IFA 2016: Mit várunk?

2016. augusztus 30.
42.5731
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Nyakunkon az év egyik legnagyobb technológiai expója, az IFA 2016, melyet sokan csak az európai CES-nek becéznek, hiszen a cél nagyjából hasonló, bemutatni a legújabb technológiákat és termékeket. Hagyományosan az ősz beköszöntével, Németországban kerül megrendezésre az aktuális évi IFA, az expó hivatalosan szeptember 2-án kezdődik, de a CES-hez hasonlóan a nagyobb gyártók ilyenkor is megtartják a saját sajtóeseményeiket, bejelentéseiket a hivatalos kezdőnap előtt. Augusztus 31-én és szeptember első napján tehát rengeteg friss hír várható az oldalunkon, de addig is nézzük meg, hogy kik és mit mutathatnak be hamarosan.



Samsung

A Samsung idén már előtte a csúcstelefonos patronjait, így új okostelefonokat aligha mutatnak be, esetleg az alsóbb szegmensekbe érkezhet pár új modell. Izgalmak azonban bőven lesznek náluk is, hiszen érkezik a Samsung Gear S3 okosóra, melynek az előző generáció remek alapot teremtett, hiszen minőségi és jól használható óráról van szó. Várhatóan a Gear S3 is Tizen rendszert futtat majd és természetesen kerek kijelzővel érkezik, klasszikus és sport változatban.

Várhatunk még tőlük új táblagépeket is, a Galaxy Tab S3 egy még szebb kijelzővel és még gyorsabb hardverrel szerelt széria lehet. Sokan reménykednek egy önálló VR Headsetben is, amit "Oddysey" kódnéven emlegettünk eddig, illetve vezeték nélküli okoshangszóróról is szólnak hírek, mely az Amazon Echo egyik legnagyobb riválisa lehet.

IFA 2016: Mit várunk? - 2. kép


LG

Az LG idei éve eddig nem úgy alakult, ahogy azt tavaly eltervezték, az LG V20 azonban sokat lendíthet az év végi eredményeken. Bemutatkozhat továbbá a különleges Flex széria legújabb tagja, az LG G Flex 3 , illetve illene már egy új okosórát is bemutatniuk. Mindemellett természetesen néhány monitorral és televízióval is találkozhatunk majd a standjukon.


Huawei

Az már biztos, hogy új Mate szériás készülékek nem érkeznek, de állítólag készülnek egy megfizethető és kellően erős középkategóriás családdal, illetve új táblagépről is pletykálnak. A nőknek szánt mobil és vélhetően a hozzá tartozó nőies okoskiegészítők sem maradnak el, illetve komolyabb okosórára is számíthatunk tőlük.


Sony

A Sony idén sem robbantott nagyot, de számíthatunk új Xperia X és Xperia XR szériás mobilokra és különféle audio-kiegészítőkre. A televíziók kapcsán biztos kapunk néhány új modellt, illetve akciókamerára és a PS VR Headset promózására is számíthatunk. Természetesen a PlayStation 4 Neo és a PS4 Slim is sokakat érdekel, így összességében lesz mit felmutatni a japán óriásnak.

IFA 2016: Mit várunk? - 3. kép


Lenovo (és Motorola)

A Lenovo kapcsán jó néhány izgalmas termékre számíthatunk, a "teaser videóban" elég nagy szerepet kapott a hajlítható okostelefon, de a Motorola név alatt akár új Moto 360-as okosórák is érkezhetnek, illetve a kifordítható kijelzővel szerelt laptopok és akár a 2 in 1 modellek piacát is fel szeretnék pezsdíteni.


ZTE

A ZTE bizonyára komolyan gondolja az idei és jövőbéli terveit, hiszen nem kis összegért szerezték meg maguknak jelenkorunk legjobb focistáját, Cristiano Ronaldo-t. Az Axon 7 európai promója mellett az "edge to edge" kijelzővel szerelt új Nubia modellre is számíthatunk. A nagy tervekbe beleférne még némi okoseszköz is, egy okosóra és egy okoskarkötő például, de lehetséges, hogy először az okostelefonok piacán szeretnének megerősödni.


ASUS

Az ASUS nagyon fontos újdonságokkal készülhet az ide IFA-ra, szinte biztos, hogy bemutatkozik az ASUS ZenWatch 2, mely végre kerek kijelzőt és sokkal vonzóbb külsőt kaphat. Ha sikerült tartaniuk az előző két generációnál megszokott remek ár/érték arányt, akkor az eladások nagyon fellendülhetnek. Természetesen a ZenFone család legújabb tagjai is jelen lesznek, néhány új modellre is számíthatunk, illetve valami komolyabb lépést várnánk a ZenBook és ZenPad család kapcsán.


Acer

Az Acer kapcsán a gamer okosóra és a fitnesz karkötő híre elég nagy felhajtást generált, reméljük igazak a hírek és minőségi termékeket rak le az asztalra a gyártó. Számíthatunk még Liquid szériás Android és Windows 10 Mobile rendszereket futtató mobilokra, esetleg néhány új laptopra és 2 az 1-ben készülékre. Pletykaszinten felmerült a következő generációs Predator táblagép család is, titkon reménykedünk benne, személy szerint pedig egy kisebb (7-8 hüvelyk) és egy nagyobb (10 hüvelyk) modellt is el tudnék képzelni az új szériában.

IFA 2016: Mit várunk? - 4. kép


Panasonic

A Panasonic körül mostanság jóval kisebb a felhajtás, mint jó néhány évvel ezelőtt, de azért még mindig nagy névnek számítanak az iparban és tudnak ők remek termékeket készíteni. 4K OLED televíziókra, megfizethetőbb Ultra HD Blu-ray lejátszóra és akár okosotthonos kiegészítőkre is számíthatunk tőlük. A kamerák és cserélhető-objektíves fényképezőgépek terén nagyon sokat erősödtek az elmúlt években, akár ezen a frontos is jöhet valami újdonság.


Philips

A Philips szintén a Panasonic-hoz hasonló vizekben evez, a Hue családjuk kétség kívül nagyon erős, vélhetően egy jól berendezett szobában demonstrálják majd az összes Hue termék együttes erejét. Érkezhetnek új androidos okostelevíziók is, de 4K Blu-Ray lejátszóra és különféle egészségügyi kiegészítőkre is számíthatunk. Utóbbi területen a legnagyobb hangsúlyt vélhetően a tavalyi kiállításon már bemutatkozó, de csak mostanság piacra kerülő 250 eurós Health Watch kapja majd.


HTC

A HTC idén visszatért a csúcsmobilok piacára, hiszen a HTC 10 egy remek készülék lett, a szekeret pedig tovább tolja a HTC Vive. A hírek szerint ősszel a középkategóriában akarnak megerősödni a Desire 10 Lifestyle és Desire 10 Pro szériával, de más kiegészítőkkel is készülnek. Számíthatunk még az "iPhone klón" HTC One A9s-re is. Egy új Re Camera kellemes meglepetés lenne, de igazán nagyon az évek óta várt HTC okosóra szólna.


Alcatel

A vállalat tavaly bemutatott egy baráti áron érkező okosórát a OneTouch Go Smartwatch személyében, a következő generáció bemutatkozására így aligha lehetne jobb alkalmat találni, mint az idei kiállítás. Szintén tavaly debütált a 17,3 hüvelykes táblagépük, az Alcatel Xess, mely vélhetően nem dönt eladási rekordokat, de könnyen kaphat egy kicsit erősebb utódot. Az okostelefonok kapcsán vélhetően idén már nem dobbant nagyot az Alcatel, de sosem lehet tudni.


NVIDIA

Az NVIDIA kapcsán idén nagyon nagy hangsúlyt kaptak az új grafikus kártyák, melyek nem éppen az IFA-ra valók, így a kiállításon inkább a vállalat multimédiás oldala lehet jelen. Az elmúlt héten sokat erősödött az új Shield konzol körüli pletyka, az IFA-nál jobb helyszínt pedig idén nem talál már a gyártó, így ha most nem, akkor a CES-en debütálhat az új androidos konzol és annak kiegészítői.


