20 milliárd dollárt fektet az Intel új gyárakba, külsős cégek számára fognak termelni

2021. március 24.
65.9581
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Intel új vezérigazgatóval, Pat Gelsingerrel robog tovább, lévén frissen került a kérdéses pozícióra, ráadásul emberünk nem is pazarolja az idejét, lévén néhány nagy változtatást máris elkezdett bevezetni.

A vállalat mai bejelentésén Gelsinger elmondta, hogy az Intel chipgyártásának nagyobb részét harmadik fél gyárainak adja ki - ez konkrétan 20 milliárd dolláros beruházás két új arizonai gyárba. Ezenfelül a vállalat új ágazata Intel Foundry Services néven fog futni, amely az Intel gyáraiban intézi majd chipek gyártását más vállalatok számára.

A bejelentések az Intel tervezésének és gyártásának új "IDM 2.01" stratégiájának részei, amely három részből áll. Először is ott van az Intel házon belüli gyártása, amely továbbra is az Intel tervezésének és chipgyártásának kulcsfontosságú részeként fog szolgálni.

Másodsorban, a külső gyárak, köztük a TSMC, a Samsung és a GlobalFoundries kiterjesztett használata 2023-tól kezdődően mind a fogyasztói, mind a vállalati chipek számára az Intel számítástechnikai kínálatának középpontjában álló termékek gyártására. A harmadik pedig az imnét említett Intel Foundry Services, amely külsős cégek számára fog előállítani chipeket.
2 hozzászólás

Porthos

3 éve, 3 hónapja és 7 napja

Több lábon állnak, ezt így is kell.

válasz erre

inkognito

3 éve, 3 hónapja és 8 napja

Akkor nagyon be fog indulni a gyártás.

válasz erre