1 millió dollárt kapott egy fekete Tesla-alkalmazott, akit állítólag az N-betűs szóval sértegettek

2021. augusztus 09.
39.5731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy korábbi Tesla-alkalmazott egymillió dolláros kifizetésben részesült az autógyártótól, miután egy választottbíró megállapította, hogy a cég nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai faji megkülönböztetéseknek, szidalmaknak tegyék őt ki - írta a Bloomberg Law.

Melvin Berry afroamerikai alkalmazottat a Tesla gyárában, Alamedában, Kaliforniában vették fel 2015-ben. Azt mondta, hogy egy felügyelő az N-betűs szóval hivatkozott rá, majd hosszabb munkaórákkal és fizikailag megterhelőbb munkával büntette. A Tesla természetesen tagadja a vádakat.

Elaine Rushing választottbíró május 12-ei ítéletében azt mondta, hogy a Tesla felelős a Berry által leírt zaklatásért - a Bloomberg szerint. A Tesla azzal érvelt, hogy nincs írásos bizonyíték arra, hogy Berry panaszkodott volna, hogy a felügyelők őt így sértegették volna, és megjegyezte, hogy önként távozott a cégből - derül ki a bíró ítéletéből.
írta a Bloomberg Law.'>
6 hozzászólás

Porthos

2 éve, 11 hónapja és 3 napja

De erről miért a Tesla tehet? meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 11 hónapja és 3 napja

Ez rohadt fura döntésnek tűnik. meglepett smiley

válasz erre

inkognito

2 éve, 11 hónapja és 3 napja

Nem semmi. Biztos volt alapja.

válasz erre

Levi87

2 éve, 11 hónapja és 4 napja

Elég fura döntés de hát Amerikában bármiért lehet perelni és mindenféle különösebb ok nélkül meg is lehet nyerni azokat.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 11 hónapja és 4 napja

Kellemetlen, de erről nem tudom miért tehet a Tesla. Ha kiderült volna számukra, nyilván ejnyebejnéyznek vagy valami. De sokkal többet nem tehetnek.

válasz erre

rDAVE

2 éve, 11 hónapja és 4 napja

"a cég nem akadályozta meg, hogy felügyelői faji szidalmaknak tegyék őt ki" mert azt meg lehet akadályozni, hogy valaki valamit kimondjon... röhögő smiley Azt sem lehet mondani, hogy a cégnek kellene tájékoztatást adni, amikor nonstop erről beszélnek Amerikában. Max kirúgni tudják utólag...

válasz erre