16 éves lett a halhatatlan Windows XP

2017. augusztus 24.
5.3621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Microsoft napra pontosan 16 évvel ezelőtt jelentette be a Windows XP névre keresztelt asztali operációs rendszerét, ami ezen idő alatt egyértelműen a legnagyobb sikert generálta a redmondi cégnek.

Az XP-t még a kilencvenes években kezdték el fejleszteni, akkor, amikor a Microsoft a kifejezetten a fogyasztóknak szánt, Windows NT rendszermagon alapúló Neptune operációs rendszeren dolgozott, aminek a gerencét megtartva, de a felhasználói felületet és a funkciókat jelentősen átalakítva megálmodta a 2001-es debütálást.

A mai napon 16 éves operációs rendszert csak 2001. októberében engedték piacra, ami élete alatt három Service Pack-ot kapott, míg végül 2008 június 30-án távozott az OEM szoftverek piacáról.

A rendszert azonban annyira megszerették a magán és a céges felhasználók is, hogy még a mai napig találunk olyan helyeket, ahol munkát teljesít az XP, még ha biztonsági szempontból elég kockázatos is. Talán ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy a Windows XP még mindig a negyedik helyen áll a legnépszerűbb verziók rangsorában.
5 hozzászólás

technomancer

1 éve, 10 hónapja és 22 napja

Boldogat!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 10 hónapja és 22 napja

Még csak 16?

válasz erre

Huginn

1 éve, 10 hónapja és 22 napja

Ez legalább mutatja, hogy milyen pocsék fejlesztések mennek Microsoft-éknál, s hogy az átlagembernek mennyire nem való az informatika... Szomorú ez mindkét oldalról nézve.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 10 hónapja és 22 napja

Számítástechnikában az 160 év.

válasz erre

VDemon

1 éve, 10 hónapja és 22 napja

Van aki még mindig nem tud lekattanni róla, durva!

válasz erre