Logitech T400 Zone Touch Mouse teszt

2014. március 08.
8.3221
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a cikk a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Változnak az idő, a technológia is velünk fejlődik. 2006-ban vásároltam egy Logitech LX3 optikai egeret, ami néhány héttel ezelőtt feladta a harcot. Ekkor jött egy kis keresgélős időszak, hogy milyen utód felelne meg helyette. Hát, nem mondom, hogy könnyű volt, viszont abban biztos voltam, hogy maradok a Logitechnél.

A kiválasztott a címben is írt Logitech T400 Zone Touch Mouse lett, ami penge kis darab, de azért vannak hátrányai is - bár azt is hozzá kell tennem, hogy még csak néhány órája használom, amikor eme sorokat gépelem. Kezdjük az elején, a kinézetnél, hiszen ez is fontos tényező egy egérnél, ami nap, mint nap a kattintásainkért felel. Tapintása egészen elfogadható, de nem vagyok tőle hanyatt esve, viszont a formatervezés szinte tökéletes.

Hogy miért szinte? Egyetlen egy csorbát találtam, ami ehhez köthető, ez pedig az, hogy amikor az érintős üvegfelületen - ez helyettesíti a normál egereknél megszokott scrollt - görget az ember felfelé, akkor már-már kényelmetlenül fel kell nyúlni az érintős felület tetejéig, hogy embereset lehessen visszagörgetni, visszajutni az éppen böngészett oldal tetejéig. Ellenben kapunk egy kis csemegét is, ugyanis ez az érintős felület jobbra, illetve balra húzva tud navigálni a böngészőben előre és hátra, és ez előnyös lehet abban az esetben, ha leolvastunk az adott weblap aljáig, és már vissza is szeretnénk lépni. Ugyanakkor, ha az oldal tetejére kell feljutnunk, akkor újra kell pozícionálnunk a kezünket, hogy jókorát tudjunk görgetni.



Megmondom őszintén, kicsit benéztem ezt az egeret, ugyanis arra számítottam, hogy teljes egészében érintős, de az majd a T620-as lesz, ugyanis ő a következő kiszemelt. Nem mondom, hogy megbántam, hogy megvettem ezt az egeret, de nem tudom elképzelni, hogy annyi évet lehúzzak mellette, mint az LX3 mellett. A Logitech gyári alkalmazásának, a Set Pointnak köszönhetően nagyon jól testre szabható az egér, hiszen számos funkciót állíthatunk be a gombokhoz. Jómagam például be is állítottam, hogyha az érintőfelület elejével kattintok, azt bal kattintásnak érzékelje, persze így két bal gombom van, még mindig csak pár órája használom, így nem döntöttem el, hogy melyik lesz a végleges, de.



Igen, sajnos itt is van DE, ugyanis sem a bal, sem a jobb gomb lenyomása nem kényelmes. Túlzottan erősen kell lenyomni, még az üveg érintőfelület alá behelyezett gombhoz képest is. Nem baj, ha láttok egy izmos mutatóujjú embert, akkor az én leszek, vagy más, akinek T400-asa van. Vicces félretéve, tényleg nem kényelmes, pedig a céges laptophoz használt egerem is Logitech, egy M525-ös, ami ezzel ellenben egy régebbi típus, mégis állati kényelmes vele dolgozni. Mondanom sem kell, hogy ilyen nehéz lenyomású gombokkal elég rossz megfogni egy-egy fájlt, és behúzni az adott ablakba, és ilyen tevékenységet nem két naponta végzek, hanem átlagos az ilyen nálam.



Hátra van még a Photoshopban való használat, de erről már nem tervezek külön írni, ugyanis kétlem, hogy ott jobbat vagy rosszabbat tapasztalnék a feljebb leírtakhoz képest. Kattintok egyet így, kattintok egyet úgy, végül pedig arra gondoltam, hogy 60%-nál többre semmiképpen nem értékelném ezt az egeret. Nem rossz, nem rossz, és nem mondom, hogy utálom, de kicsit csalódás egyelőre. Aztán ez még napok múlva lehet, hogy változik, de egyelőre ez így nem több, mint: 60%

Specifikációk:

Gyártó: Logitech

Érzékenység: lézeres

Gombok: 3 db

Scroll (görgő): van

Csatoló felület: Wireless (USB vevő)

Szín: fekete

Extrák: 2.4GHz-es technológia

Garancia: 2 év

Ami kimaradt az értékelésből, és esetleg fontos lehet, hogy amennyiben jól értesült vagyok, háromféle színben választhatjuk, ez lehet a gyár szerint fekete, szerintem szürke, vagy kék, esetleg piros.

 

      %
      nincs még hozzászólás