Mophie Powerstation külső akkumulátor teszt

2017. november 23.
47.4741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Nem gondoltam volna néhány évvel ezelőtt hogy tesztalanyként fogok egy külső akksira tekinteni, de a végtelenül éhes mobileszközök világában ez már talán annyira nem is meglepő. Amikor a mophie powerstation megérkezett, új értelmet nyert az external battery fogalma, hiszen a kis eszköz nem csak utánpótlással látja el lemerült tabletünket vagy mobilunkat, hanem még jól is néz ki, határozottan egyedi minimalista megjelenésével követi a modern tech formavilágot. Nézzük is mit tud!


A nálunk járt 6.000 mAh teljesítményű eszköz az egyik legjobb ár / érték arányú eszköz a mophie powerstation lineup-ban, ahol egyébként rengeteg típus található (van mini, Plus és még szorzóval ellátott verzió is), hiszen a tárolt energia már elegendő akár egy napra is két eszköz utánpótlása számára ha azt vesszük alapul hogy egy mobil 3.000 mAh akkumulátorral szerelt nagyjából.

A külső akkumulátorok működési elve roppant egyszerű: amikor konnektor közelében vagyunk, feltöltjük, ő pedig szépen tárolja a delejt, amit bármikor le tud magából adni a rádugott eszközök számára. Egy ilyen eszköznek nyilván akkor van értelme, ha méretéhez képest határozottan gyorsan és sok energiát tud eltárolni, majd azt relatíve gyorsan és érezhetően le is adni a rácsatlakoztatott eszközöknek, hiszen akkor vesszük igazán hasznát, ha valóban 100%-ra tud tölteni egy mobilt vagy tabletet.

Egy bemenet, két kimenet, abból az egyik priority charging funkcióval

Egy bemenet, két kimenet, abból az egyik priority charging funkcióval


Nos, a mophie powerstation megfelel a fenti követelményeknek, majdnem maradéktalanul. A tenyérnyi kütyü feltöltése a nagy akkumulátorhoz képest is gyorsan megy, ez a quick charge technológiának köszönhetően a 6.000 mAh teleppel rendelkező mophie-nál nagyjából 3 órát jelent. A csatlakozók száma egyébként nincs túlspilázva, van egy bemenetünk és két kimenetünk. Utóbbiak esetében sajnálatos tény hogy hiányzik az USB Type-C, mindkét csatlakozó hagyományos USB 2 kimenet, a jó hír azonban hogy egyidőben két készüléket is lehet tölteni, mindkettőt gyorstöltéssel.

Igaz, ezek viszonylag gyorsan pumpálják az energiát a rádugott eszközökbe, a 2.1A teljesítményű kimeneten mindig az optimális töltési energia megy a készülékek felé, ráadásul a két csatlakozó közül az egyik Priority+ Charging, tehát áramfelvétel közben is képes tölteni a csatlakoztatott eszközt. Ilyenkor először az eszköz felé megy tovább az energia (gyorstöltéssel!), maga a powerstation csak akkor kezdi el tölteni a saját telepét ha ezzel végzett - addig csak kisebb töltést kap a saját telepe. Bár a legújabb 3.0-ás Quick Charge még nincs beépítve, azonban az előző verzió igen, a legtöbb mobilnak, tabletnek pedig ez bőven elég.

Vékony, egyszerű dizájn alumínium borítással

Vékony, egyszerű dizájn alumínium borítással


Természetesen a mobileszközökön kívül minden más tölthető róla, aminek energiára van szüksége és van csatlakozási lehetőség: fényképezőgép, egér, a konzolkontrollere, hordozható hangszórók. Laptopot is képes táplálni energiával, viszont mivel ott óriási áramfelvételre van szükség, ez már több mint extrém lehetőség.