Technológiai irányok

A gyártók után néhány sorban nézzük meg, hogy milyen technológiai irányok és szabványok kaphatnak nagy hangsúlyt a kevesebb, mint 3 nap múlva kezdődő kiállításon. Az Ultra HD Blu-Ray egyértelműen központba kerülhet, a konzolos és televíziós támogatások növekedése pedig egy újabb nagy löketet adhat az otthoni filmezésnek, mely mostanság eléggé ellaposodott a DVD-k és a Blu-Ray filmek stagnálásával.

Az Ultra HD Blu-Ray technológiával kézen fogva jöhet az Ultra HD Premium szabvány, mely piaci standard lehet a felsőkategóriában. Természetesen csak a legdrágább televíziós újdonságok kapják majd meg ezt a szabványt, de mit is várunk akkor, amikor még a "HD Ready" egy élő fogalom.

IFA 2016: Mit várunk? - 5. kép

A harmadik fontos terület az IoT és okosotthonok piaca lehet. Rengeteg okos kiegészítőre számíthatunk a biztonság, fűtés-hűtés, szórakozás és kényelem területein.

Összességében tehát izgalmas napok állnak előttünk, rengeteg újdonság debütál a következő egy hétben. Az Androgeek oldalán a szokottnál több hírre lehet számítani, igyekszünk minden komoly újdonságról azonnal beszámolni nektek!
12 hozzászólás

Kisfaludy82

8 éve, 2 hónapja és 22 napja

Hihi, jó látni hogy mi jön be a jóslatokból. mosolygó smiley Tab S3-mal most mi van? Csak engem kerültek el az infók vagy tényleg hallgatás van?

válasz erre

Harder

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

Tab S3 szerintem sajnos csak egy ráncfelvarrás lesz pedig anno szóltak arról a hírek hogy le lesz kerekítve mint az edge. Illetve akkor lenne érdekes, ha rögtön 7-es androiddal jönne de erre nem sok esély van szerintem.

Hajlítható okostelefont el sem tudom képzeli, hogy valóban megjelenik amúgy (Lenovo).

Többi gyártóra is kíváncsi vagyok de a gamer okosórát fel nem foghatom. röhögő smiley

válasz erre

Hentes

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

IoT nagyon pörög most. mosolygó smiley Ultra HD Blu-ray durva lesz, de kár hogy a 3D már nem annyira pörög. szomorú smiley Én nagyon szeretem.

válasz erre

Tommy

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

Mondjuk az új Shield nagyon érdekel, remélem villantják! mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

De imádom az ilyen előrejelzős cikkeket! mosolygó smiley Öröm volt olvasni, most várom az ifa-t mint állat. röhögő smiley Több ilyet kérünk!!! mosolygó smiley

válasz erre

dfp

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

Kisfaludy82 írta:
ZTE-nél mi az az "edge to edge"? meglepett smiley Körbe teljesen le lesz kerekítve a telefon? meglepett smiley
azt jelenti, hogy a készülék széle és a képernyő között nem lesz az a "ronda" üres rész, mint jó néhány telefon esetében, hanem széltől-szélig tart majd.

válasz erre

TEchie

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

Nem lesz rossz a felhozatal megnézem majd ki mit villant! mosolygó smiley Biztos lesznek azért meglepetések is.

válasz erre

VDemon

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

Szuper cikk! Én idén kíváncsian várom az eseményeket, de így külön-külön a cégeket nem figyeltem.

Acer-Asus-Samsung érdekel a legjobban.

válasz erre

Fikarc

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

Asusról jut eszembe, hogy idén 10 éves a ROG, de kb sehol nem villognak vele. Én mindenhol ezt tolnám. Kezd lemaradni a gyártó.

válasz erre

Kisfaludy82

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

ZTE-nél mi az az "edge to edge"? meglepett smiley Körbe teljesen le lesz kerekítve a telefon? meglepett smiley

válasz erre

Eltohn

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

Motorola érdekel a legjobban. Remélem visszatérnek valami igazán jó cuccal.

válasz erre

Ronalddo

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

De király összefoglaló. Acer felhozatalra kíváncsi vagyok, laptop csere előtt állok.

válasz erre