta, Thomas Meehan könyve alapján. Az eredeti előadás 1977-től hat teljes éven keresztül futott, és egy 11 éves árva kislányról szól, aki megszökik az árvaházból, hogy megtalálja szüleit és végül mesés módon talál igaz családra.
Sikerfaktor: Jaj. Az itthon kevéssé ismert, bűbájos bajkeverő, árva lányról szóló musical a tengerentúlon nemzeti nagy kedvenc, habár a kritikusok szerint ez tipikusan az a történet, amit 30 éven belül nem tanácsos kétszer filmvászonra vinni. Könnyedén az Óz, a hatalmas sorsa várhatja - ami különösképpen azért szomorú, mert A messzi dél vadjainak félelmetes tehetséges kis sztárja, Quvenzhané Wallis alakítja majd a főszerepet.



13. Demóna (Maleficent)
Premier: május 30.
Tervezett magyar premier: június 5.
Sztori: A film a Csipkerózsika fő gonoszát, Demónát helyi a középpontba, és a történetet az ő szemszögéből ismerhetjük meg. Megtudhatjuk, mitől keseredett feketévé a boszorka szíve, és mi vezetett ahhoz, megátkozza Csipkerózsikát még baba korában.
Sikerfaktor: Nem igazán sikerültek jól a Disney élőszereplős adaptációi, mégis szép összeget hoztak a konyhára. Vajon ez is borzasztó lesz, mégis tódul rá a nép? Mindig izgalmas, ha a dolgok miértje mögé láthatunk, vagy más szemszögből ismerünk meg egy unalomig feldolgozott történetet, és Angelina Jolie tökéletes választás a címszerepre, ha engem kérdeztek született boszorkány a nő... bár én őt még utálni sem szeretem, ezzel alighanem nagyon egyedül lehetek.

14. RobotZsaru (RoboCop)
Premier: február 12.
Magyar premier: február 6.
Sztori: Egy fiatal rendőr életveszélyes állapotba kerül, és életét úgy lehet megmenteni, ha a rendőrség kísérleti kiborg programjának résztvevője lesz - szomorú módon akaratán kívül. Robottestbe zárva járja Detroit bűnös utcáit, hogy eltakarítsa a ?szemetet?.
Sikerfaktor: Többször merült fel már a kérdés, hogy van-e még Hollywoodban eredeti ötlet? Különösen igaz ez erre a történetre, amelyből született mozifilm, számtalan vacak folytatással, tv-sorozat, és animációs sorozat is. Egyiket sem övezte kirobbanó vastaps. Apró reménysugárt lop a sötétnek tűnő jövőbe Gary Oldman, Jackie Earle Haley, vagy Jennifer Ehle neve, valamint számtalan sorozatos arc, például Aime Garcia, Miguel Ferrer is tiszteletét teszi, köztük a címszereplőt alakító svéd-amerikai Joel Kinnaman is, akit a Gyilkosságból ismerhetünk.



Itt a vége, fuss el véle! Mozirajongóként azért remélem, több esetben tévedett a Movieweb, és inkább pozitív élményekkel távozunk majd a teremből. Szurkolok az eredeti alkotásoknak, és egy izgalmas 2014-es moziévnek.
nincs még hozzászólás