Vienna Comic Con 2019 beszámoló

2019. december 16.
73.2241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Alapvetően egy olyan rendezvénysorozatnak, mint a Comic-Con, nincs nagy feladata: évről évre kell tudni szállítaniuk olyan hírességeket, művészeket és programokat, amivel azokat is be tudják vonzani, akik egyébiránt legfeljebb csak a kiállított vásár miatt mennek, de legalább azért, hogy újat tudjanak mutatni még azok számára is, akik már többször is megjárták az eseményt.
Advertisement


A VIECC, avagy Vienna Comic-Con is ebben a cipőben jár, lévén mostanra már egy sok-sok éve megrendezésre kerülő eventről van szó, a fenti receptet pedig eme esemény szervezői is rendre követik, miszerint igyekeznek minél változatosabb, minél izgalmasabb line-upot villantani a meghívott előadók tekintetében. A tavalyi beszámolónk során kiemeltük, hogy annyira nagyon nem voltunk elájulva az akkori vendégektől, ám most azért sikerült überelni a tavaly látottakat.

A VIECC 2019-en ugyanis jelen volt gyermekkorunk akciósztárja, a harcművészetek atyaúristene, a legendás akcióikonok kurta sorát gyarapító Steven Seagal, akit bár értelemszerűen úgy őriztek, mint a hímestojást, ennek ellenére hajlandó volt válaszolni a közönség kérdéseire, sőt mi több még a nagyszínpadon is volt vele egy beszélgetés két jól ismert filmje, az Úszó erőd és az Ölve vagy halva kapcsán.

Ezenfelül fotózkodási és autogram kérési lehetőség is volt nála (nyilván némi zöldhasú ellenében), de akinek a gyermekkorából még jelent valamit eme legenda, akkor annak egészen biztosan megérte minden egyes cent. Továbbá Chris Klein és Sean Astin is tiszteletét tette, akiket talán jobban ismer a közönség úgy, mint az Amerikai Pite-széria Oz Ostreichere, valamint A gyűrűk ura Samuja.

Örömteli találkozás :)

Örömteli találkozás :)


Előbbi most főként a Flash - A villám sorozatban való feltűnése miatt merülhetett fel ötletként, míg Sean Astin A gyűrűk ura mellett olyan népszerű alkotásokban is szerepelt, mint például a Kincsvadászok. Kiemelendő még David Bradley, akit a Harry Potter-széria Argus Fricseként, na meg a Trónok Harca Walder Frey-eként ismerhetünk. A legzajosabb sikert a tinilányok ikonja, az AZ főszereplője, Jack Dylan Grazer aratta, akinek minden szavára tizenévesek sikoltozásával telt meg a terem.

A színészektől kicsit elszakadva, ugyanakkor még a hírességeknél maradva: mellettük az egyik legnagyobb név egyértelműen Frank Miller volt, kinek tollából olyan mesterművek születtek meg, mint a Sin City képregény vagy a 300. Fotózkodni-aláíratni vele is lehetett, ám röpke háromnegyed órás, nagyszínpados beszélgetésével még több emberhez eljuthatott a mondandója, valamint még több emberrel meg tudta ismertetni a munkásságát.

Ezekből fakadóan az idei év vendégek szempontjából ha nem is csillagos, de mindenképp ötös, és reméljük, hogy a jövőben is képesek lesznek tartani ezt a nívót. A formula a szokásos volt idén is: több nagyteremben kiállítva mindenféle téma, kezdve a videojátékos szegmensektől, a képregényes szekciókon át a mindenféle egyebekig bezárólag, mindezt úgy, hogy lényegében minden négyzetméterre jut legalább egy stand, ahol valami érdekességet tekinthetünk meg.

A cosplayerek külön teremrészt kaptak idén, sok esemény épült rájuk

A cosplayerek külön teremrészt kaptak idén, sok esemény épült rájuk


Szokás szerint árusoktól hemzsegett a VIECC 2019, ami az egyik szíve és lelke az eseménynek, lévén annyi lehengerlő érdekességet, kuriózumot tudunk megvásárolni, amit máshol talán sehol. A jó ég óvjon mindenkit, aki fizetésnap után téved be az árusokhoz, lévén nehéz megállni, hogy ne hagyjuk ott legalább a családi vagyontartalék felét a különböző filmes relikviákra, képregényekre, merchandise-okra és mindenféle egyéb finomságra.

Idén feltűnően több volt az olyan jellegű kiállítás, ami tényleg azoknak szólt, akik csak átmennek egyik standról a másikra, hiszen az egyik nagyterem kellős közepén végig lehetett nézni akár, hogy hogyan működik a valós életbeli Kviddiccs - igen, jól olvastad. Egy ideje már létezik ez a "sportág", mely során a játékosok seprűt fognak a lábaik közé és rohangálnak egymás után, ami kívülről bár bugyutának tűnhet, de látva a résztvevők szenvedélyét és örömét, valahogy a néző is belekerül ebbe az életérzésbe.

Ha esetleg a lábuk között seprűvel rohangáló felnőtt emberek valahogy nem fogták meg az ízlésvilágod, akkor lehetett tovább battyogni a táncbemutatókhoz, ahol főként K-pop és J-pop performanszokat láthattunk, és mivel főként esztétikus, fiatal hölgyek adták elő ezeket, így azért nem kevesen állták meg szemlézni. Bár szervesen a Comic-Con életérzéshez nemigen kapcsolódik, de focit is lehetett nézni, akinek éppen erre volt hajlama, úgyhogy joggal kijelenthetjük, hogy jutott mindenkinek valami izgi látnivaló.

