2000 fényévvel közelebb van a Föld a Tejútrendszer centrumához, mint eddig hittük

2020. november 30.
36.4151
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Japán Nemzeti Csillagászati Obszervatórium kutatói új adatokat gyűjtöttek össze, amelyek pontosabb méréseket tettek lehetővé, és új számításokat tártak fel, például annak kapcsán, hogy közelebb van a a Föld a Tejútrendszer közepéhez, mint eddig hittük.

Pontosan 2000 fényévvel van közelebb a galaktikus centrumhoz, ami a korábbi ismeretekhez képest nagyobbnak minősül, a Naprendszer pedig 7 kilométer / másodperc sebességgel kering a Tejútrendszer körül.

Amint arról a Japán Csillagászati Társaság kiadványában beszámoltak róla, a kutatók úgy becsülték, hogy a Nap körülbelül 25 800 fényévre van a Saggitarius A*-tól, a Tejútrendszer középpontjában álló szupermasszív fekete lyuktól. Kiszámították azt is, hogy a Föld 227 kilométer / másodperc sebességgel kerüli meg a Tejútrendszert. Korábban 220 km/s-re becsülték eme értéket.
adatokat gyűjtöttek össze, amelyek pontosabb méréseket tettek lehetővé, és új számításokat tártak fel, például annak kapcsán, hogy közelebb van a a Föld a Tejútrendszer közepéhez, mint eddig hittük.'>
3 hozzászólás

betyár

3 éve, 7 hónapja és 10 napja

220 vagy 227 nem mindegy?!

válasz erre

CharlieFirpo

3 éve, 7 hónapja és 10 napja

Nem oszt nem szoroz, az a helyzet. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 7 hónapja és 10 napja

Mindig csak tippelgetnek, most is. Sajnos ez a legmegbízhatatlanabb tudomány.

válasz erre