Az igényesen formázott készülékház alumínium borítást kapott, színben hasonló a Macbookok asztroszürke bevonatához. A tesztidő alatti két hétben nem karcolódott a felület, ami jó hír, azonban az igazsághoz hozzátartozik, hogy vigyáztunk is rá, nem érte semmi komolyabb külső behatás. A powerstation egyik oldalán kis ledek találhatók, mellette egy gombbal, ennek segítségével ellenőrizhetjük a telepben még lévő energiát és töltés közben azt is hogy mennyi delejt kapott már az akkumulátor.

Az eszköz feltöltése mehet természetesen a mellékelt usb kábel segítségével egy laptopról, számítógépről is, de a fali csatlakozóba dugva is. A gyártó ígérete szerint nagyjából 500 ciklusig teljes kapacitásra tölthetők a telepek, utána nagyjából 75%-ig le tud menni a tárolható energia. Ez igen jó aránynak számít egyébként, és ha emellé odatesszük, hogy két év garanciát is kapunk a mophie powerstation-re, akkor bizony megállapítható hogy ez egy kiváló készülék.

Szépen ívelt, lekerekített forma és kiváló minőség jellemzi a mophie powerstationt

Szépen ívelt, lekerekített forma és kiváló minőség jellemzi a mophie powerstationt


Az egyetlen ami picit megingathatja a vásárlót, az az ár, a mophie powerstation ugyanis nem olcsó, nagyjából 20 ezer forintot kell fizetnünk érte (a cikk írásának idején egyébként akciósan olcsóbban is beszerezhető). A gyártó prémium termékként tekint rá saját kategóriájában, és meg kell vallani, az is. Nem csak a teljesítménye, hanem az anyaghasználat, a minőségi dizájn és kidolgozottság is arra predesztinálja a kis eszközt hogy mi is így tekintsünk rá.

Nem a legolcsóbb, viszont sokaknak meg fogja érni az árát.
 
 • Funkciók
  9
 • Ár/érték
  6
 • Dizájn
  8
 • Használhatóság
  9

Megvételre ajánlott

80%
9 hozzászólás

muki

2 éve, 18 napja

Nem igazán éreztem eddig hiányát viszont nagyon kezdek áttérni csak a mobil és tablet életre (+konzol) és egyre gyakrabban merülök le napközben. Úgyhogy elgondolkodtató. És az sem mindegy hogy ez az első külső akku ami jól is néz ki.

válasz erre

technomancer

2 éve, 20 napja

Reméltem hogy lesz valahol Black Fridayben de nem volt. XXL-t veszek, tabletemet folyamatosan lemerítem délutánra.

válasz erre

Direktor

2 éve, 20 napja

Menő kis cucc és tényleg pici!

válasz erre

Harder

2 éve, 20 napja

Nagyon igényesen néz ki! Ezt már elviselném az asztalomon. Amúgy mennyire gyorsan tölt fel mondjuk egy S8-at? Mértétek?

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 21 napja

Legjobbkor jött ez a cikk! Karácsony környékén (is) rengeteget utazom, és folyton belefutok hogy kéne egy ilyen cucc, de sosem értem rá megnézni mitől jobb vagy rosszabb egyik vagy másik. Meg a kinézetük sem maga az álom általában.

De ez nagyon dög!

válasz erre

VDemon

2 éve, 21 napja

Wow, csinos kis battery pack! Én leragadtam az ilyen 3-4 ezer forintosoknál, sosem gondolkodtam rajta hogy ez ilyen jól is kinézhet! Tetszik!

válasz erre

Porthos

2 éve, 21 napja

Nagyon durva, olyan tényleg a színe mintha Apple lenne! Baromi jó kis cuccnak tűnik egyébként, és a mophie bár drága, de nagyon minőségi, úgyhogy el hiszem hogy megér ennyit!

válasz erre

TEchie

2 éve, 21 napja

Nem gyenge cucc, rohadt jól néz ki!

válasz erre

Fikarc

2 éve, 21 napja

Nagyon tetszik ez a teszt. Imádom hogy elmentek ilyen irányba is, jó ha egy nagyobb portál is kipróbálja az ilyen hétköznapibb cuccokat is élesben. Nekem ez most vétel lesz. (De lehet hogy az XXL )

válasz erre