Ezekkel lepd meg magad, vagy szeretteidet, avagy az Androgeek ajándéktippjei 2020 karácsonyára

2020. december 06.
78.7441
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Kicsit több, mint két hetünk van még Karácsonyig, ami sokak számára maga a rémálom, már ami az ajándékozási ötleteket illeti. Sokan vannak olyanok, akik ilyenkor nem csak a szeretteiket, de magukat is szívesen meglepik - vagy éppen mással közlik, min lepődnének meg szívesen - valamivel, amit halogattak, vagy várták a legjobb év végi akciókat. Szeretnénk kicsit megkönnyíteni a választást, ezért most olyan termékeket szedtünk csokorba, amivel bizonyára örömöt lehet csalni minden tech megszállott és minden egyes geek arcára.


A termékek kiválasztásánál figyelembe vettük a jelenlegi, túlnyomóan home office-ra összpontosító helyzetet, ezért fontos szempont volt hogy hasznos, használható, de mégis szerethető készülékek kerüljenek a listára. És persze figyeltünk a kiváló ár / érték arányra is! Nézzük is, milyen ajándékötleteket ajánl az Androgeek szerkesztősége az idei karácsonyra!


Egy megbízható munkaeszköz mindenekelőtt

A legfontosabb természetesen egy olyan munkaeszköz, amivel bárhol, bármikor megbízhatóan és hatékonyan tudunk dolgozni. Mindamellett hogy kiválóan fut rajta minden kommunikációs app, amire most talán a legnagyobb szükségünk van, kellőképpen erős bármilyen feladatra, legyen az csak egy prezentáció, vagy egy képszerkesztés, netán erőforrás igényesebb videovágás, vagy fejlesztés.

Ezekkel lepd meg magad, vagy szeretteidet, avagy az Androgeek ajándéktippjei 2020 karácsonyára - 2. kép

Néhány hete mi is teszteltük az Asus egyik legjobb gépét az idei felhozatalból, a konklúziónkban ki is emeltük, hogy nagyon jó vétel azok számára, akik a mindennapi feladatokhoz keresnek egy átlagon felüli gépet, de minden másban is megfelel a feljebb taglalt kritériumoknak.

Az Asus Zenbook Flip S 450 ezer forinttól elérhető itthon, ami ezért a sok funkciós laptopért igen jó ár. A gyártó oldaláról indulva elérhetők a vásárlási lehetőségek.


Stabil wifi nélkül nincs jó munkakörnyezet

A hazai intenetszolgáltatók bár általában nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően jónak számító sebességű internettel látnak el minket, a bekötéskor lerakott eszközök (már ha egyáltalán van ilyen) azonban már messze nincsenek köszönőviszonyban a minőséggel. Az eszközök nagy része úgy dobálja a netet mint sarkantyús cowboy a lasszót, és a hangzatos reklámokkal ellentétben egy kétszintes házban általában már gondot okoz a net stabil működése, de egy nagyobbacska budapesti bérház falai is úgy blokkolnak mintha egy faraday ketrecben ülnénk.

Ezekkel lepd meg magad, vagy szeretteidet, avagy az Androgeek ajándéktippjei 2020 karácsonyára - 3. kép

Ezekre a problémákra kiváló megoldás egy mesh hálózat, ami nem csak felerősiti a jelet ezzel eljuttatva azt minden zegzugba, de ha ehhez kapcsoljuk az eszközeinket, akkor net szakadás esetén is hamarabb állnak azok vissza.

A Tenda kínálatában található az a kiváló ár / érték arányú pakk, amely két, egymáshoz automatikusan és optimalizáltan csatlakozó eszközt is tartalmaz, az ára 33 ezer forint, ezért az összegért pedig akár 300nm-t képes lefedni kiváló minőségű wifi jellel. Az iWay webshopjában megtalálható eszköz mellett megannyi más megoldás is található az oldalon.


Zene nélkül mit érek én?

