1 százalék felett jár az Android Nougat

2017. február 10.
4.7401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az androidos mobilok és táblagépek kapcsán az egyik leggyakrabban hallott negatívum az operációs rendszer "elavultsága", hiszen a gyártók nagy része csak a legdrágább modelleket frissíti az újabb változatokra és azokat is csak 1-2 évig.

Minden évben, az új Android megjelenésekor felmerül a kérdés, hogy vajon most gyorsabban fog e majd elterjedni, tesz e ezért bármit a Google, illetve az adott gyártó. Sajnos eddig mindig csalódnunk kellett és ez az Android 7.0 Nougat esetében sem alakult másképpen.

1 százalék felett jár az Android Nougat - 2. kép

Decemberben még fél százalék körül volt a rendszer részesedése, a legfrissebb statisztika pedig 1,2 százalékot mutat, ami 0,9%-os 7.0 és 0,3%-os 7.1-ből tevődik össze. Az Android 5 illetve 6 is 30 százalék körül áll, míg az Apple viszonylatában a friss rendszerek nagyon hamar elérik az 50 százalékot.

A statisztikán az MWC 2017-en bemutatkozó újdonságok javíthatnak majd, így nyáron akár 5 százalék fölé is emelkedhet a Nougat aránya, ami őszintén szólva még mindig borzalmas. Sajnos ezt hosszú évek alatt nem sikerült orvosolni és egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy egy ideig nem is lesz megoldás.
2 hozzászólás

TEchie

7 éve, 9 hónapja és 27 napja

Brutál lassan terjed, hihetetlen hogy Google nem bír nagyobb hatást gyakorolni.

válasz erre

betyár

7 éve, 9 hónapja és 27 napja

Lassan de biztosan már jön felénk is.

válasz erre