Honor 4X Teszt - Megfizethető áron prémium minőség

2015. április 30.
6.5291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a cikk a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Bajban vagyok a Honor telefonokkal, mert amikor érkezik, egy mindig arra vágyok, hogy én is birtokolhassam a mindennapokban. Nem volt ez eddig másképp a többi Honor készülékkel sem. Minket ért a megtiszteltetés, hogy szinte elsőként tesztelhettük a Honor 4X-et az országba.


Külső, doboz:

Ez volt az eddigi egyetlen Honor készülék, ami dobozban érkezett hozzánk. A többi tesztalanyhoz sajnos nem kaptunk csomagolást és kiegészítőket sem. De a Honor4X-el kis bepillantást nyerhettünk abba, hogy mit kap a vásárló a pénzéért.

[gallery columns="4" link="file" ids="18101,18100,18103,18102"]

A doboz egyszerű ciánkék színben pompázik. A tetején egy gravírozott fényes Honor felirat virít. A hátoldalán semmit sem találunk, még a specifikációt sem. Csak a fontosabb információkat, mint pl: Powered by Huawei.

A Honor 4X elegáns és egyszerűségre törekvő formatervét a divatipar anyagai és textúrái inspirálták. A 3D vászonminta és a fényes logó érdekessé és izgalmassá teszi a hátlapot, melyre a felkarcolt textúrát gyémántvágóval maratják a gyárban annak érdekében, hogy biztosítsák a tökéletes tapintási élményt. Az előlap 75 százalékos képernyő/váz aránya, mely a szupervékony készüléket kecsessé is teszi. A képernyő HD 5'5 hüvelykes (1280×720 px) felbontással rendelkezik, és teljesen laminált a felette lévő üveghez. A készülék tetején találjuk a beszédhangszórót, előlapi kamerát a fényérzékelőt és a LED értesítés jelzőt.

WP_20150430_08_36_26_Pro

A kijelző alján a három dedikált Android gomb található, ami nem kapott háttérvilágítást. A készülék bal oldalán semmi sincs a jobb oldalán található a képernyő izgató gomb és a hangerőgombok is. A készülék alján az micro USB port, hangszóró és egy apró mikrofon helyezkedik el. A 3,5mm-es Jack csatlakozó a telefon tetején ücsörög.

A kijelző betekintési szögei jók és napfényben is kiválóan olvasható. A nagy méret miatt a kisebb kezű emberkéknek probléma lehet a kezelése, de köszönhetően a jól kivitelezett hátlapnak nem fog csúszkálni s mozogni a tenyérben. Fontos megjegyezni, hogy a hátlap alatt található 3000 milliamperes telepet nem tudjuk cserélni. A telefon szép és tényleg "kecses". Az összeszerelés és a minőség itt is példátlan, ahogy a többi Honor készüléknél is az volt.

WP_20150430_08_36_40_Pro

És így a negyedik teszt után, tényleg szeretnék már valamibe belekötni. De nem tudok.

Hardver:

A Honor 4X az első Honor 4G okostelefon 64 bites hardverrel és szoftverrel. A készülék szíve a nyolcmagos Kirin 620 lapkakészlet, mellé 2GB RAM-ot és 8GB belső tárhelyet kapunk, amit tudunk bővíteni micro SD-vel. A készülék használata során egyszer sem tapasztaltam lassulást vagy döccenést. Ha teljesen őszinte vagyok, akkor vártam, hogy a kijelző mérete miatt mikor torpan meg, de nem igazán jött a hatás. Több alkalmazás egyszerre való futtatása sem jelent neki problémát, a készülék nem melegszik, nem nyávog, hogy zárj be párat. A játékok az alkalmazások telepítése is kellő gyorsasággal történik. A szórakozás terén sem voltak problémák, pedig tényleg mindent megtettem, hogy kipréseljek belőle egy kis elbizonytalanodást. A játékkedvelőknek jó hír, hogy a készüléken, lazán fut minden mai divatos játék is.

