Huawei Freebuds 4i teszt - haverok, ezt hallgassátok!

2021. március 31.
121.0781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A hét elején debütált hazánkban is a Huawei legújabb, középkategóriát célzó fülese, a Huawei Freebuds 4i, amit szerencsénk volt már napokkal a megjelenés előtt nyúzni, és ha egy mondatban akarnám elspoilerezni a következő tesztet, akkor azt mondanám, több tekintetben is okozott számunkra meglepetéseket - jó értelemben. A kínai gyártó egy ideje elég komolyan veszi a kiegészítő mobil eszközöket is, a Freebuds széria is jó ideje velünk van, a felső kategóriát célzó Pro és a középkategóriában induló i szériával.
Advertisement


Tavaly nyár közepén teszteltük az elődöt, ami akkor 88%-os, azaz Megvételre ajánlott plecsnit kapott tőlünk, így nagy kíváncsisággal vágtunk bele az utód tesztjébe. A Freebuds 3i furcsa töltőtokjától akkor sem voltam elájulva, és nem meglepő módon most sem vagyok, és valószínűlege ezzel nem vagyok egyedül, ugyanis a kialakítás teljesen más lett.

Az új tok dizájn sokat változott, a nyújtott, kényelmetlen forma helyett most kaptunk egy tojásdad alakot, ami mint kiderült, a gyártó szándéka szerint az izlandi partokon található jellegzetes kavicsok formáját idézi.

A külső mikrofonok nem csak beszélgetésre kellenek, az aktív zajszűrés is ezzel működik

A külső mikrofonok nem csak beszélgetésre kellenek, az aktív zajszűrés is ezzel működik


A töltőként is funkcionáló tok nincs túlbonyolítva, a kecses formájú eszközön találunk egy Type-C csatit a töltéshez, egy visszajelző ledet, ami több színben képes mutatni hogy éppen mi a helyzet odabent, valamint egy párosításra alkalmas nyomógombot, és természetesen egy Huawei logót, hogy mégis tudjuk mit is tartunk a kezünkben.

A külső dizájnba nem lehet belekötni, funkcionális és úgyis van akinek szép, van akinek nem, személy szerint teljesen semleges vagyok a kérdésben. A tok első és talán egyetlen negatívuma számomra annyi, hogy a behelyezett füleseket az olyan bumfordi ujjakkal ellátott júzerek mint én, nem egykönnyen tudják kiszedni a tokból, a mágnesek beszippantják az apró lyukakba a recsegőket és azok bizony nagyon ragaszkodnak, hogy bent maradhassanak.

Viszont amikor kiszabadítjuk őket, egy kicsi, az elődnél sokkal formásabb és már ránézésre is kényelmesebb inear páros simul a kezünkbe. A szögletes formákat végre sikerült mellőzni és egy mindenhol lekerekített, leginkább az AirPods-ra hasonlító fülest látunk. A külső mikrofonok mellett a töltő csatlakozó pöttyök és természetesen maga a hangkeltő található az eszközön, a szokásos L és R feliratok mellett.

A tojásdad forma az izlandi tengerpartot idézi

A tojásdad forma az izlandi tengerpartot idézi


Persze mindez a leegyszerűsített forma és dizájn mit sem érne, ha a kínált élmény nem lenne megfelelő, viszont a Freebuds 4i egész egyszerűen meghazudtolja az árát, és olyan zenei élményt kínál, amit nem feltétlenül várnánk el egy középkategóriás eszköztől. A fülünkbe áradó hang tiszta, kiegyensúlyozott már alapbeállításban is, amikor petig elkezdjük csavargatni a potikat, akkor dörren rendesen aminek dörrennie kell.

A külső mikrofonok segítségével az eszköz aktív zajszűrést kínál, ami egész korrekten működik, kategóriájához mérten főleg. A Huawei AI Life app segítségével tudunk mindent beállítani, a fülesünket személyre szabni, az érintésekre történő reakciókat is mind itt tudjuk beállítani.

Az app még mindig csak Androidon kínál teljes megoldást, az iOS verzió erősen korlátozott, azonban kérdésünkre a Huawei elmondta, hogy hamarosan az Apple felhasználók is a teljes verziót kapják meg, az új app már a célegyenesben van.

Természetesen a telefonálás is jól megoldott, a hívott fél sosem panaszkodott, hogy nem vagy rosszul hallana, még akkor sem ha komoly szélben hívtam valakit. És én is mindenkit rendesen, tisztán hallottam, az aktív zajszűrés egész jól végzi a dolgát.

A Huawei Freebuds 4i-nek hosszú órákig nincs szüksége töltésre

A Huawei Freebuds 4i-nek hosszú órákig nincs szüksége töltésre


Ha már a hangzásra semmi rosszat nem lehet mondani, majd az aksira panaszkodunk. Vagyis panaszkodnánk, mert azzal sincs semmi gond. Olyannyira nincs hogy az 55 mAh teljesítményű aksival a fülesekben simán elvagyunk 6-7 órát (a gyári adat 10 óra), ha aktív zajszűrést használunk, akkor sem megyünk 4-5 óra alá (a gyári adat 7 és fél óra). A töltőtok a maga 410 mAh teljesítményével 10 perc alatt 4 órányi működésre tudja rábírni a füleseket.

A csomagban többféle gumiharangot is találunk, hogy legkényelmesebben illeszkedjen a fülünkbe, nálam az alapból feltett teljesen jól szuperált. Bár nem könnyen esik ki, de nem is feltétlenül ezzel kell headbengelni az épp nem létező koncerteken. Alap használatra, futásra, edzésre kiváló.

Nem maradt más hátra, mint az ár, ami szintén roppant barátságos a tulajdonságokhoz mérten. A 29.900 forintos árcédula önmagában is nagyon kedvező, ha pedig mellé vesszük, hogy a bevezető időszakban vásárlók ajándékba kapnak egy 9 ezer forintos Huawei Band 4e Active eszközt is, egyenesen kihagyhatatlan ajánlat azoknak, akik most állnak füles vásárlása előtt.
 
  • Funkciók
    8
  • Ár/érték
    10
  • Hardver
    8
  • Használhatóság
    9

Megvételre ajánlott

88%
8 hozzászólás

Vidoros

3 éve, 2 hónapja és 3 napja

Nagyon szépen kezdenek normalizálódni az árak, ez már kifejezetten korrekt ajánlat! mosolygó smiley

válasz erre

Tommy

3 éve, 2 hónapja és 6 napja

Igen korrekt ajánlat! meglepett smiley Iszonyat jó ez a cucc!

válasz erre

petrovicsz

3 éve, 2 hónapja és 18 napja

Úgy látom évről évre 88%-ot fog kapni. röhögő smiley Viccet félretéve, nagyon fejlődik ez a vonal náluk, igazándiból már lehet inkább efelé mennék vásárlásban, mint a Pro felé. Jól néz ki, és majdnem ugyanazt hozza. Megértem az ár / érték pontot.

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 2 hónapja és 18 napja

Lényegretörő, hangulatos teszt lett, köszönjük!

válasz erre

Porthos

3 éve, 2 hónapja és 18 napja

Fú ez nagyon korrekt fülesnek tűnik! meglepett smiley Valahol meg kéne hallgatnom, mit tol, de pandémia alatt ez egész nehéz feladatnak tűnik. mosolygó smiley

válasz erre

Levi87

3 éve, 2 hónapja és 19 napja

Ennyiért ez nagyszerű ajánlatnak tűnik! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

3 éve, 2 hónapja és 19 napja

Kár hogy mindig csak fehér füles van. Kiváncsi lennék a feketére.

válasz erre

inkognito

3 éve, 2 hónapja és 19 napja

Elég jó kis füles és az ára is jó.

válasz erre