Íme 10 színész, akik teljesen más területen kezdték a pályafutásukat

2019. augusztus 24.
68.1121
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Manapság nem szokatlan, hogy olyan sztárok avanzsálnak színészekké, akik egyébként a karrierjüket egy teljesen másik területen futtatták fel, sőt mi több, akad köztük olyan is, akik ezt a váltást úgy tudták abszolválni, hogy a filmszakmában is prominens teljesítményt nyújtottak utána. Az alábbiakban 10 ilyen színésszel fogunk szemlézni!
Advertisement


1. Dwayne "The Rock" Johnson

Valljuk be, az iménti kis bevezető után a legtöbbünknek Dwayne Johnson, azaz korai művésznevén The Rock ugrott be. Nem véletlenül, hiszen már alapból az eléggé árulkodó, hogy 2017 júniusa és 2018 júniusa között 124 millió dollárt tett zsebre a színészkedéssel, amivel ő látt a valaha volt legtöbbet bevételt kereső a szakmában. A pankráció legmeghatározóbb személye volt, majd egy-két sorozatszerep után a 2001-es A múmia visszatérrel indult meg a szekere, ahonnan nem volt megállás, egymás után jöttek a szerepek.

Egy végtelenül szimpatikus és karizmatikus színész - ő Dwayne Johnson!

Egy végtelenül szimpatikus és karizmatikus színész - ő Dwayne Johnson!


Konkrétan ma már könnyedén el lehet vele adni egy filmet, közel teljes bizonyossággal kijelenthetjük, hogy ha Dwayne Johnson főszerepel egy moziban, az sikerre van ítélve. Hogy mi Dwayne Johnson sikerének titka? Egy végtelenül szimpatikus, karizmatikus és nem mellesleg humoros személyről van szó, akinek szinte soha nem hallani, hogy lenne bármiféle botránya.

2. Will Smith

Apropó, karizmatikus, humoros és szimpatikus személyek: Will Smith eredetileg rapperként kezdte a pályáját a DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince formációban, majd ez a trió olyannyira nagyot gurított, hogy Grammy-díjra váltották a törekvéseiket 1988-ban. Ennek ellenére 1990-ben Will Smith a csőd szélére került, ezért aláírt a BBC-vel egy sitcomra vonatkozó szerződést, ami ő helyezi középpontba - igen, ez lett a végül óriási sikernek örvendő Kaliforniába jöttem.

Nem kizárt, hogy Will Smith egy nap Oscar-díjra váltja tehetségét

Nem kizárt, hogy Will Smith egy nap Oscar-díjra váltja tehetségét


Smith köré megannyi blockbuster és franchise épült, amik vagy kasszasikerek lettek, vagy szakmailag kaptak óriási elismerést. Többször is Oscar-közelbe került a színészi teljesítményével, 2002-ben az Ali című alkotásban a legendás bokszolót, Muhammed Alit formálta meg félelmetes energiával, majd 2007-ben a lelkünket is kifacsarta A boldogság nyomában filmmel.

3. Frank Sinatra

Frank Sinatra sokak szemében a nagy betűs sztár a mai napig, aki egyaránt tündökölt az égen színészként és énekesként is. 1950-ben egyre kevésbé érdekelte a zenei karrierje az embereket, ám 1954-ben visszatért a köztudatba, amikor is elhozta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat a Most és mindörökkében nyújtott alakításáért.

Sinatra zeneileg és színészileg egyaránt nagyot ment karrierje során

Sinatra zeneileg és színészileg egyaránt nagyot ment karrierje során


Egymás után rukkolt elő újabb és újabb filmekkel, és szinte exponenciálisan nőtt a kritikai elismerés az irányába, olyannyira, hogy A mandzsúriai jelölt kapcsán például ódákat zengtek munkájáról. Mindeközben a zenei karrierjét sem hagyta parlagon, megannyi filmhez ő maga készített zenét, amiben szerepelt.

4. Arnold Schwarzenegger

Rengeteg testépítő hatalmas példaképe, hiszen úgy tört be Hollywoodba, hogy mondhatni minden ellene szólt - alig tudott angolul, borzasztó akcentusa volt, mára viszont oda jutott, hogy az egyik legnagyobb akcióikonként emlegetjük Sylvester Stallone és társai mellett. 1970-ben robbant be a Herkules New Yorkbannal, majd az igazi sikert a 72-es Conan, a barbár szállította.

Minden ellene szólt, mégis befutott

Minden ellene szólt, mégis befutott


No persze nem azért sikeres, mert annyira kiemelkedő színésztálentum lenne, sőt. Jó indulattal is csak egy átlagos színészi teljesítményt nyújt rendszerint (ha épp nem nagyon rosszat), ellenben vitathatatlan, hogy a kisugárzása az égbe röpítette, és nem lehet egyszerűen nem imádni.

Többször elnyerte a Mr. Olympia és a Mr. Universe címet, majd a már említett Hercules New Yorkban indította meg a szekerét, bár eleinte roppant komplikált neve miatt nemigen tudott előrébb lépni a ranglétrán.

5. Elvis Presley

A Rock & Roll királya már a zenei karrierje beindulása után jelen volt a filmiparban, főképp zenés komédiákban játszott, de olykor-olykor komolyabb, drámaibb szerepeket is vállalt, amik meglepően jól sültek el a gyakorlatban.

Fiatalon hunyt el, mégis elképesztő sokoldalúságról tett tanúbizonyságot

Fiatalon hunyt el, mégis elképesztő sokoldalúságról tett tanúbizonyságot


Legismertebb filmje talán a mai napig a Börtönrock, ami anno kifejezetten nagy sikernek örvendett. Érdekes belegondolni, hogy mennyi minden alakult volna másképpen, ha nem távozik el ilyen fiatalon - nem kizárt, hogy egy Sinatra kaliberű sikersztoriról beszélhetnénk.

6. John Cena

Megannyi pankráció-rajongó John Cenával azonosítja a WWE-t, azaz a pankráció legfőbb szervezeteként számon tartott brandet. Számtalan mém alapjául szolgált, rengeteg kisgyerek példaképe, és persze az elengedhetetlen kisugárzás is megvan. És hogy mégis mikor került a színészettel képbe az újgenerációs pankráció legismertebb alakja?

Korábban a WWE legnagyobb ikonja, aki most kezdi isten igazából szárnyát bontogatni a filmes szakmában

Korábban a WWE legnagyobb ikonja, aki most kezdi isten igazából szárnyát bontogatni a filmes szakmában


Kiugrási pontként A tengerészgyalogost lehetne említeni, amit mind a nézők, mind a kritikusok alaposan lehúztok, mégis egyfajta "imidzsfilm" lett Cena számára, majd idővel feltűnt Aaron-Taylor Johnson oldalán a The Wallban, ami már egy fokkal jobb filmként lett elkönyvelve, most pedig hamarosan két óriási franchise-ba is bekapcsolódik: a The Suicide Squadbba és a Halálos iramban szériába.

7. Dave Bautista

A galaxis őrzőiben óriási népszerűséget szerzett színész megjárta szintén a WWE-t, Batista néven népszerű figurája volt a pankrációnak, viszont kétségtelen, hogy a Marvel-filmek által egy egészen új szintre lépett a karrierje, és megannyi ember szerette meg a faék egyszerű humorú Drax karakterét.

Draxként robbant be Hollywoodba, azóta viszont egyre több és több filmszerephez jut

Draxként robbant be Hollywoodba, azóta viszont egyre több és több filmszerephez jut


Ezenfelül még egy Szárnyas fejvadász 2049-ben is felbukkant egy rövidke, ám annál jelentőségteljesebb szerepre, no meg mostanában a Szupercella-széria stábját erősíti, bár nem kizárt, hogy ezt a húzását kicsit bánja már.

8. Mark Wahlberg

Sokan nem tudják, de Mark Wahlberg a karrierjét nem a jolly jokerként bevethető színészként kezdte, hanem a Marky Mark and the Funky Bunch zenei formáció frontembereként, aki a 90-es évek elején debütált a Music for the People albummal.

Wahlberg konkrétan Hollywood Jolly Jokere: bármilyen szerepet képes eljátszani

Wahlberg konkrétan Hollywood Jolly Jokere: bármilyen szerepet képes eljátszani


Talán a színészi karrierjét nem kell ecsetelni, hiszen rengeteg, mára már klasszikusnak számító filmben szerepelt, arról meg már nem is beszélve, hogy ő is rendszerint ott van a legtöbbet kereső színészek toplistáján. Nem a legtehetségesebb színészek sorát erősíti, viszont kétségtelen, hogy közel minden ráosztott szerepet mérnöki precizitással képes megformálni.

9. Ice Cube

Hihetetlen, de az egész világra hatással lévő N.W.A. egyik tagja is színészi karrierre állt. Az egykoron Eazy-E-vel, Dr. Drevel, Snoop Doggal és a többi keményvonalas old-school arccal rappelő Ice Cube ugyanis az utóbbi években több nagyfilmben is feltűnt, főképp komikusi szerepekben. Zenei pályája viszont mára távolról sem szuperál azon a szinten, mint egykoron.

Ice Cube az N.W.A.-ben indult, mint a gengszter rap éllovasa, mára viszont a vígjátékokban éli ki magát

Ice Cube az N.W.A.-ben indult, mint a gengszter rap éllovasa, mára viszont a vígjátékokban éli ki magát


Bár az utóbbi években mondhatni szünetet tartott, 2017 előtt olyan mozikhoz adta a nevét, mint a 21-22 Jump Street, a Pofoncsata, a xXx: Újra akcióban, de már ezek előtt is feltűnt egy sor kisebb, mégis sokak által szeretett filmben. Kétségtelen, hogy humor terén nagyon otthon van, de leginkább sokan az 1999-es Sivatagi cápákkal azonosítják, ahol George Clooney és Mark Wahlberg oldalán játszott.

10. Lady Gaga

Lehet bármit mondani Lady Gaga zenei pályafutására, de az kétségtelen, hogy amit a Csillag születikben produkált színészként, az leszakította az arcunkat. Persze kellett hozzá Bradley Cooper is, hogy kihozza belőle a maximumot, viszont tény, hogy a színészethez való tehetsége vitathatatlan.

Ha hasonlóan elementáris erejű teljesítményt nyújt a jövőben is, nem kizárt, hogy kinéz Gagának egy Oscar

Ha hasonlóan elementáris erejű teljesítményt nyújt a jövőben is, nem kizárt, hogy kinéz Gagának egy Oscar


Nem volt véletlen az az Oscar-jelölés, bár őszintén szólva Gaga kicsit kilóg a sorból, mert bár voltak korábban is film/sorozatszerepei, mégis az első igazán jelentős jelentkezése ezen a területen a Csillag születik volt. Reméljük a jövőben több hasonló, remek alakítást nyújt még, hiszen ha így folytatja, még magasabb szintre emelkedhet a karrierje.

Ez lenne hát a mi top 10-es listánk, viszont kíváncsian várjuk a kommentszekcióban, hogy szerintetek kik azok, akik még ráfértek volna erre a listára, legyen az zenész, pankrátor, bárki, hiszen megannyian vannak, akik eredetileg teljesen másik terepről indították a pályafutásukat, manapság mégis színészként (is) praktizálnak.
8 hozzászólás

Kisfaludy82

4 éve, 11 hónapja és 9 napja

Schwarzeneggerről és Cenaról tudtam, de a többiek meglepetés! mosolygó smiley

válasz erre

bekecs

4 éve, 11 hónapja és 12 napja

Ez tök jó összeállítás volt. mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

4 éve, 11 hónapja és 15 napja

csirkee írta:
a három órán át szenvedő Csillag születikben Bradly Cooper oldalán, igen, amiért még a szobrocskát is megkapta
Azt a szégyent! röhögő smiley

válasz erre

csirkee

4 éve, 11 hónapja és 16 napja

Fikarc írta:
Lady Gaga volt már filmben? meglepett smiley
a három órán át szenvedő Csillag születikben Bradly Cooper oldalán, igen, amiért még a szobrocskát is megkapta

válasz erre

Fikarc

4 éve, 11 hónapja és 16 napja

Lady Gaga volt már filmben? meglepett smiley

válasz erre

Levi87

4 éve, 11 hónapja és 16 napja

A Sziklát kifejezetten kedvelem, de ezt a Lady Gagát...egy filmet sem láttam tőle hála az égnek.

válasz erre

login_password

4 éve, 11 hónapja és 16 napja

Sosem tudni kiből lesz jó színész. Bár hozzá teszem ebből a listából nem mindenkit tartok színésznek. John Cena pl nem színész csak jól adja el magát, ahogy anno a Szikla is jól adta el magát és idáig jutott.

válasz erre

betyár

4 éve, 11 hónapja és 16 napja

Jó kis lista bár Lady Gagát kihagytam volna valahogy nem igazán érzem színésznek.

válasz erre