ASUS MeMO Pad 7 (ME176C) teszt

2014. július 04.
7.8051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a cikk a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
Kezünkbe került egy fehér ASUS MeMO Pad 7 (ME176C), ami a nevéből is látszik, hogy egy 7 colos táblagép. Ennek a kategóriának a Google Nexus 7-e egy koronázatlan királya, ám sokan megpróbálják felvenni a versenyt és megmutatni, lehet ez még jobb.

Mivel a Nexus 7 már "régi", így itt a frissítés hozzá MeMO Pad néven. Ilyen néven már van készülékük, de ez senkit se tévesszen meg. Az eszköz két változatban jön, az egyik a 16 gigás, ami 61900 forintos, míg a 8 gigás 51500 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül a polcokra. Persze akinek ez nem elég, az tudja bővíteni egy SD kártyával.

A doboz



Elég fukar volt az ASUS ebben az esetben, hiszen a doboz tartalma csak maga a táblagép, egy USB kábel és a hozzátartozó táp található. No persze ott figyel az útmutató is, de azért az nem sokat dob rajta. Szerintem azért egy füles elfért volna benne. A gép maga nem szétszedhető (szét lehet szedni, de nem erre tervezték), így az akkumlátor már eleve benne van.

Hardver



A bevezetőben azért került elő a Nexus 7, mert belsőre nagyon hasonló ahhoz. Egy Intel? Atom? Z3745 Quad-Core, 1.86 GHz processzor található benne, amihez 1 giga memória társul. Van 8GB és 16GB tárhellyel felszerelt verzió is. Elöl (2MP) és hátul (5PM) is van egy-egy kamera, melyeknek a képe meglepően jó volt. Persze nem volt olyan szép, mint mondjuk a PadFone-é, de sokkal rosszabbra számítottam. A kijelző nagyon szépen hozza az 1280x800-as felbontást és erősen megdöntve is olvasható.

Önmaga a képszülék egy szép, igényes eszköz. Egyetlen dolgot hiányoltam belőle, az pedig a SIM foglalat. Nem lehet bene SIM-kártyát rakni. Ez ugye mondjuk egy 10"-os táblagépnél még ok is lenne, de egy ilyen aranyos 7"-os eszköznél, ami kényelmesen elfér a kézben vagy például nekem a nadrág oldalzsebében hiányzik. Így mindent csak Offline lehet csinálni, ha nincs a közelben egy Wifi képes eszköz.



Az akksi volt, amin még meglepődtem, mert az aktív használat mellett (van egy mobil modemem) 8-10 órát bírt ki. Mondjuk, hogy ez jó teljesítmény, de ha még a netet sem saját maga állítja elő a SIM-kátyát fogyasztva, akkor ez nekem kevésnek tűnik. Tegyük hozzá, hogy a nehéz azért net nélkül 10 órát eltölteni, ahol meg net van, ott valószínűleg áram is. Ezt a kettőt leszámítva szerintem ez egy nagyon jó készülék.

Szoftver



A MeMO Pad 7 Android 4.4-en felszerelve jön és nagyon sokat ad hozzá az új ZenUI. Az új ZenUI letisztultabb lett, de leginkább a 4.4-hez igazítással érezhető erősnek. A "What?s Next" elnevezésű alkalmazás talán az eddig leghasználhatóbb a kategóriájában. Záróképernyős widgetként van alapértelmezetten, így mindig szem előtt van, hogy mi következik, milyen teendőnk van vagy éppen hova kell menni. Ugyan ez alkalmazásként és widgetként is használható. A "Do It Later"-el kombinálva pedig teljes értékűen tudjuk a gyári alkalmazásokat használni napi teendőink kézben tartásához. Egy hívás is akár berakható a "Majd később megcsinálom".

Nagyon tetszett amúgy, hogy például fent volt az Omlet Chat, de nem volt telepítve csak az ikonja, amit elindítva jelezte a rendszer, hogy ha használni szeretném, akkor telepítsem.

Összességében

Szerintem ez egy nagyon jó kis készülék, főleg ha nem ezt akarod mindenre használni (mert ugye telefonálásra nem alkalmas és nincs mobilnet se hozzá). Kényelmes, gyors, szép és árban is a helyén van.
 

      %
      nincs még hozzászólás