2014 legrizikósabb filmpremierei - 1. rész

2013. december 03.
9.6071
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag

Közeleg az év vége, ami tagadhatatlanul a listakészítés ideje, legnevesebb filmes oldalak számot vetnek a 2013-as évvel, és közzé teszik, melyek véleményük szerint a legjobb-legrosszabb mozis alkotások.

A Movieweb kollégái már ennél is előrébb járnak: máris összegyűjtötték, melyek 2014 potenciálisan legnagyobb bukásra ítélt projektjei. Íme a 14 filmből álló lista első része:

 



1. The Legend of Hercules (Hercules The Legend Begins)
Premier: január 10.
Magyar premier: január 30.
Sztori: Herkules (Kellan Lutz) végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét. Azonban az ifjú félisten még nem is sejti, mekkora utat kell megtennie, hogy sorsa beteljesedjen.
Egyetlen vágya, hogy igaz szerelmével, Hébével lehessen. A gyönyörű krétai hercegnőt viszont Herkules testvérének, Iphiklésznek szánták feleségül, így Herkules jelenléte nem kívánatossá válik a király számára. Hogy beteljesedjen a frigy, Herkulest Egyiptomba száműzik, rabszolgakereskedők kezére kerülve pedig eladják gladiátornak. Az egyre népszerűbb harcos nem adja fel a küzdelmet, bosszút akar állni a királyon, az összeesküvőkön.
Herkules rájön, hogy sokkal nagyobb erő lakozik benne, mint azt valaha is elképzelte: Zeusz fiaként isteni hatalommal bír. A vakmerő és bátor harcos visszatérve hazájába, az elnyomottak élére áll, és vezérükként indul a király elleni küzdelembe, hogy megszabadítsa a birodalmat a félelemtől, és az elnyomástól, beteljesítve ezzel az isteni jóslatot.
Sikerfaktor: két Hercules film készül jövőre. Az egyikben az eddig csak mellékszerepekkel bajlódó Kellan Lutz, a másikban pedig a rendíthetetlen izomkolosszus, Dwayne Johnson alakítja az ikonikus félistent. Habár a movieweb szerint túl ?meleg? és ostoba alkotásnak érkezik, talán a ez a film mégis elhajózhat az utóbbi alkotás farvizén.



2. Jack Ryan: Árnyékügynök (Jack Ryan: Shadow Recruit)
Premier: január 17.
Magyar premier: január 16.
Sztori: Ryan a barátai és szerettei szemében csak egy a sok New York-i banki elemző közül, de titokban már évek óta a CIA-nak dolgozik. Eredetileg azért vették fel, hogy globális gazdasági adatokat rágjon át, de amikor rábukkan egy aprólékosan kidolgozott tervre, amelynek célja az amerikai gazdaság megroppantása és globális káosz kirobbantása, akkor kiderül, hogy csak ő tudja megakadályozni ezt a terrorakciót. Így teljes jogú ügynökké avanzsál, és máris a gyanakvás, az átverések és a halálos veszedelmek világában találja magát. Ezért aztán kénytelen szófukar felettese, mit sem sejtő menyasszonya és egy briliáns elméjű orosz oligarcha között lavírozni, és kénytelen szembenézni egy új valósággal, ahol senkiben sem lehet megbízni, ám milliók sorsa függ attól, hogy rátalál-e az igazságra. A gyújtózsinór ég, és Ryannek mindenki előtt kell járnia egy lépéssel a halálos versenyben...
Sikerfaktor: Sem a főszereplő Chris Pine, sem a női főhős, Keira Knightley nem egy nagy színészóriás. Előbbi a Star Trek szekerén, utóbbi pedig drámakirálynőként remélt boldogulást, kisebb-nagyobb sikerrel. A baj csak az ezzel a projekttel, hogy hiába zseniálisak Tom Clancy CIA-s kémregényei, Hollywood valamiért képtelen értékelhető adaptációkat készíteni könyveiből - már maga a trailer is érdektelenségbe fullad, és ezen nem segít a zseniális Kenneth Branagh jelenléte sem (pedig dupla munkát végez: rendezőként és színészként is jelen van), bár tegyük hozzá, a tengerentúlon legutóbbi munkáját, a Thor első részét is számos kritika érte.



