10 hasznos böngésző kiegészítő

2013. november 11.
8791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Firefox és Chrome a gyorsaságuk mellett főként testreszabhatóságuk miatt örvendenek oly nagy népszerűségnek, de nemcsak e két legnépszerűbb böngészőhöz készültek kiegészítők.

Lássuk néhány olyat, amellyel új funkciókat biztosíthatunk kedvenc böngészőnknek vagy kényelmesebbé tehetjük a böngészést.

1. AdBlock Plus (Firefox, Chrome, Opera, Internet Explorer és Android)
Még ha az Adblock Plus is a világ legnépszerűbb és legtöbbször letöltött böngészőkiegészítője (bőven egymilliárd felett), meglehetősen sok embert látok az interneten panaszkodni a rengeteg reklám miatt. A megoldás egyszerű: telepítsük ezt az apró kiegészítőt és örökre búcsút mondhatunk mindenféle villogó, kattogó, böszme reklámnak. Ha pedig egyszer-egyszer kimaradna valami a szórásból, két kattintással azt is letilthatjuk.

 

2. DownThemAll (Firefox)
A Firefox legjobb letöltéskezelője, többszálú letöltési lehetőségekkel és gyorsítással, szüneteltethetőséggel és sok egyéb beállítási lehetőséggel. Rettentően felgyorsíthatja a letöltés sebességét például FTP-ről töltés esetében.

 

3. Gmail Watcher
A címsor mellé kapunk egy Gmail ikont, amelyre kattintva azonnal megtekinthetjük a legfrissebb üzeneteinket, amelyekről egyébként beállított időközönként értesítést is kaphatunk (lehetséges hangjelzés, villogás, is).

 

4. Enhanced Steam (Firefox és Chrome)
Ennek főleg a Steam digitális játékboltot használó egyének fognak örülni. A kiegészítő segítségével testreszabható a steampowered.com felülete egyéni háttérrel, kijelzi az egyes játékok valaha elért legalacsonyabb árát és mennyit spórolsz valójában egy-egy csomagon, megjeleníti a Metacritic felhasználóinak értékeléseit is, illetve számos egyéb beállítás végezhető még el a segítségével.

 

5. Awesome Screenshot Plus (Firefox)
Képernyőmentés készíthető a böngészőben megjelenő oldal egészéről vagy egy részéről, amelyre aztán rögtön rajzolni és írni is lehet, majd képformátumban menthető vagy egy kattintással feltölthető egy megosztó oldalra.

 

6. CurrencyConverter (Chrome)
Rögtön 161 valuta között konvertálhatunk, amelyek árfolyama óránként frissül és nem kell külön oldalakat bújnunk emiatt.

 

7. LastPass (Firefox, Chrome, Internet Explorer, Opera és Safari)
Ha valaki nem bízik a beépített jelszókezelőben, itt egy ingyenes és biztonságos jelszókezelő és kitöltő.

 

8. Xmarks (Firefox, Chrome, Internet Explorer és Safari)
Ha valaki nem bízik a beépített könyvjelzőkezelőben, itt egy ingyenes és biztonságos könyvjelzőkezelő és szinkronizáló.

 

9. HTTPS Everywhere (Firefox)
Számos oldal támogatja a biztonságosabb, titkosított HTTPS protokollt, de nem mindig azt használja alapértelmezetten vagy esetleg a Vissza gombra kattintva az oldal sima HTTP változatát tölti be. Ezt küszöböli ki ez a kiegészítő, amely minden lehetséges helyzetben kikényszeríti a HTTPS titkosítást.

 

10. FastestFox (Firefox)
Végtelen görgetésre lapozás helyett, automatikus másolás/beillesztésre a középső egérgomb használatával, szöveges linkek kattinthatóvá alakítására, könnyű keresőmotor váltásra és még sok egyébre képes egymaga ez a kiegészítő.
nincs még hozzászólás