Mophie Powerstation külső akkumulátor teszt

2017. november 23.
49.7271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Nem gondoltam volna néhány évvel ezelőtt hogy tesztalanyként fogok egy külső akksira tekinteni, de a végtelenül éhes mobileszközök világában ez már talán annyira nem is meglepő. Amikor a mophie powerstation megérkezett, új értelmet nyert az external battery fogalma, hiszen a kis eszköz nem csak utánpótlással látja el lemerült tabletünket vagy mobilunkat, hanem még jól is néz ki, határozottan egyedi minimalista megjelenésével követi a modern tech formavilágot. Nézzük is mit tud!
Advertisement


A nálunk járt 6.000 mAh teljesítményű eszköz az egyik legjobb ár / érték arányú eszköz a mophie powerstation lineup-ban, ahol egyébként rengeteg típus található (van mini, Plus és még szorzóval ellátott verzió is), hiszen a tárolt energia már elegendő akár egy napra is két eszköz utánpótlása számára ha azt vesszük alapul hogy egy mobil 3.000 mAh akkumulátorral szerelt nagyjából.

A külső akkumulátorok működési elve roppant egyszerű: amikor konnektor közelében vagyunk, feltöltjük, ő pedig szépen tárolja a delejt, amit bármikor le tud magából adni a rádugott eszközök számára. Egy ilyen eszköznek nyilván akkor van értelme, ha méretéhez képest határozottan gyorsan és sok energiát tud eltárolni, majd azt relatíve gyorsan és érezhetően le is adni a rácsatlakoztatott eszközöknek, hiszen akkor vesszük igazán hasznát, ha valóban 100%-ra tud tölteni egy mobilt vagy tabletet.

Egy bemenet, két kimenet, abból az egyik priority charging funkcióval

Egy bemenet, két kimenet, abból az egyik priority charging funkcióval


Nos, a mophie powerstation megfelel a fenti követelményeknek, majdnem maradéktalanul. A tenyérnyi kütyü feltöltése a nagy akkumulátorhoz képest is gyorsan megy, ez a quick charge technológiának köszönhetően a 6.000 mAh teleppel rendelkező mophie-nál nagyjából 3 órát jelent. A csatlakozók száma egyébként nincs túlspilázva, van egy bemenetünk és két kimenetünk. Utóbbiak esetében sajnálatos tény hogy hiányzik az USB Type-C, mindkét csatlakozó hagyományos USB 2 kimenet, a jó hír azonban hogy egyidőben két készüléket is lehet tölteni, mindkettőt gyorstöltéssel.

Igaz, ezek viszonylag gyorsan pumpálják az energiát a rádugott eszközökbe, a 2.1A teljesítményű kimeneten mindig az optimális töltési energia megy a készülékek felé, ráadásul a két csatlakozó közül az egyik Priority+ Charging, tehát áramfelvétel közben is képes tölteni a csatlakoztatott eszközt. Ilyenkor először az eszköz felé megy tovább az energia (gyorstöltéssel!), maga a powerstation csak akkor kezdi el tölteni a saját telepét ha ezzel végzett - addig csak kisebb töltést kap a saját telepe. Bár a legújabb 3.0-ás Quick Charge még nincs beépítve, azonban az előző verzió igen, a legtöbb mobilnak, tabletnek pedig ez bőven elég.

Vékony, egyszerű dizájn alumínium borítással

Vékony, egyszerű dizájn alumínium borítással


Természetesen a mobileszközökön kívül minden más tölthető róla, aminek energiára van szüksége és van csatlakozási lehetőség: fényképezőgép, egér, a konzolkontrollere, hordozható hangszórók. Laptopot is képes táplálni energiával, viszont mivel ott óriási áramfelvételre van szükség, ez már több mint extrém lehetőség.

Az igényesen formázott készülékház alumínium borítást kapott, színben hasonló a Macbookok asztroszürke bevonatához. A tesztidő alatti két hétben nem karcolódott a felület, ami jó hír, azonban az igazsághoz hozzátartozik, hogy vigyáztunk is rá, nem érte semmi komolyabb külső behatás. A powerstation egyik oldalán kis ledek találhatók, mellette egy gombbal, ennek segítségével ellenőrizhetjük a telepben még lévő energiát és töltés közben azt is hogy mennyi delejt kapott már az akkumulátor.

Az eszköz feltöltése mehet természetesen a mellékelt usb kábel segítségével egy laptopról, számítógépről is, de a fali csatlakozóba dugva is. A gyártó ígérete szerint nagyjából 500 ciklusig teljes kapacitásra tölthetők a telepek, utána nagyjából 75%-ig le tud menni a tárolható energia. Ez igen jó aránynak számít egyébként, és ha emellé odatesszük, hogy két év garanciát is kapunk a mophie powerstation-re, akkor bizony megállapítható hogy ez egy kiváló készülék.

Szépen ívelt, lekerekített forma és kiváló minőség jellemzi a mophie powerstationt

Szépen ívelt, lekerekített forma és kiváló minőség jellemzi a mophie powerstationt


Az egyetlen ami picit megingathatja a vásárlót, az az ár, a mophie powerstation ugyanis nem olcsó, nagyjából 20 ezer forintot kell fizetnünk érte (a cikk írásának idején egyébként akciósan olcsóbban is beszerezhető). A gyártó prémium termékként tekint rá saját kategóriájában, és meg kell vallani, az is. Nem csak a teljesítménye, hanem az anyaghasználat, a minőségi dizájn és kidolgozottság is arra predesztinálja a kis eszközt hogy mi is így tekintsünk rá.

Nem a legolcsóbb, viszont sokaknak meg fogja érni az árát.
 
  • Funkciók
    9
  • Ár/érték
    6
  • Dizájn
    8
  • Használhatóság
    9

Megvételre ajánlott

80%
9 hozzászólás

muki

6 éve, 10 hónapja és 8 napja

Nem igazán éreztem eddig hiányát viszont nagyon kezdek áttérni csak a mobil és tablet életre (+konzol) és egyre gyakrabban merülök le napközben. Úgyhogy elgondolkodtató. És az sem mindegy hogy ez az első külső akku ami jól is néz ki. mosolygó smiley

válasz erre

technomancer

6 éve, 10 hónapja és 10 napja

Reméltem hogy lesz valahol Black Fridayben röhögő smiley de nem volt. XXL-t veszek, tabletemet folyamatosan lemerítem délutánra. röhögő smiley

válasz erre

Direktor

6 éve, 10 hónapja és 10 napja

Menő kis cucc és tényleg pici! meglepett smiley

válasz erre

Harder

6 éve, 10 hónapja és 10 napja

Nagyon igényesen néz ki! meglepett smiley Ezt már elviselném az asztalomon. mosolygó smiley Amúgy mennyire gyorsan tölt fel mondjuk egy S8-at? Mértétek?

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 10 hónapja és 11 napja

Legjobbkor jött ez a cikk! mosolygó smiley Karácsony környékén (is) rengeteget utazom, és folyton belefutok hogy kéne egy ilyen cucc, de sosem értem rá megnézni mitől jobb vagy rosszabb egyik vagy másik. Meg a kinézetük sem maga az álom általában. röhögő smiley

De ez nagyon dög!

válasz erre

VDemon

6 éve, 10 hónapja és 11 napja

Wow, csinos kis battery pack! meglepett smiley Én leragadtam az ilyen 3-4 ezer forintosoknál, sosem gondolkodtam rajta hogy ez ilyen jól is kinézhet! röhögő smiley Tetszik!

válasz erre

Porthos

6 éve, 10 hónapja és 11 napja

Nagyon durva, olyan tényleg a színe mintha Apple lenne! meglepett smiley Baromi jó kis cuccnak tűnik egyébként, és a mophie bár drága, de nagyon minőségi, úgyhogy el hiszem hogy megér ennyit!

válasz erre

TEchie

6 éve, 10 hónapja és 11 napja

Nem gyenge cucc, rohadt jól néz ki! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 10 hónapja és 11 napja

Nagyon tetszik ez a teszt. Imádom hogy elmentek ilyen irányba is, jó ha egy nagyobb portál is kipróbálja az ilyen hétköznapibb cuccokat is élesben. Nekem ez most vétel lesz. mosolygó smiley (De lehet hogy az XXL kacsintó smiley)

válasz erre