Manapság reneszánszát éli a kézben hurcolt zenehallgatás, csak míg annak idején a vállunkon cipeltük a kétkazettás ájtitit, addig manapság a bluetooth hangszórok vették át ezt a szerepet. A kínálat rendkívül széles, a silány minőségű párezres megoldások épp hogy cincognak, a különösen drágák pedig egyértelműen nem érik meg az értük elkért összegeket.

Ezekkel lepd meg magad, vagy szeretteidet, avagy az Androgeek ajándéktippjei 2020 karácsonyára - 4. kép

Az ésszerű választás természetesen a kiváló minőség, kellően erős basszusokkal, mobiltelefon kihangosítás kezeléssel, lehetőleg formatervezett dizájnnal, minden más csak hab a tortán. A Sencor a Sirius SSS szériájában megtoldotta még ezeket jónéhány plusz funkcióval, így a vízállóság, a True Wireless Stereo, vagy a prémium minőségű szövet csak néhány a kiemelendő jellemzők közül.

A széria már alig 14 ezer forinttól elérhető, mi mégis a csúcsot képviselő Sencor Sirius SSS 6800 Maxit ajánljuk, és nem csak azért mert 60 Wattos teljesítményt ad le, vagy mert a négy hangszóró brutálisat szól, és nem is csak azért mert powerbankként is funkciónál.

Egész egyszerűen azért mert ez a legjobb ár / értékben, igazi prémium minőség 43 ezer forint alatt. Bővebb információt a Sencor oldalán lehet találni.


Ó igen, azok az ikonikus kis kockák!

Nincs olyan felnőtt, akiben ne élne egy kis gyerek... Egy gyerek aki szeret felhőtlenül játszani, aki szereti elfelejteni a mindennapi nyűgöket, és ki akar törni a mindennapi monotonitásból. És ha mindezt úgy lehet megtenni, hogy megidézzük vele a gyerekkorunkat, az a non plus ultra! Persze felnőttként alkotni is szeretünk, majd élvezni munkánk gyümölcsét...

Ezekkel lepd meg magad, vagy szeretteidet, avagy az Androgeek ajándéktippjei 2020 karácsonyára - 5. kép

A Lego építőkockáival pedig mindez egyszerre lehet a miénk, hiszen a kis kockák már régen nem csak arról szólnak, mint amikor hat évesen megépítettük belőle a kis házikót és beletettünk két figurát. A Lego manapság olyan, felnőtteknek is szóló termékeket alkot, ami mellett egyetlen geek sem tud elmenni szó nélkül. A mai építmények olyan komplex világot alkotnak, amik bármelyik szoba vagy tech-geek kütyü mániás irodaájának díszeként is funkcionálhatnak.

Ilyenek többek között a Star Wars legók, amelyek a legendás sorozat ikonikus építményeit és alakjait kínálják. Két terméket emeltünk ki ezek közül, ezek nem csak jó áron kaphatók, de bizonyára minden íróasztalon helet kaphatnak. Boba Fett sisakja és a Birodalmi rohamosztagos sisak egyaránt 22 ezer forint alatt kapható. Mi imádjuk!


Szárnyalj szabadon!

Minden techmániás geekre ráfér a szabad levegő, ki kell mozdulni a munkakörnyezetből. De ilyenkor sem kell mellőznünk a csúcstechnológiás kütyüket - és itt most nem a mobiltelefonra gondolunk -, nem sok felemelőbb dolog van, mint szabadon szárnyalni és csodálni a környezet szépségeit.

Ezekkel lepd meg magad, vagy szeretteidet, avagy az Androgeek ajándéktippjei 2020 karácsonyára - 6. kép

Természetesen bepattanhatunk egy autóba is, gurulgathatunk kitisztítani a gondolatiankat, vagy éppen felreppenhetünk kicsit az égre. A drónok mindennapjaink részévé váltak, a hibbidrónozás pedig egyre nagyobb teret nyer, hiszen egyre professzionálisabb repülőkkel készíthetünk egyre csodálatosabb felvételeket.

A DJI idén több drónt is piacra bocsájtott, a nagy kedvencek között a DJI Mavic Air 2 igen előkelő pozíciót foglal el, ami 300 ezer forint alatti árával nagyszerű vétel a félprofesszionális mezőnyben. Két éves DJI garanciával a Play 24/7 webshopban is megvásárolhatod.


Filmezni mindenki szeret

Amióta mozgókép létezik, minket lenyűgöz az a színes, kitalált világ, amit elénk tárnak a filmek, sorozatok. A fizikai adathordozók térnyerése visszaszorulóban van, a streaming piac óriásira duzzadt az elmúlt években és a minőség most már az a szint, ami nem csak vállalható, de bőven megfelelő az otthoni mozizáshoz.

Ezekkel lepd meg magad, vagy szeretteidet, avagy az Androgeek ajándéktippjei 2020 karácsonyára - 7. kép

Több streaming szolgáltató is megtalálható hivatalosan itthon, a két kiemelendő egyértelműen a Netflix és az HBO GO - amit reményeink szerint hamarosan vált az HBO Max. Mindkét szolgáltatás nézhető számtalan eszközön: okostelefonon, tableten, okostévén, Apple TV-n, böngészőben és konzolokon is. Mindkét szolgáltatónál óriási mennyiségű szinkronos tartalom található, igen, most már a Netflixen is. Felirat pedig gyakorlatilag mindenhez van.

A Netflix technológiailag kicsit jobban áll, 4k-ban is nézhetők a tartalmak, míg HBO GO-n a FullHD jelenti a maximumot.

Az HBO GO havi 1890 forintért érhető el, míg a Netflix 2490 és 3990 forint között kínál csomagokat.


Ez volt tehát az Androgeek karácsonyi ajándék tipp-gyűjteménye, reméljük mindenki talál magának, vagy szeretteinek megfelelőt a kínálatban! Ha érdekelnek további, nem csak videojátékosoknak szóló tippek is, semmiképpen ne hagyd ki a Game Channel karácsonyi ajánlóját sem!
9 hozzászólás

DarkHeart84

3 éve, 6 hónapja és 20 napja

A drónokat szerintem ki vehetitek a listából.. épp most szabályozzák le a használatukat elég keményen.. nem biztos, hogy megéri ilyenbe belevágni. Vagy ha igen, akkor csak kamera nélkülibe ami nincs 120 gramm. Ha jól emlékszem ezen súly felett lesznek engedélykötelesek.

válasz erre

muki

3 éve, 7 hónapja és 3 napja

Lego mindent visz! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

3 éve, 7 hónapja és 3 napja

Basszus, ez inspiráló lett, srácok! mosolygó smiley Ezt a tényt sajnos a pénztárcám bánja. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

3 éve, 7 hónapja és 4 napja

Ilyet sokkal többször kérünk, srácok! mosolygó smiley Ez szuper, és tényleg vannak benne rohadt jó ajánlatok!

válasz erre

Levi87

3 éve, 7 hónapja és 4 napja

Mesh rohadt jüó ennyiért, a boombox is nagyon adja, meghallgatnám. A Lego meg baszki, kegyetlen király! meglepett smiley

válasz erre

Harder

3 éve, 7 hónapja és 4 napja

Mit ne mondjak, azért tudok csemegézni! mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

3 éve, 7 hónapja és 4 napja

Na ezt a linket akkor így ahogy van, megkapja a family! röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 7 hónapja és 4 napja

Baromi jó lista lett, nekem a mesh eszembe nem jutott már egy ideje! Magentánál volt egyszer ajánlat kb 80 ezerért, ott elengedtem. röhögő smiley

válasz erre

betyár

3 éve, 7 hónapja és 4 napja

Az a Lego nagyon király! meglepett smiley

válasz erre