10 millió dollárt gyűjtött a startup, amely egy teherszállító űrkapszulán dolgozik

2021. november 17.
83.5711
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Los Angeles-i székhelyű Inversion űrkutatási startup november 16-án jelentette be, hogy 10 millió dolláros finanszírozást gyűjtött egy olyan visszatérő kapszula kifejlesztésére, amely az űrből szállítmányt hoz vissza a Földre.
 

A vállalatot januárban alapította Justin Fiaschetti, a SpaceX és a Relativity Space korábbi hajtóműmérnöke, valamint Austin Briggs, az ABL Space Systems korábbi hajtóműmérnöke. Az Inversion olyan újrafelhasználható kapszulát tervezett, amellyel oda-vissza utakat lehet tenni az űrbe, például rakományt szállítani az űrállomásokra és visszahozni a cuccot.

Elmondták, hogy a ma létező űrszállító járműveket a NASA követelményei alapján tervezték, de ahogy az űrhajózás egyre inkább kereskedelmi célúvá válik, valószínűleg rugalmasabb lehetőségek iránt is igény mutatkozik majd.

A vállalat kapszulájának potenciális vásárlói mind kereskedelmi, mind kormányzati ügyfelek lennének - az amerikai hadsereg például a Föld körüli pályán tárolhatná az ellátmányt, és a kapszulával a világ bármely pontjára szállíthatná azt. Egy másik alkalmazási terület a jövőbeni kereskedelmi űrállomások utánpótlása lenne.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

6 hónapja, 3 hete

Nagy szövegük lehet a srácoknak, hogy így tudnak pé zt szerezni...

válasz erre

Harder

6 hónapja, 3 hete

Ezek nagyon tudnak valamit!

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 3 hete

Igen gyorsan ömlik hozzájuk a pénz!

válasz erre

techiii

6 hónapja, 3 hete

Király. Csinálhatják a dolgokat.

válasz erre

inkognito

6 hónapja, 3 hete és 1 napja

10 misi nem rossz. Abból sok mindent tudnak csinálni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink