Bemutatkozott az Acer 2019-es line-upja, egyenesen New Yorkból jelentkezünk

2019. április 12.
67.3661
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Acer leleplezte idei felhozatalát a magyar idő szerint tegnap este megrendezett New York-i next@acer eseményen, mi pedig mivel kint voltunk a helyszínen, így természetesen első kézből tudósítunk számotokra a bemutatott hardverekről, melyek közül most főként a munkára és utazásra tervezett darabokat ismertetjük, a gamer újdonságokról a Game Channel cikkében olvashattok bővebben.


Chromebook 715 és 714

Kezdjük a sort a full HD kijelzőkkel megspékelt Chromebook 715 és 714-gyel, melyek 12 óra üzemidőt ígérnek, a működésüket pedig egy-egy nyolcadik generációs Intel Core processzor intézi. Mind a kettő masszív borítást kapott, lévén a teljesen aluminium burkolat az amerikai hadseregnél is alkalmazott szabványt hordozza. Továbbá ujjlenyomat-leolvasó is került ezen darabokra. Főként azok számára ajánlják ezt a szériát, akik a felhőben szeretnének produktívan dolgozni, ennek megfelelően újítottak be néhány dolgot eme gépeknél.

A 715 képében az első Chromebookot köszönthetjük, amire még numerikus billentyűzet is került, a közel 40 cm képátlójú IPS kijelző pedig biztosítja, hogy mindent jól szemügyre tudjunk venni, és persze érintőképernyős üzemmódban is használhatjuk, ha úgy tartja kedvünk. Mindeközben a 714 36 centis képátlóval büszkélkedhet, és itt is eldönthetjük, hogy érintőképernyővel, vagy anélkül használnánk az IPS kijelzőt. Csatlakozók szempontjából mindkettőre került 1-1 USB-C 3.1 bemenet, illetve USB 3.0 port és MicroSD kártyaolvasó is van. Az új Chromebookok Európában júniusban debütálnak, a 715 600 eurós indulóáron, a 714 pedig 550 eurótól kezdődik majd.

Az amerikai hadseregnél is használt borítás betonkemény védelmet nyújt az új Chromebookoknak

Az amerikai hadseregnél is használt borítás betonkemény védelmet nyújt az új Chromebookoknak


Frissített Aspire 7, 5 és 3

Várható volt, hogy az Aspire-széria is előkerül, így például egy friss Aspire 7 modell premierjét is megejtették, amit 8. generációs i7 processzor hajt, NVIDIA GeForce GTX videokártya, és 16 GB-nyi DDR4 memória. Bővíthetünk SSD-vel, ha szükségét érezzük. Bár alapvetően munkához a legideálisabb az új Aspire 7-es, a gaming szcéna is megtalálja ebben a számítását. A HDMI- és USB 3.1 port sem marad ki a kérdéses készülékről. Európában 1000 euróról indul, és júliusban érkezik.

Nyugi, az Aspire 5 sem maradt törődés nélkül, lévén a friss kiadvány 8. generációs i7 processzorral, NVIDIA GeForce MX250 videokártyával és közel 40 centis képátlójú monitorral jön, amely kapcsán a gyors töltési időket hangsúlyozta leginkább a gyártó. Az ár 500 eurótól indul, és augusztusban robog be Európába.

Végül, de nem utolsó sorban, a Aspire 3 is terítékre került, melynek aktuális verziója több kijelzőméretben is kapható lesz, és itt is 8. generációs Intel Core processzor lapul a gép mélyén, no meg egy NVIDIA GeForce MX230 VGA. SSD-vel és HDD-vel is van lehetőségünk bővíteni, a gyorsaságról pedig 16 GB-nyi DDR4 memória gondoskodik, de a HDMI-port, illetve a három USB-bemenet sem marad ki. 380 eurós indulóáron érkezik hozzánk.

