Vienna Comic Con 2018 beszámoló

2018. november 25.
47.1521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Minden geek álma, hogy egyszer kijusson egy Comic Conra, hiszen a népszerű rendezvényen teret kaphat a játékok, filmek és különféle médiumok iránti rajongásunk anélkül, hogy bárki is furcsán bámulna ránk. Az amerikai rendezvény Európában szerencsére hozzánk nagyon közel van, a bécsi VIECC a legelérhetőbb a magyar ember számára, szerény kis csapatunkkal idén is útnak eredtünk a Vienna Comic Con 2018-ra, hogy aztán sok-sok élménnyel gazdagodjunk.


Az épület bejáratául szolgáló, iszonyat hosszú folyosó megtétele után elkezdtek záporozni a jobbnál-jobb cosplayesek, a jelmezeiken látszott, hogy ezek tényleg komoly munkát ölnek a kosztümökbe, akár több hónap felkészülés is megelőzhet olyan látványos szetteket, mint amikkel találkoztunk.

Természetesen rengetegen öltöztek különféle anime- és mangaszereplőknek, nem kevés videojátékos vonatkozású cosplay is volt, filmek és sorozatok terén pedig szintén akadt szép számmal vállalkozó egyén, például csak a Star Wars cosplayesekkel Dunát lehetett volna rekeszteni. Persze videojátékok tekintetében sem kellett szerénykednie az összejövetelnek, ugyanis a jelenlegi generációs készülékek mellett ott virítottak tonnaszámra a retro konzolok is, melyek elé egyaránt ültek le a kíváncsi fiatalok és a nosztalgiázni vágyó, tősgyökeres gamerek is.

Az óriási képregénystandokon 50 ezer (!) Eurós példányt is lehetett találni

Az óriási képregénystandokon 50 ezer (!) Eurós példányt is lehetett találni


A vásárhangulat hogy, hogy nem elég erősen jelen volt, konkrétan annyi merchandise volt kint, az embernek egyszerűen megszakadt a szíve, hogy ott kell őket hagynia a szebbnél-szebb darabokat, pedig a sorozatokból, filmekből, játékokból és az egyéb forrásokból származó szuvenírek tárháza szinte végtelen volt: bögrék, pólók, sapkák, poszterek, plüssfigurák, bábok, kellékek, minden, ami szem-szájnak ingere!

Sztárvendégek tekintetében emlékszem, hogy adriano már a tavalyi beszámolója során kifogásolta, hogy nem sikerült túl izmos felhozatalt összehozni a VIECC 2017-re, viszont sajnos most sem tudtak igazi húzóneveket összeszedni, talán a legismertebb közülük, az David Morissey volt, aki ugyebár a Kormányzót formálta meg a The Walking Deadben.

Kint volt még továbbá John Noble is, A gyűrűk ura Denethorja, nála viszont már meglehetősen hosszú sor kígyózott, rengeteg Batman-képregény rajzolója, Neal Adams is tiszteletét tette, illetve a Harry Potter franchise-ból Sean Biggerstaff is megtalálható volt, akinek utána kellett néznem, hogy mégis kit játszott, viszont aztán jött a megvilágosodás: ő volt Oliver Wood, aki A bölcsek kövében elmagyarázza Harrynek a Quidditch alapjait!

Idén David Morissey volt az egyik húzónév

Idén David Morissey volt az egyik húzónév


Biggerstaff (zseniális neve van egyébként) előadást is tartott, melyre természetesen beültem, viszont az egyórás fórum első fele kifejezetten unalmas volt, köszönhetően a sablonkérdéseket feltevő interjúztatónak, az utána következő rajongók által feldobott témakörök viszont teljes mértékben megmentették az előadást. Nincs is jobb érzés egy rajongó számára, mint mikor hozzá hasonló Harry Potter-őrültekkel ülhet egy teremben.

Az úriember mellesleg meglehetősen szerény fickónak bizonyult, nincs elszállva magától azért, mert anno, közel két évtizeddel ezelőtt szerepelt pár percet egy népszerű franchise-ban, hovatovább ő maga is hozzánk hasonlóan inkább egy hatalmas Harry Potter-rajongó.

R.I.P. Stan Lee :(

R.I.P. Stan Lee :(


Ezenfelül volt külön placc a Csillagkapunak szentelve, számtalan művész kínálta saját - egyébként többségben lenyűgöző - műveit, no meg volt a hatalmas stand-zuhatag között egy kis színpad is, ahol szinte végig ment valamiféle fórum, viszont ezt sosem követte figyelemmel harmincál több ember egyszerre, tekintve, hogy egy olyan épületrészre sikerült ezt bepasszírozniuk, ahol amúgy szinte tobzódtak az érdekesebbnél érdekesebb árusok.

Konklúzióként azt tudom levonni, hogy hihetetlenül nagy élmény volt a VIECC 2018, mely nem mellesleg idén rekordszámú látogatót vonzott be, hiszen 26387 ember döntött úgy, hogy megnézi, mit is tud a rendezvény. Bár előadások tekintetében remélhetőleg jövőre sikerül erősebb programot összeállítaniuk, az biztos, hogy életre szóló élmény a bécsi Comic Con.

Teljes képgalériánkat itt találjátok a Vienna Comic Con 2018 rendezvényről:

A Bécsben 2018. november 17-18. között megtartott Vienna Comic Con fotógalériája.

Game Channel | Androgeek | VIECC Vienna Comic Con

A képek jogvédettek, felhasználásuk csak írásbeli engedélyünkkel lehetséges. All rights reserved.

#viecc #viecc2018 #viennacomiccon

Közzétette: Androgeek2018. november 25.
7 hozzászólás

Kileah

5 éve, 10 hónapja és 7 napja

Nagyszerű élmény lehetett! mosolygó smiley Jövőre nem hagyom ki, nagyon tetszik már képekről is a hangulata!

válasz erre

Levi87

5 éve, 10 hónapja és 10 napja

Baszki milyen cosplayeket csinálnak! meglepett smiley

válasz erre

Hentes

5 éve, 10 hónapja és 10 napja

Kiváló hangulatú írás, átérzem. És sajnálom is hogy nem voltam ott. wtf smiley

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 10 hónapja és 10 napja

Ejj de jó kis élménybeszámoló volt ez, a képek is nagyon jók. Nagy élmény lehet, remélem jövőre sikerül kijutnom!

válasz erre

Fikarc

5 éve, 10 hónapja és 10 napja

Ehhh, idén is kihagytam... wtf smiley

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 10 hónapja és 10 napja

Baromi jó összefoglaló volt, nagyon megjött a kedvem hozzá. Csak most várnom kell egy évet! röhögő smiley

válasz erre

csirkee

5 éve, 10 hónapja és 10 napja

Óriási az élmény, mindig jól érzem magam és hihetetlen emberekkel lehet találkozni. És persze pénzt vinni kell bőven, mert van mire költeni! röhögő smiley

válasz erre