3. Én, Frankenstein (I, Frankenstein)
Premier: január 24.
Magyar premier: január 16.
Sztori: 200 évvel azután, hogy Dr. Frankenstein megteremtette szörnyetegét, Adam (Aaron Eckhart) még mindig itt él közöttünk. Amikor azonban egy háború közepén találja magát, melynek tétje az emberiség sorsa, ráébred, hogy ő maga hordozza a pusztulás kulcsát.
Sikerfaktor: a méltatlanul hanyagolt és nem kevéssé dögös Aaron Eckhart kalandja a copy-paste Underworld világban. Ráadásul szörnyet alakít, aki démonok ellen száll csatába? Az ígéretes szereplőgárda további tagjai: Yvonne Strahovski, Bill Nighy és Miranda Otto lesznek. A probléma ?csupán? az, hogy egyelőre úgy tűnik, a CGI-re igen kevés pénz jutott...

4. Pompeji (Pompeii)
Premier: február 21.
Magyar premier: február 20.
Sztori: egy rabszolga és egy lány románca köré szövődik, ami időszámításunk előtt 79-ben játszódik, amikor a Vezúv kitör és elpusztítja Pompeii-t. A kaptár-filmek rendezőjének történelmi katasztrófafilmje látványos akciókkal, és romantikus szerelmi történettel felturbózva.
Sikerfaktor: Kissé B-kategóriás szereplőgárda (Kit Harington, Emily Browning, Carrie-Ann Moss, és Jared Harris) és újra csak érdektelen történet - Amerika nem igazán vevő az ókori romantikára, még ha csavarnak is egyet az alkotók kedvük szerint, és szokásos módon tesznek a történelmi hűségre.



5. A beavatott (Divergent)
Premier: március 21.
Magyar premier: március 20.
Sztori: Chicago. A társadalom öt csoportra tagolódik: Őszinték, Önfeláldozók, Bátrak, Barátságosak és Műveltek. Az év egy bizonyos napján a mindenkori tizenhat éveseknek el kell dönteniük, hogy melyik csoporthoz akarnak tartozni.
Egy döntés, ami megmutatja kihez, vagy mihez vagy hűséges. Egy döntés, amitől megváltozol.
Sikerfaktor: Próbálják az új Éhezők Viadalaként felvezetni az alkotást, de az a helyzet, kevés ifjúsági regény adaptáció sikerül jól. A könyvek itthon is kevéssé ismertek, és már A végzet ereklyéi is elbuktak. mindezek ellenére a késztők már mind a négy fejezetet előkészítették. Komolyan senkinek nem jutott eszébe, hogy az ilyen történetekből mozis franchise helyett sorozatot készítsen? Mindegy, de legalább Theo James benne lesz...



6. A holnap határa (Edge of Tomorrow)
Premier: június 6.
Magyar premier: júniusban
Sztori: Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt ? pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal.
Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot.
Sikerfaktor: Tom Cruise ismét nagy költségvetésű sci-fi-ben? ez még jó is lehetne. De tulajdonképpen mintha az Idétlen Időkig tudományos-fantasztikus akció-köntösbe bújna. A kudarc ?titka? valószínüleg az lesz, hogy túl sok mostanában Tom Cruise-ból a mozivásznon, és talán a címe is inkább romantikus vígjátékra hajaz.

7. Jupiter Ascending
Premier: július 25.
Magyar premier: még nincs
Sztori: Egy messzi, messzi galaxisban az emberek képviselik a legalsóbbrendű életformát. Egy ifjú és nehéz sorsú, ámde gyönyörűséges lány fejére azonban az Univerzum Királynője vérdíjat tűz ki. És hogy miért? Mert már maga a létezése is fenyegetést jelent, uralkodásának végét jelzi. Itt jön a képbe a genetikailag módosított zsoldos, aki a lány nyomába ered...
Sikerfaktor: Hófehérke a zűrben, nemdebár? Ismeretlen környezetben játszódó fantasztikus történet - tapasztalatok alapján nem túl vonzó a közönség számára. A Wachowski testvérek legutóbbi két projektje, a Speed Racer - Totál turbó és Felhőatlasz is megbukott. Sajnos, ezen a a felkapott főszereplőpáros, Channing Tatum és Mila Kunis sem segít - hiszen a Felhőatlasznál pazarabb szereposztást nehezen lehetett volna elképzelni...és mégse!
folyt. köv.
nincs még hozzászólás