Vienna Comic Con 2017 beszámoló

2017. november 26.
50.0721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
adriano profilja, adatai
adriano
A hétvégén immár harmadszor került megrendezésre Bécsben a legnagyobb közép-európai geekfesztivál, a Vienna Comic Con, rövidebb nevén a VIECC. Marcoék voltak olyan áldott jó fejek, hogy szerény személyemnek is intéztek sajtóbelépőt, amit nagy örömmel ki is használtam, az ott látottakról, benyomásaimról és élményeimről pedig most igyekszem beszámolni nektek is.
Advertisement


Az alaphang már a konkrét megérkezés előtt adott volt, hisz rögtön az utcán anime-karaktereknek öltözött lányokba botlottunk. Bent a helyszínen sem ért bennünket csalódás: elsősorban a cosplayé volt a főszerep, rengetegen viseltek valamilyen jelmezt, sőt, legnagyobb részük egészen frenetikus és elképesztő volt, egy-egy esetben azt sem tudtuk, hogy mégis hogyan mozog vagy lát az illető az adott hacukában.

A csarnokokban alapvetően most is minden az árusításról szólt. Igazi vásárhangulat uralkodott, nagyon jó dolgokat lehetett bezsákolni, viszont a legtöbb esetben eléggé borsos áron. Bécs és a VIECC már csak ilyen, de a kínálat tényleg hatalmas volt mindenféle merchandising-cucctól kezdve a használt videojátékokig bezárólag.

24,800 látogatóval rekordot döntött az idei VIECC

24,800 látogatóval rekordot döntött az idei VIECC


Hogy ne csak a költekezésről szóljon a dolog, voltak persze látnivalók is. Egy kisebb elkerített részen cosplay-táncshowt vagy épp fénykardpárbaj-bemutatót csodálhattunk, de láttunk életnagyságú TIE fightert is a Star Wars-ból, Mad Max-életképet bravúrosan megvalósított Immortan Joe cosplayerrel, és a sort még hosszan folytathatnánk.

Külön megemlíteném az egyik kedvenc lehetőségünket: nagyon régi videojátékokat próbálhattunk ki olyan tévéken, amilyet anyámék tizenöt éve leselejteztek, mert már öreg volt. Nem csak mi gondoltuk úgy, hogy jó poén a nosztalgiázás, a veterán gépeknél folyton ültek emberek.

A Star Wars több fronton is képviseltette magát, mondanom sem kell, hogy nagyon gyakran lehetett például rohamosztagosokba botlani, de olyan is volt, amikor az egy négyzetméterre eső teljesen élethű Darth Vaderek száma elérte a kettőt. Vader nagyúrral és csatlósaival egészen spéci, zöld hátteres képeket is lehetett készíteni, de az már fizetős buli volt.

A retro "sarok" kitett egy fél csarnokot és imádtuk

A retro "sarok" kitett egy fél csarnokot és imádtuk


Nagyon tetszettek továbbá a relatíve kicsi, mondjuk ebédlőasztal méretű Star Wars-makettek, amelyek szintén olyan lenyűgözően néztek ki, hogy tátva maradt a szánk. Sőt, ezt kapjátok ki, az egyik csillagrombolón még maga David Prowse saját kezű aláírását is felfedeztem, aki ugye a régi trilógiában Darth Vadert alakította.

Egy ilyen esemény fénypontja egyértelműen a közismert sztárok megjelenése... lenne, de ezen a téren idén mintha egy aprócska porszem került volna a gépezetbe. A special guest-listát színész fronton például Matt Ryan (Constantine TV-sorozat), Sebastian Roché (Vámpírnaplók), John Rhys-Davies (A Gyűrűk Ura) és Chase Masterson (Doctor Who) alkották, természetesen a teljesség igénye nélkül.

Mondjuk ki, hogy amint Marcoval is megjegyeztük, ők azért finoman szólva nem A-listás nevek (a mi megfogalmazásunkban egy Zs-betű is szerepelt), bármennyire is jó fej volt például Chase Masterson. Őt külön kiemelném, hogy mennyire mosolygós és kedves volt az emberekkel, persze azért mogorvák a többiek sem voltak egyáltalán.

Az idei cosplay sztárok: Alodia Gosiengfiao és Liui Aquino

Az idei cosplay sztárok: Alodia Gosiengfiao és Liui Aquino


Ami a cosplayt és a képregény-vonalat illeti, ott egy kicsit jobb volt a helyzet. Itt volt Scott Snyder, aki elég nagy név a képregényes szakmában, Batman-történetek is fűződnek a nevéhez, jókora sor is állt az autogramm-osztogató asztalkája mellett. Jött volna a DC-től Emanuela Lupacchino is, de ő sajnos végül betegség miatt kénytelen volt lemondani a dolgot.

Cosplayes sztárként ezúttal Alodia Gosiengfiao tette tiszteletét, na ő viszont elég ismert abban, amit csinál, erről tanúskodik a 6 millió (!) Facebookos követője is. Mondhatni, hogy idén tulajdonképpen ő töltötte be azt a szerepet, amit tavaly Yaya Han.

Alodia viszont nem csak magát megmutatni jött, hanem zsűrizte is a cosplay-versenyt, amely egy külön helyiségben, a fő színpadon kapott helyet. A versennyel két bajom is volt, az egyik a szerintem kicsit késői, este hat órai kezdés, a másik pedig, hogy egy nagyon kedves Wonder Woman, akivel kicsit beszéltem és képet is készítettem, nem nyert rajta díjat, hát most mondjátok meg!

Csaták miniben

Csaták miniben


A verseny maga jól sikerült, magyar indulók is szerepeltek, büszkék lehetünk rájuk. Mondanom sem kell, hogy a jelmezek mennyire rendben voltak, Batmant Alodia a legjobbnak nevezte, amit valaha látott, pedig ő azért már megfordulhatott pár ilyen helyen.

A verseny után véget is ért az első nap, mi pedig konstatáltuk, hogy a néhány szervezési probléma és a kicsit kevés sztár ellenére jó buli volt ez, ráadásul hallottam olyat, hogy állítólag jövőre még sokkal jobb lesz. Mit is mondhatnék? Várjuk szeretettel!

Teljes képgalériánkat itt találjátok a Vienna Comic Con 2017 rendezvényről:

A Bécsben 2017. november 18-19. között megtartott Vienna Comic Con fotógalériája.

Game Channel | Androgeek | VIECC...

Közzétette: Androgeek2017. november 26.
7 hozzászólás

petrovicsz

6 éve, 10 hónapja és 7 napja

Nagyon jók a képek! mosolygó smiley Király élmény lehet!

válasz erre

Porthos

6 éve, 10 hónapja és 7 napja

Nagyszerű élménybeszámoló! Idén nem jutottam el, na de majd jövőre! mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 10 hónapja és 8 napja

Ilyenkor nagyon tudok irigykedni. röhögő smiley

válasz erre

VaPe

6 éve, 10 hónapja és 8 napja

De rohadt jó cosplayek vannak! meglepett smiley

válasz erre

Tommy

6 éve, 10 hónapja és 8 napja

Idén nem jutottam el. Na majd jövőre! mosolygó smiley

válasz erre

Gólem

6 éve, 10 hónapja és 8 napja

De nagyon jó lehetett....

válasz erre

inkognito

6 éve, 10 hónapja és 8 napja

Tényleg ideje lenne kinézni, bár idén nem volt erős felhozatal.

válasz erre