Szoftver:

A teszt készüléken az Android 4.4.4 futott, melyet nyáron mindenki frissíthet majd az 5.0-ra. A Honor 4X-en a Huawei saját UI-ja dolgozik mely EMUI 3.0 nevet viseli. Azt kell, hogy mondjam, szerintem jelenleg a piac legjobb UI-ja a Huawei tulajdonában van. Könnyű kezelése, gyors reakciója és pontos parancsvégrehajtása is álma minden Android felhasználónak. A jól megszokott Honor menü egy balra csúsztatással előugrik. Sokkal jobban letisztult, mint az előző verziók, van egy kis iOS beütése, de jómagam véleménye az, hogy ez annál sokkal szebb, jobb. A kezdőképernyőn 4 előre elhelyezett gomb fogad minket, a Hívás, Kapcsolatok, Üzenetek és a Google alkalmazások mappája. Természetesen tetszés szerint alakítható, variálható.

[gallery columns="4" link="file" ids="18107,18106,18105,18108,18109,18110,18112,18111"]

Nem titok, hogy a Huawei a Honor márka létrehozása során olyan termékeket szeretne fejleszteni ami a fiatalokat, célozza meg. Követi a termék a trendet, gyors, megbízható és igen kiváló üzemidővel kecsegtet. A negyedik Honor készülék tesztje után simán ki lehet jelenteni, hogy ez teljes mértékben sikerült is nekik. Odafigyelnek arra amit a nép akar s ez a telefonokon és a rendszeren köszön vissza. A beépített billentyűzeten kényelmesen és gyorsan lehet gépelni. Az UI használata ésszerű, nem bonyolult. Minden ott van, ahol lennie kell. Míg pár Android UI-nál egy mérnök dönti el, hogy melyik funkciók hol legyenek, addig a Honor úgy vélem nem. Itt átgondolt minden és nem kell keresni semmit.

Kamera:

A Honor 4X 13 megapixeles elsődleges fényképezőgéppel és 5 megapixeles előlapi szelfi kamerával van felszerelve. A gyártó más készülékeihez hasonlóan a képkészítés ebben az esetben is rendkívül gyors. A Honor 4X gyorskioldó gombja biztosítja, hogy minden fontos élményt meg tudjunk örökíteni. A pillanatfelvételek használhatóságát rendkívül megnöveli az újrafókuszálási lehetőség, mely biztosítja, hogy az elkészült képeken utólag is meg tudjuk változtatni a fókuszpontot. Az előlapi fényképezőgép szoftvere a szelfik készítését előnézettel segíti, majd az elkészült képeket automatikusan szebbé varázsolja, emellett pedig lehetővé teszi az izgalmas panoráma (széles képernyős) önarcképek készítését.

IMG_20150430_093424

IMG_20150430_093505

IMG_20150430_093416

IMG_20150429_212823

IMG_20150428_154907

IMG_20150428_154034

Az elkészült képek meglepően jók. Értem ezalatt, hogy mennyiért lehet a miénk a Honor 4X. Néhol tapasztalható kis zajosság, de egyáltalán nem vészes. Remek képeket lehet vele készíteni. A fenti képeknél alapbeállításokat használtam és a vaku ki volt kapcsolva, kivétel a második kép. Videót 1080p-ben rögzíthetünk.

Adatkommunikáció, akkumulátor:

Kettős SIM kártya foglalat, mindkét kártyához egyidejű hálózati csatlakozással. Az eszköz Cat.4-es LTE hálózatokon is működik továbbá WiFi-ből 802.11b/g/n modul jár Direct, DLNA és hotspot funkciókkal, Bluetooth-ból 4.0 A2DP-vel, USB-ből 2.0 MTP funkciókkal és OTG-vel. A pozicionálás átlagos sebességű, amihez a GPS antenna és az A-GPS nyújt segítséget. Az akkumulátor 3000 milliapmeres, ami több mint elég a telefonnak. Hiába  nagy kijelző és az erős hardver. Átlagos használat mellett a 2 napot is kibírta, de ha nagyon megizzasztottam, akkor 20-22 órát is hozta. HD film streamelés alatt 9 óra kellett a telepnek, hogy kifújja magából az utolsókat.

WP_20150430_08_57_44_Pro

Ha van Honor készüléked, kérjük oszd meg velünk a saját tapasztalataidat, mert kíváncsiak vagyunk rá, hogy más is így vélekedik-e róluk, ahogy mi. A teszt készüléket köszönjük a Honor Magyarországnak, hogy biztosította részünkre.
 

      %
      nincs még hozzászólás