Törli a Google az inaktív felhasználók tartalmait egy idő után

2020. december 18.
16.0641
darkomen profilja, adatai
darkomen
A Google bejelentette, hogy változtatni fog a szolgáltatásaihoz kapcsolódó felhasználási feltételein, ennek értelmében bizonyos inaktivitás után az adott szolgáltatás tartalmát törölni fogják és nem lesz lehetőség azok visszanyerésére.
 

A módosítás 2021. június 21-én lép érvénybe és onnantól számolva ha valaki két éven keresztül nem lép be adott szolgáltatásba, akkor vesznek el az adatai. Ez a módosítás a három fő szolgáltatást érinti: a Gmail, a Google Drive és a Google Fotók. A két éves limit külön-külön érvényes rájuk, tehát ha valaki aktívan használja a Gmailt, de mellette nem lép be a Drive-ba vagy a Fotókba, akkor csak ennek a kettőnek a tartalma kerül törlésre, a Gmail érintetlenül marad.

A Google Drive esetén elegendő, hogy ha a hozzákapcsolódó egyéb szolgáltatások valamelyike használva van, mint például Google Dokumentumok, Táblázatok, Diák, Rajzok, Űrlapok, Jamboard és Webhelyek.
3 hozzászólás

technomancer

4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Egyedül a naptárt használom, az mihez tartozik?

válasz erre

Direktor

4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Az a **** hogy visszahozhatatlan. Szerintem az eléggé aggályos.

válasz erre

Fikarc

4 hónapja, 1 hete és 1 napja

Teljesen ésszerű döntés, és mondjuk ha nem használja ennyi ideig valaki a szolgáltatást, akkor nyilván nincs is rá szüksége.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink