Végre bemutatkozott az iPhone 12, íme minden hivatalos információ!

2020. október 13.
83.8461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Végre megérkeztünk a nagy őszi tradícióhoz, miszerint a Cupertinoban tanyázó vállalat végre meghirdeti a vadonatúj iPhone-szériát, még ha az aktuális rendezvény egy kicsit késett is a szokásos szeptemberi ütemtervhez viszonyítva. A digitális eseményen minden megtudtunk az Apple újdonságairól, az alábbiakban pedig a részletes beszámolónkat olvashatjátok az elhangzott hírekről.


Tim Cook, a cég aktuális vezérigazgatója sétál ki a színpadra, és máris ígéretes szavakkal harangozza be a mai eseményt, miszerint óriási bejelentésekre várhat a közönség. Egy olyan termék neve hangzik el, amit már rég nem hallottunk Apple rendezvényen, mégpedig a HomePod-é.

HomePod Mini

Kistestvérrel gazdagodik az alap HomePod, a HomePod Mini pedig pontosan azt hozza, amit a neve alapján várunk: egy kisebb méretű alternatívát. Az S5 chipet integrálta a tervezőcsapat, amivel egyetemben a számítógép által felügyelt hangzás is elérhetővé válik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy másodpercenként 180 változtatást eszközöl a rendszer.

Nézd nagyban ezt a videót!




Ha van kettő belőle a szobában, akkor automatikusan sztereó élménnyé párosulnak, sőt még a családtagok hangjai között is képes különbséget tenni, ergo mindenki maga kérheti a telefonon lévő applikációjához a frissítést. Mindössze 99 dollárért, azaz közel 30,500 forintért fog menni.

iPhone 12

Hivatalossá vált az, amit már egy jó ideje nyílt titokként kezel tulajdonképpen mindenki, miszerint bekapcsolódik az Apple is az 5G-s mobilok világába a legújabb lineuppal. A lapos, alumínium éles pletykák helyesnek bizonyultak. Az iPhone 12 6,1 colos kijelzővel rendelkezik, de maga az eszköz kisebb, mint az iPhone 11.

11%-kal vékonyabb, 15%-kal kisebb, 16%-kal könnyebb, mint az előd - állítja az Apple. Világosabb kijelzővel spékelik meg a friss jövevényt, sőt mi több, még a pixelek számát is megduplázzák a jobb felbontás érdekében. Ettől függetlenül ugyanúgy OLED panellel szemezünk, a képernyő megóvásához pedig egy úgynevezett keramikus pajzsot használnak, ami állítólagosan strapabíróbb, mint bármelyik okostelefon borítása.

Az alap modell is igencsak bivaly lesz az új szériában

Az alap modell is igencsak bivaly lesz az új szériában


Egy esést követően négyszer jobb esélyekkel védi meg a kütyüt, mint más technológiák. Úgy alkották meg az iPhone 12-t, hogy az felismerje, ha az adott helyzetben az 5G kapcsolat nem jelent előnyt, és ilyenkor visszavált LTE-re, hogy megkímélje az aksit. Ahogyan pedig az várható volt: A14 Bionic chippel gazdagodik az új mobil.

Eg új, 4 magos GPU-val is kiegészítették az összképet, úgyhogy teljesítményben nem lesz hiány. Hogy, hogy nem, kamerarészlegen is durva újítások vannak, így például 12 MP-es széles látószögű kamera és az ultraszéles kamera is rendelkezésre áll - telefotó nélkül. A fő kamera f/1.6-os apertúrát tud, illetve a szelfi kameránál és a széles látoszögű modulnál is lesz éjszakai mód.

Az iPhone hátoldalán mostantól a MagSafe megoldás lesz megtalálható, tehát alkalmazhatunk mágneses vezeték nélküli töltőket is, sőt mágnessel rögzíthető tokokat is. Itt zárójelben megjegyeznénk, hogy van egy új Duo töltő is, amivel az iPhone mellett akár az Apple Watch-csunkat is tölthetjük. Hasonló ez, mint mondjuk az AirPower, még ha nem is teljesen ugyanaz.

A legtöbb fontos infó, egy képen

A legtöbb fontos infó, egy képen


A fülhallgatók és a töltőadapterek mostantól nem fogják a csomagolás részét képezni, így növelve a kiszállítások hatékonyságát. Pontos ára 349,990 Ft.

iPhone 12 Mini

Ha nem szeretnéd a robosztus méretű nagytesót magadénak tudni, akkor semmi vész, mivelhogy lesz egy Mini kiadvány is az iPhone 12-ből. Itt egy 5,4 colos kijelzővel kell számolnunk, de ettől függetlenül méretben még az iPhone 8-nál is kisebb. Ezt 299 990 forintért kaphatjuk meg.

iPhone 12 Pro & Pro Max

És itt van a szokásos Pro variáns is, mely az összes közül a legnagyobbnak ígérkezik. Rozsdamentes acél keretet használ alumínium helyett, valamint a MagSafe és a megnövelt keménységi besorolás gondoskodik az abszolút védelemről. A Pro Max most 6,7 colra emelkedik, míg a 12 Pro 6,1 collal jelentkezik be.

A Pro különösen nagy hangsúlyt fektet a fényképezési funkciókra. A Deep Fusion tecnhológiát használ, amelyhez az A14 Bionic chip össes erőforrása. A Deep Fusion már mind a négy kamerán megtalálható, ami azért lenyűgöző, mivel korábban csak a fő kamerára volt érvényes.



A Pro kamerának három egyedi modulja van: szuper széles, fő nagylátószögű és telefotó. A Pro Max egy lépéssel visszább táncol, mégpedig a portré mód képében, hiszen nem 65 mm-es, hanem csak 52 mm-es. A fő kamera új érzékelővel rendelkezik, amely 47 százalékkal nagyobb, mint a többi iPhone kamera. Az optikai képstabilizáló rendszer mostantól elmozdítja az érzékelőt.

Az Apple Pro Raw lehetővé teszi a fotósok számára, hogy nyers formátumú képeket készítsenek. Hozzáférhet az összes érzékelő által rögzített és renderelt adathoz. Az Apple továbbá API-t készít más vállalatok számára, hogy lehetővé tegye a Pro Raw kompatibilitást. Videózásnál az iPhone 12 most 10 bites HDR-ben rögzíthet, 700 millió színnel.

Dolby Vision HDR-ben rögzít - ergo minden egyes képkocka átmegy az iPhone képjelfeldolgozóján, még 4K 60p sebességnél is. Szerkeszteni lehet aztán a Dolby Vision alkalmazásban a kész anyagokat. Az iPhone 12 Pro saját LIDAR szenzort kap a jelenetek mélységeinek elkészítéséhez.



A LiDAR chip valóban Pro funkciónak érződik, úgyhogy ez egy igencsak jó döntés volt a cég részéről. Az iPhone 12 Pro ára 439 990 forint, a Pro Max ára pedig 479 990 forint.

Ezek lettek volna hát a friss bejelentések a mostani Apple eventről. Mindenképp osszátok meg velünk, hogy melyik újdonság tetszik nektek a legjobban, illetve hogy összességében kellő mértékű fejlődést éreztek-e az elődökhöz mérten. A kommentszekcióban várjuk a véleményeiteket!
9 hozzászólás

silvanus

3 éve, 9 hónapja és 26 napja

VDemon

3 éve, 9 hónapja és 26 napja

Töltő és füles nélkül ugyanannyiért (itthon a nagyszerű forint árfolyam miatt gyakorlatilag drágábban) adni mint eddig, egyszerűen pofátlanság. Persze meglesz a felvásárló réteg, de egy ilyen pakkba már minimum airpodsot kéne ajándékba csomagolni. A töltő elhagyása meg vicc.

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 9 hónapja és 27 napja

Látom homepodnak még mindig nincs magyar ára, nagyon nem akarják behozni. Nem értem az okot.

válasz erre

techiii

3 éve, 9 hónapja és 27 napja

A színek jók. Meg tetszik a mini homepod.

válasz erre

marco

3 éve, 10 hónapja

inkognito írta:
Vártam volna Apple tv-t. Nem értem miért nincs.
Az nem tetszik, hogy nincs töltő benne, a füles annyira nem érdekelt.
Azt én is nagyon várom már, lehet hogy még év vége előtt lesz egy csendes frissítés... Töltő kivétele botrány.

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 10 hónapja

A töltő és a füles kivétele hihetetlenül nagy baki szerintem.

válasz erre

inkognito

3 éve, 10 hónapja

Vártam volna Apple tv-t. Nem értem miért nincs.
Az nem tetszik, hogy nincs töltő benne, a füles annyira nem érdekelt.

válasz erre

Porthos

3 éve, 10 hónapja

Pro RAW hoppá ez új! meglepett smiley

válasz erre

Levi87

3 éve, 10 hónapja

Hát semmi meglepő. Ezeket mind tudtuk sajnos, kár hogy már nem tudnak titkot tartani... szomorú smiley Mini nagyon jó lett amúgy.

válasz erre