17%-os növekedés a MacBook értékesítésben

2017. augusztus 16.
3.6031
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A múltkori mobil zárást követően megérkezett a notebook piac globális értékelése, amelyben a HP vezető szerepe nem okoz meglepetést, ám az Apple 17%-os növekedése igazán lenyűgöző érték.

A második negyedévben majdnem 40 millió értékesített notebookon osztoztak a gyártók, egészen pontosan 39,955 millión. A top három gyártó még mindig a HP (23,4%), Lenovo (20,1%) és a Dell (16,4%), és a jelenlegi felsorolásunk a helyezéseiket is tükrözi, amiből kiemelkedik a HP, ugyanis zsinórban ötödik alkalommal végzett a lista élén.

A statisztikát a TrendForce adta ki, amiben csupán az ötödik helyen végzett az Apple, ám a 3,98 millió értékesített MacBook 10%-os részesedést eredményezett, amivel holtversenyben állnak az Asus-szal.

Annak ellenére, hogy a Q1-hez képest mindössze 1%-kal sikerült növelni ezt a számot, de az előző év ugyanezen negyedévéhez viszonyítva 17,1%-os a növekedés, már ami a darabszámot illeti, több mint kiváló.

17%-os növekedés a MacBook értékesítésben - 2. kép

A kimutatás részleteiből kiderült, hogy ezt az előkelő helyet, valamint a növekedést a 12 colos MacBook alapozta meg a cupertino-i vállalatnak, de ha hihetünk az információknak, a második félévet egy exkluzív MacBook Pro-ra hegyeznék ki, amit a Q4 elején adhatnak ki.
3 hozzászólás

inkognito

1 éve, 2 napja

Globálisan szép eredmény. Kíváncsi lennék hogy hol nőttek a legnagyobbat.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 2 napja

Kellett az a procifrissítés, tényleg sokan vártak rá, ebből is látszik.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 2 napja

Látszik hogy sokan vártak a frissítésre.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink