200 kilós akkumulátorokat emelgetnek az űrben az ISS asztronautái

2019. október 07.
7.7721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Két asztronauta űrsétát tett a Nemzetközi Űrállomás külsejéhez, ami a tervek szerint az első az ötből annak érdekében, hogy kicsit felfejlesszék az állomás áramellátásának működését.

Az Expedition 61 repülésmérnökei, Christina Koch és Andrew Morgan teljesítették a 7 óráig és 1 percig tartó űrsétát, amely reggel 7:39-től délután 14:40-ig tartott. Az űrállomást nyolc nagy napenergia-szárny hajtja. Napfény táplálja gyakorlatilag az állomás rendszereit, amelyek négy nagy akkumulátort töltenek fel, amikor éppenséggel a Föld árnyékolása miatt nem jutnak napenergiához.

Koch és Morgan kicserélték a régi nikkel-hidrogén akkumulátorokat két új lítium-ion akkumulátorral, amelyeket a japán H-II Transfer Vehicle-8 (HTV-8) fedélzetén szállítottak az űrállomáshoz. A nagyobb lítium-ion akkumulátorok két nikkel-hidrogén akkumulátort tárolhatnak egyszerre.

A páros eltávolította először az egyik régebbi akkumulátort, majd óvatosan egymásnak oda-vissza átadva telepítették az újat a megüresedett helyre. Az új darab 194 kg-ot nyom, míg a nikkel-hidrogén aksik "mindössze" 165 kg-osak voltak - írja a Space.com.
4 hozzászólás

Fikarc

4 éve, 11 hónapja és 1 napja

Fent az űrben könnyű ekkora súllyal vigéckedni. nyelvnyújtó smiley

válasz erre

inkognito

4 éve, 11 hónapja és 1 napja

Még jó hogy ott kint ezt annyira nem érezni.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 11 hónapja és 2 napja

Nagyon nagy élmény lehet egyébként.

válasz erre

Levi87

4 éve, 11 hónapja és 2 napja

A súlytalanságban könnyű. mosolygó smiley

válasz erre