IFA 2017: Mit várunk?

2017. augusztus 29.
45.1751
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Hagyományosan a nyár legutolsó napjai és az ősz eleje Németországban és a tech sajtóban is a legújabb kütyükről szól, hiszen az európai CES-ként is sokat emlegetett IFA show ilyenkor kerül megrendezésre Berlinben. Az expó hivatalosan szeptember első napján kezdődik, de a CES-hez hasonlóan néhány nagy gyártó ilyenkor is megtartja a saját sajtóeseményét, bejelentését a hivatalos kezdőnap előtt. Az alábbiakban pár kiemelt gyártót és fontos piacot megemlítve megpróbáljuk már előre összefoglalni, hogy mit is adhat nekünk ez a neves rendezvény.


Okostelefonok

Az IFA kiállításokon mindig szép számmal kapunk új okostelefonokat, de talán az idei esztendőben minden eddiginél fontosabb szerepet kap ez a szegmens, mely főként az LG-nek köszönhető. A dél-koreai óriás ugyanis egy nagyon ígéretes újdonság az LG V30 bemutatóját igazította a rendezvény körüli hírveréshez, de jó szokásukhoz híven a hivatalos kezdőnap előtt, már augusztus 31-én megismerhetjük a mobilt.

A készülék a G6-nál is kevesebb kávát hoz majd a dupla hátsó kamera túloldalára, végre az erő is meglesz a Snapdragon 835-nek köszönhetően és az OLED kijelző is nagyon kell már a gyártó neve mellé.


IFA 2017: Mit várunk? - 2. kép

Dél-Korea után a Japán részleget nézzük meg, melyet a Sony képvisel, sajnos nagy eséllyel hozzájuk nem igazán méltó módon. A japánok évek óta képtelenek újítani az okostelefonok piacán, hiába a papíron erős, kiváló kamerával szerelt csúcsmobiljuk, az formailag nem igazán illik a mai trendekbe és ebből előnyt nem igazán tudtak eddig kovácsolni.

Az IFA 2017-en vélhetően az Xperia XZ1 és XZ1 Compact kerül majd bemutatásra, melyek a felső és a középkategória között próbálnak majd meg igen drágán evickélni.

A Motorola is képviselteti magát a rendezvényen, méghozzá az X4 néven emlegetett mobiljukra építkezve, mely baráti áron kínálhat 5,2 hüvelykes Full HD kijelzőt, négymagos processzort, 3GB memóriát és dupla hátsó kamerát.

A BlackBerry KeyOne egészen jól teljesített, mely sokakat meglepett és nagyon úgy fest, hogy a gyártó továbbra is erre alapozna, hiszen ezzel a modellel kapcsolatban ígértek valamilyen bejelentést. Talán az Indiában bemutatott teljesen fekete modellről van szó, de ha nem, akkor sem valószínű, hogy komoly újdonsággal lesz dolgunk.


IFA 2017: Mit várunk? - 3. kép

A Huawei szeptember másodikára időzített egy sajtóeseményt, melyen a Nova 2 és Nova 2 Plus európai változatai, illetve a saját fejlesztésű mesterséges intelligenciájuk kaphatja a főszerepet, hiszen a csúcsmodellek csak októberben érkeznek. A HTC kapcsán az U11 Life lehet érdekes, mely a középkategóriában próbálná meg az U11 legfontosabb erényeit eladni és ezzel egy kis piacot hozni a gyártó számára.

Mobilos fronton még az ASUS ZenFone 4-es szériája, illetve a Alcatel, a ZTE vagy éppen az Acer újdonságai is kint lesznek. Az ASUS és az Acer egyébként már augusztus 30-án megtartja a saját kis bemutatóját, ahol persze laptopokra és hibrid megoldásokra is számíthatunk.

Okosóra, fitnesz karkötő

Az okosórák és fitnesz karkötők piacát illetően egyértelműen a Samsung felé irányul a legnagyobb figyelem, hiszen a vállalat itt fogja leleplezni a felturbózott fitnesz karkötőjét, a Gear Fit 2 Pro-t és a legújabb, szintén a sportos életmód jegyében készülő okosóráját, a Gear Sport-ot.

Mindkét újdonság a felsőbb szegmensben versenyez majd, de a Samsung eddig is jó megoldásokat tette le az asztalra, így ez vélhetően most sem lesz másképpen.

IFA 2017: Mit várunk? - 4. kép

Természetesen másoktól is várhatunk hasonló termékeket, talán az ASUS és az Acer is hoz valami újat ezen a fronton, a Garmin és a Fitbitpedig szinte biztos. Az LG és a Motorola kapcsán nem sok esély van hordható újdonságra, a Huawei azonban talán meglepi a közönséget, hiszen a kínai gyártó szintén sikeresnek mondhatja magát ezen a területen és ha az Apple ellen akarnak menni, akkor itt is érdemes tovább fejlődniük.

Okosotthon, multimédia

Az okosotthonos kiegészítők évről évre egyre nagyobb figyelmet kapnak, idén pedig minden eddiginél több újdonságra számíthatunk. A kisebb gyártók mellett a Samsung lehet az, aki nagyot dobbant, hiszen sokan azt remélik, hogy végre bemutatkozik a Bixby asszisztenst futtató okoshangszórójuk.

A Bang & Olufsen szintén kiviszi a legújabb modelljeit és a Beoplay széria is bővülhet néhány megfizethetőbb taggal.

IFA 2017: Mit várunk? - 5. kép

A televíziózás terén a 4K, a 8K és a HDR kaphatja a legnagyobb szerepet olyan nagy nevekkel, mint az LG, a Sony vagy a Samsung. Természetesen a Philips, a Toshiba és a Panasonic sem marad ki a mókából, az említett hívószavak mellé pedig nyugodtan felírhatjuk az OLED és a Smart TV kettőst is.

Összességében tehát unatkozni most sem fogunk, a felsorolt gyártókon és újdonságokon kívül természetesen még rengeteg termék kerül majd a pultokra. Biztosak lehetünk abban, hogy eddig jól titkolt újításokat is látunk majd és azt se feledjük el, hogy az IFA-n bemutatott újdonságok nagy része itthon is elérhetővé szokott válni.
7 hozzászólás

zender

7 éve, 2 hónapja és 10 napja

A mikrosütő + fagyasztó kombót még ti sem tudtátok megjósolni! röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 2 hónapja és 15 napja

Nem lesz nagy dolog ezen az idei IFA-n ez már a mai napból is látszik. szomorú smiley

válasz erre

TEchie

7 éve, 2 hónapja és 16 napja

Nem lesz túl izgalmas az idei IFA sajnos... szomorú smiley

válasz erre

Harder

7 éve, 2 hónapja és 16 napja

Arra leszek kíváncsi, telefonos fronton lesz-e bármi amire nem számítottunk. Szerintem nem.

válasz erre

Porthos

7 éve, 2 hónapja és 16 napja

Szép kerek lista. Az engem érdeklő dolgok mind benne vannak! röhögő smiley

válasz erre

Fikarc

7 éve, 2 hónapja és 16 napja

8K tévék az milyen durva! meglepett smiley

válasz erre

Kileah

7 éve, 2 hónapja és 16 napja

Nagyon jó összefoglaló! mosolygó smiley Én egyedül azt várom ami nem itt lesz bemutatva: iPhone 8!

válasz erre