185 millió dollárba fáj a Boeingnek a Starliner űrtaxi többszöri halasztása

2021. október 28.
102.9341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Boeing október 27-én bejelentette, hogy további 185 millió dolláros pénzösszeget számol el, hogy fedezze a CST-100 Starliner kereskedelmi személyszállító járművének újbóli repülésének költségeit.

A vállalat a második negyedévi pénzügyi eredményeinek közzétételekor jelentette be az említett összeget, mondván, hogy a költséget a most 2022-re várt második személyzet nélküli orbitális repülési teszt és a hátralévő munkálatok legújabb értékelése okozta.

A vállalat 2020 januárjában 410 millió dolláros összeget számolt el a második személyzet nélküli repülés befejezésének akkori becsült költségeire, miután szoftverproblémák miatt az eredeti OFT-küldetés 2019 decemberében megszakadt.

A Boeing augusztus elején tervezte végrehajtani ezt a második, személyzet nélküli tesztrepülést, az OFT-2-t, de órákkal a tervezett felszállás előtt leállította az indítási kísérletet, amikor az űrhajó hajtóműrendszerének szelepei nem nyíltak ki.

A mérnökök megállapították, hogy 13 szelep beragadt, valószínűleg akkor, amikor a nitrogén-tetroxid hajtóanyag átszivárgott a szelepeken, és nedvességgel keveredve salétromsavat hozott létre, amely korrodálta a szelepeket.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

2 éve, 8 hónapja és 6 napja

Fájhat nagyon.

válasz erre

Fikarc

2 éve, 8 hónapja és 6 napja

De durva! meglepett smiley

válasz erre

zender

2 éve, 8 hónapja és 6 napja

Megérezhető összeg még az űrutazás esetében is!

válasz erre

techiii

2 éve, 8 hónapja és 7 napja

Az komoly pénz.

válasz erre

Porthos

2 éve, 8 hónapja és 7 napja

Uhhh az azért már vagyon. meglepett smiley

válasz erre