TravelMate P614-51, az új családtag

Az utazásra specializált TravelMate-széria egy új családtaggal bővül, nevezetesen a P614-51-gyel, amely mindössze 1,1 kilogrammos súllyal és 20 órás üzemidővel száll csatába. Különlegessége, hogy kevesebb mint 45 perc alatt tölt fel az akkumulátor a felére. Processzor szempontjából 8. generációs i7-tel van dolgunk, 24 GB DDR4 memóriával (ez is bővíthető), illetve itt is az ütésállóságra helyezték a hangsúlyt a tervezés során. 1250 eurós áron jön Európába, várhatólag júniusban.

Mindössze háromnegyed óra alatt fel lehet tölteni az új TravelMate P614-51-et

Mindössze háromnegyed óra alatt fel lehet tölteni az új TravelMate P614-51-et


ConceptD, a kreatív felhasználók brandje

Meglepő módon egy vadonatúj termékcsalád leleplezését is figyelemmel kísérhettük: a ConceptD olyan notebookok, asztali gépek és monitorok összességét fogja jelenteni, ami a grafikusok, filmkészítők, mérnökök, fejlesztők és egyéb kreatív szakmában dolgozók számára lesz kitűnő választás.

Kezdjük az asztali gépekkel: a ConceptD 900 esetében egy NVIDIA Quadro RTX 6000-es VGA-ra esett a választás, miáltal megnyílnak a kapuk a gondtalan 3D modellezés, a vizuális effektekkel való munkálatok és még sok egyéb, komoly hardvert igénylő tevékenység előtt, és persze mindezt a processzor is megtámogatja, ami a ConceptD 900-nál két Intel Xeon Gold 6148-ast jelent a gyakorlatban, az 500-as modellben pedig 9. generációs Intel Core i9-9900K lapul.

Az egyébként sem szignifikáns feldolgozási időket bővíthető memóriával rövidíthetjük le még inkább, illetve a ConceptD 900 szellőzéséről hat darab ventilátor gondoskodik. A ConceptD 500-ba Quadro RTX 4000 VGA került, hogy akár 4 darab 5K-s monitoron is dolgozhassunk egyszerre, no meg a 64 GB DDR4 RAM itt is teszi a dolgát.

A ConceptD 900 roppant borsos áron lesz elérhető, lévén 18 ezer eurós kezdőáron érkezik Európába, az 500-as viszont 2800 eurón indul, mindkettő júliusban jön.

Hiába, a ConceptD 500 is egy igazi erőműre sikeredett

Hiába, a ConceptD 500 is egy igazi erőműre sikeredett


A brandhez tartozó notebookokat is bemutattak, nevezetesen a ConceptD 9-et, 7-et és 5-öt. A 9-es széria sikeredett a legbivalyabbra, merthogy 9. generációs i9 processzor és egy NVIDIA GeForce RTX 2080 kapott helyet benne, de a 7-es iteráció sem marad el sokkal tőle, mivel a videokártya megegyezik előbbivel, szimplán a processzorban van differencia, ami itt egy 9. generációs i7 modell.

Az 5-nél nemcsak a processzor, de a VGA is különbözik, mivel míg a CPU képében egy 8. generációs i7-et köszönthetünk, addig a videokártya egy Radeon RX Vega M GL. Némi eltérést a memória is tartalmaz, lévén a ConceptD 9 32 GB-os DDR4 RAM-mal operál, az 5-ös számú verzió már csak 16 GB-tal, bár bővíteni szerencsére mindegyik esetébaen lehet.

Európába a ConceptD 9 augusztusban jön 5000 eurós áron, a 7-es kiadás júliusban, 2300 eurós árcédulával, az 5-ös iteráció pedig 1700 eurós kezdőáron robog be szintén júliusban.

A ConceptD 9 által út közben is folytathatjuk az izmos hardvert megkövetelő munkáinkat

A ConceptD 9 által út közben is folytathatjuk az izmos hardvert megkövetelő munkáinkat


No de mi a helyzet a ConceptD monitorokkal? Merthogy azok is vannak ám, kapásból kettő, a CM7321K egy 32 col képátlós 4K UHD monitor, amely ideális a 2D kreatívoknak, DisplayHDR 1000 technológiával bír és 99 százalékos Adobe RGB színpaletta-átfedéssel rendelkezik.

Emellett a CP7271K már a 3D-s anyagokkal foglalkozó felhasználók számára lesz perfekt választás, a maga 27 coljával, a fantasztikus színmélységével és az itt is fellelhető 99 százalékos Adobe RGB színpaletta-átfedésével minden ehhez kapcsolódó igényt kiszolgál, teszi mindezt 93 százalékos DCI-P3 mellett.

És ez még nem minden, mivel a ConceptD termékcsalád ege alatt köszönthetjük az OJO VR-headset frissített változatát, ami 4,320 x 2,160-as felbontással operál, ami 2,25-ször több, mint amennyivel az OJO 500-as rendelkezett. Ezenfelül a változást a fejpántot szemlélve is tetten érhetjük, hiszen a korábbi "glóriaszerű" kialakítás helyett most már egy a fejen átívelő megoldás mellett döntöttek, illetve nyitott fejhallgató szolgáltatja a hangzást.

Több mint kétszer akkora felbontással dolgozik az új OJO VR-headset az elődjéhez képest

Több mint kétszer akkora felbontással dolgozik az új OJO VR-headset az elődjéhez képest


Izmosabb Spin 3 modell is jött

Végezetül pedig a Spin-széria is vérfrissítésben részesült, az új Spin 3 kiadásba ugyanis helyeztek egy 8. generációs i5 processzort és egy NVIDIA GeForce MX230 VGA-t. Hogy micsoda? Nagy tárhelyre lenne szükséged? Akkor bizonyára örülni fogsz az új Spin 3-asnak, lévén 512 GB SSD és 1 TB HDD bújik meg a vasban, no meg még egy dokkolható és tölthető érintőceruzát is mellékelnek a készlethez.

Az 1,7 kg-os tömege miatt cipelni sem lesz egy embert próbáló feladat, a teljes körű kihajthatóság által pedig akár tabletként is funkcionálhat a Spin 3. 12 órás üzemidővel operál a készülék, ami szintén egész korrektnek mondható. A bezel mindössze 9,6 milliméteres, a hangot pedig két elülső gyári hangszóró biztosítja. Az árszabás 700 eurótól fog indulni.

Nem tudjuk, hozzánk mikor jut el az új TravelMate X5, de brutál jól fest élőben

Nem tudjuk, hozzánk mikor jut el az új TravelMate X5, de brutál jól fest élőben


Game Channel cikkében olvashattok bővebben. '>
7 hozzászólás

TEchie

5 éve, 4 hónapja és 19 napja

Ez az X5 nagyon állat! meglepett smiley De a Chromebook is jöhetne már hozzánk! mosolygó smiley

válasz erre

Harder

5 éve, 4 hónapja és 20 napja

18 ezer eurós ár? meglepett smiley azta hétszázát neki, hát azt tényleg cégeknek találták ki.

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 4 hónapja és 20 napja

A ConceptD-t nagyon tolni fogják. Az jó kis újdonság.

válasz erre

Porthos

5 éve, 4 hónapja és 20 napja

Egy ilyen Chromebookot nagyon tudnék szeretni. Remélem mihamarabb lesz nálunk is.

válasz erre

techiii

5 éve, 4 hónapja és 20 napja

Jó ez a conceptD vonal.

válasz erre

Levi87

5 éve, 4 hónapja és 20 napja

Ebből aztán van mit csemegézni idén.

válasz erre

login_password

5 éve, 4 hónapja és 20 napja

Ez masszív bemutató. Az aspire gépekre kiváncsi vagyok azokat nagyon jól csinálják.

válasz erre