1 milliárd dollárra perli egy 18 éves fiú az Apple-t a hibásan működő arcfelismerőjük miatt

2019. április 23.
3.1771
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Egy 18 éves New York-i fiú 1 milliárd dolláros pert indított az Apple ellen, azzal az indokkal, hogy az arcfelismerő szoftverük hibásan működik, ami bolti lopásokhoz csatolta a személyét.

Ousmane Bah-t még november 29-én kapcsolták le a hatóságok, azzal a váddal, hogy Apple üzletekből lopott, ellenben a fiú elmondása alapján nem tartózkodott a helyszínen, merthogy épp Manhattanben volt a végzős bálján. Hab a tortán, hogy az elfogató parancs olyan képdokumentációkat tartalmazott, amiken nem is a fiú arca látható.

Bah elmondása szerint hagyott már el fénykép nélküli igazolványt, amivel aztán a valódi tolvaj mutatkozhatott a kérdéses üzletekben, az Apple üzletekben lévő arcfelismerő szisztéma pedig tévesen azonosította vele a tolvajt. Éppen ezért a fiú 1 milliárd dollárt követel, miután roppant mód kényelmetlen helyzetbe hozták ezzel az egésszel őt.
3 hozzászólás

Ryz3N

4 hónapja, 5 napja

Kisfaludy82 írta:
Nem vagyok benne biztos, hogy értem, mi köze ehhez az Apple-nek.
Az üzletben lévő kamerák az Ő adataival mosta össze a kamera által bekariblált/azonosított arcot . Ami persze messze téves volt . Hatóság kivonult és egy tök ártatlan illetőt hoztak rettentő kellemetlen helyzetbe . Valamint a lopásokkal így besározták eddigi jó elismert egyéniségét.
Ez még idehaza is egy jó ügyvéddel helyt állna . Gondolom egy nyilvános bocsánatkéréssel nem elintézhető ilyen dolog. Mégiscsak ott lesz rendőrségen bejegyezve , még ha tévesen is egy priusz.
Az Apple üzletekben lévő arcfelismerő szisztéma pedig tévesen azonosította vele a tolvajt.

válasz erre

Levi87

4 hónapja, 5 napja

Ott még meg is fogja nyerni.

válasz erre

Kisfaludy82

4 hónapja, 5 napja

Nem vagyok benne biztos, hogy értem, mi köze ehhez az Apple-nek.

válasz erre