A színpadi előadások sok nézőt vonzottak, itt például Jack Dylan Grazer, a fiatal lányok abszolút kedvence

A színpadi előadások sok nézőt vonzottak, itt például Jack Dylan Grazer, a fiatal lányok abszolút kedvence


Mindig fénypontja a VIECC-nek, amikor olyan standoknál fordul meg az ember, ahol olyan művészek munkáját vehetni szemügyre, akik saját portékát prezentálnak az arra járók számára. Lenyűgöző látni ennyi kreatív embert ilyen kis térben, akik például saját rajzokkal, festményekkel, szobrokkal vagy képregényekkel mennek ki az eseményre - utóbbi főleg azért izgalmas, mert ki tudja, hogy ezek közül melyiket fogjuk előbb-utóbb adaptálva látni akár sorozatra, akár filmre?

A videojátékos szekció talán most annyira nem volt hangsúlyos, mint a korábbi években. Szokásosan ki voltak állítva a retro gépek (CRT tévével természetesen, a száz százalékos élmény érdekében), a jelengenerációs masinák, a PC-k és lehetett profi, de legalább félprofi játékosok mérkőzéseit nézni - egy bokszring kellős közepére volt kihelyezve a két gép, ahová leültek az ellenfelek, majd jól elagyabugyálták egymást Super Smash Bros. Ultimate-ben, miközben az óriási kivetítőkön figyelemmel követhettük a történéseket.

Mégis valahogy messze nem volt annyira érdekfeszítő ez a szekció, ugyanis sok esetben még a nagy színpados, kivetítős meccseknél is volt, hogy fél órán át a menüt néztük, mert épp nem játszott semmi, holott pont napközben érdemes lenne pörgetni folyamatosan, mert így sajnos aki a játékok miatt látogatott ki, főként a profik teljesítményét megnézni, azok csalódva kullogtak odébb. Na majd jövőre!

A komplett Vienna Comic Con 2019 képgalériát a Facebook oldalunkon találjátok:

A Bécsben 2019. november 23-24. között megtartott Vienna Comic Con fotógalériája.

Game Channel | Androgeek | VIECC Vienna Comic Con

A képek jogvédettek, felhasználásuk csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges. All rights reserved. A képeken nincsenek utómunkálatok végezve.

#viecc #viecc2019 #viennacomiccon

Közzétette: Androgeek2019. december 16.


Ha már a VIECC 2019 szívéről és lelkéről beszélünk, akkor semmiképp nem mehetünk el szó nélkül a cosplayek mellett. Az élmény a szokásos: már onnan tudod, hogy a megfelelő helyre érkeztél, hogy legalább öt Harley Quinn, tíz Szellemirtó és tizenöt anime karakter jön veled szembe. Elképesztő még mindig, hogy mennyire zseniális, változatos és fantáziadús cosplayeket tudnak összehozni a rajongók, és ami még szebb az egészben, hogy mindenkivel szembe fog jönni legalább egy olyan öltözék, ami egy kedvenc produktumából származik, legyen az film, játék, manga vagy anime.

Végül, de nem utolsó sorban, azok a (vélhetően) YouTube-os tartalomgyártók is jelen voltak, akik a Vienna Comic-Con 2019 alkalmából kvázi egy speciális epizódot forgattak le helyben, ergo nem volt szokatlan a forgó kamerák és a kihelyezett mikrofonok látványa. Akik ismerik és szeretik ezeket a tartalomgyártókat, azoknak biztos nagy élmény látni őket élőben, és ki tudja? Talán még egy-két laikust is meg tudnak fogni, akik épp arra botorkálnak.

Szóval összességében nem lehet panasz az idei megmozdulásra. Változatos, minőségi műsor lett lerakva az asztalra, ami megint csak egy más arcát mutatta meg, annak ellenére, hogy közben az alapok ugyanazok. Szervesen nem is tudna, és nem is kell változnia a VIECC-nek, azonban a szervezés évről évre jobb, megfontoltabb és okosabb, úgyhogy ha az ideit kihagytad, akkor sincs miért aggódnod, ugyanis jövőre egészen biztosan hasonló, de talán mégis jobb élményt kapsz.
6 hozzászólás

Eltohn

4 éve, 7 hónapja és 12 napja

Idén nekem nem annyira adta, igaz csak szombaton voltam. Viszont könnyebb volt a bejutás (eddig sem volt mondjuk probléma vele, csak most egy percet sem kellett várni), jobban el voltak szekcionálva a dolgok és jobban el volt "oszlatva" az embertömeg. Viszont hangulatilag alatta maradt a tavalyinak.

válasz erre

Harder

4 éve, 7 hónapja és 14 napja

Fergeteges a hangulata, nagyon király rendezvény volt. Vasárnap kijutottam (akkor volt Seagal mosolygó smiley ) és imádtam az egészet, úgy elrohant a nap, hogy a végén már szinte futnom kellett hogy mindent elérjek. röhögő smiley

válasz erre

Vidoros

4 éve, 7 hónapja és 14 napja

GC.n is olvastam, klassz hogy itt más szemszögből van megírva a cikk! mosolygó smiley

válasz erre

betyár

4 éve, 7 hónapja és 14 napja

Segal nagyon komoly arcot vág. röhögő smiley Hatalmas.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 7 hónapja és 14 napja

Nyertem jegyet, amit ezúton is nagyon köszönök mosolygó smiley, így idén végre kijutottam. Nagyon tetszett az egész hangulata, én a gamingen nem is vettem észre hogy nem olyan combos (mondjuk most voltam először ugye mosolygó smiley ), az előadásokat pedig imádtam. Jövőre sem hagyom ki! mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

4 éve, 7 hónapja és 14 napja

Nagyon jó hangulatú beszámoló! mosolygó smiley Minden évben megfogadom hogy kimegyek.. Megint nem mentem. szomorú smiley Jövőre tényleg nem hagyom ki!

válasz erre