Arctic Z2-3D monitor állvány teszt

2017. november 19.
49.9041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Az Androgeeken egyelőre nem írtunk még az Arctic termékeiről, főleg azért mert leginkább gamer kiegészítőkkel vannak jelen a piacon - ennek megfelelően a Game Channelen viszont sokat olvashattok róluk. A jég viszont most megtört (ugye érzitek a szójátékot, haha), hiszen a Z2-3D képében egy olyan termék érkezett a tesztlaborba ami az irodai munkát is megkönnyíti, a fejlesztőknek például maga lesz a techorgia.


A monitor állványok piaca viszonylag kis számú példánnyal büszkélkedhet, hiszen minden monitornak van talpa, a legtöbb falra is szerelhető, sőt, van aminek a csomagolásában az ehhez való szerelvények is megtalálhatók. Amikor megérkezett tesztalanyunk a maga nem kicsi csomagolásában, már éreztem hogy ez nem lesz egy hétköznapi teszt, a dobozból kivéve pedig nyilvánvalóvá vált hogy igencsak kemény dolgunk lesz a fotózásnál, lévén egészen kicsi helyünk marad, ha üzembe helyezzük a Z2-3D-t.

Az ok viszonylag egyszerű, mivel alapvetően nem kis monitorokkal dolgozunk, és mivel a tesztre kapott állvány két monitorhoz készült, ezért nem csak az asztal lesz hozzá kicsi hanem szinte az iroda is. Persze, később kiderült, kicsit túlreagáltam a dolgot, hiszen az Arctic gondolt mindenre, a Z2-3D ugyanis ezerféle képpen hajlítható, állítható és még egy perfekt helyet is sikerült neki találni az íróasztal sarkán.

Diszkréten elfér az asztal sarkán

Diszkréten elfér az asztal sarkán


Mire is jó egy monitor állvány, vagy mint esetünkben egy duál monitor kar? Sokan szeretnek több monitorral dolgozni, és a laptop is sok esetben ki van kötve külső megjelenítőre, amihez nem mindig elég az adott kijelző talpa, vagy nem állítható megfelelően a magassága. Ezekben az esetekben jön jól egy ilyen kiegészítő, hiszen a ráaggatott monitornak nem csak a magassága állítható, de jobbra - balra mozgatható és - mint esetünkben - akár álló vagy fekvő helyzetet is kialakíthatunk vele.

Az Arctic Z2-3D esetében rögtön kettő ilyen kart is kapunk, ami már nem csak a dual monitor setup kiépítéséhez nagyszerű alap, de a gyártó megspékelte azzal hogy ízlés szerint, 360 fokban el is forgathatók a kijelzők. Ráadásul mint említettem, rögtön kettővel is megtehetjük ezt, nálunk egyértelmű volt hogy az egyik monitor álló helyzetbe kerül majd rajta, hiszen egyrészt kódoláskor, másrészt a szerkesztőségi munkában óriási segítség ha vertikálisan nagy teret kapunk.

Hátulról ilyen az Arctic Z2-3D, ritkán fogjuk látni

Hátulról ilyen az Arctic Z2-3D, ritkán fogjuk látni


Bár a leírásban benne van hogy maximum 27 colos és maximum 8 kilogrammos monitorig használhatók a karok, mi azonnal rádobtunk egy 34 colos kijelzőt, és a súly sem stimmelt igazán. Ennek megfelelően a gázkarok azonnal megadták magukat - na nem végleg, csak éppen a legalacsonyabb beállításon tudtuk használni. Viszont a dolog bizonyítottan működik, így aki nagyobb monitort tesz rá, annak is fog működni, némi kompomisszummal.

Az első sokk az összeszereléskor éri az embert: egy komolyabb Ikea szekrénysor szinten komplikált leírásban kapjuk meg az útmutatót, és rengeteg apró kis mütyürből kell összeraknunk a végterméket. A hozzám hasonló minimális tűrőképességgel rendelkező egyének jobb ha - mint én is - azonnal átadják másnak a nemes feladatot, hogy az elemekből egy egész álljon össze. Fél óra alatt egyébként meg is van.

Az USB HUB külön öröm

Az USB HUB külön öröm


A második meglepődés akkor csap arcon, amikor az egész ott áll előtted, és mint a Pókemberben Dr. Octopus, csak úgy csápol jobbra balra a hatalmas eszköz. Na de amikor megtalálja a helyét, és felkerülnek a monitorok is, akkor helyre áll a világ rendje és elmerülhetünk a Zenben, hiszen az addig foglalt helyek felszabadulnak, a lehetőségek pedig megnyílnak.

A Z2-3D ugyanis óriási szabadságot képes adni, a monitor(ok) által eddig elfoglalt terület felszabadul, csak az asztal szélén foglal egy kis helyet maga az alap, ami tartja a karokat és rajta a kijelzőkét. Külön öröm, hogy a monitor arm talpán egy négy USB-t magába foglaló HUB is helyet kapott, ebbe nem csak a külső merevlemezek, vagy ssd-k, de a stickek és a különféle eszközök (például fényképezőgép) és kiegészítők is csatlakoztathatók.

Találunk egyébként még egy jack-csatlakozót és egy USB kábelt is, ami viszont valamelyik monitorra csatlakoztatható. A monitor állvány talpa kétféle képpen rögzíthető: ha van lyuk fúrva az íróasztalon, akkor azon átvezetve a csövet, egy egyszerű rögzítéssel, vagy pedig egy karral az asztal szélére.

Nagyszerű munkaállomás építhető ki vele

Nagyszerű munkaállomás építhető ki vele


A gázkarok egyébként elég erősek, a 34 colos monitoron kívül bármit rápakolhattunk, könnyedén megtartotta, a forgathatóság, a folyamatos állíthatóság pedig nagyon kényelmes dolog. Egyedül az volt egy kicsit nehéz hogy ha közel van a falhoz a szerelvény, akkor egész nehéz helyzetek tudnak kialakulni, ha fixálni akarjuk a karoik pozícióját, hiszen azok ugyebár hátul vannak.

Összességében nem lehet különösebb negatívumot felhozni, hiszen kategóriájában ritka madár az Arctic Z2-3D monitor kar és nem csak a dupla tartó miatt, hanem mert az összeszerelés minősége és az anyaghasználat is hosszútávú társat sejtet. Az átlagosan 40-42 ezer forintos ár bár nem kevés, de bőven megtérül annak akinek ilyen eszközre van szüksége. Márpedig aki két monitoron akar dolgozni, annak szüksége van rá ha helyet akar spórolni és szereti mindig a legoptimálisabban beállítani maga körül a munkakörnyezetet.
 
 • Egyéb
  9
 • Ár/érték
  9
 • Dizájn
  8
 • Használhatóság
  8

Megvételre ajánlott

85%
8 hozzászólás

muki

2 éve, 20 napja

A fene se gondolta volna hogy ilyen bika tud lenni egy állvány . Alig kapaszkodik az asztalba. Nem mozog, nem csúszik el?

válasz erre

technomancer

2 éve, 21 napja

Na ezzel megoldanék egy két problémát itthon...

válasz erre

Fikarc

2 éve, 24 napja

Nem rossz nem rossz, de nem az én pénztárcámnak való.

válasz erre

VDemon

2 éve, 26 napja

Hiánypótló cikk és teszt, óriási köszönet érte! Ezekről nem is igazán olvasni sehol, most végre megvilágosodtam kicsi: nekem kell egy ilyen!

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 26 napja

Nagyon okos kis eszköz, eddig bele sem gondoltam hogy nekem kellene-e ilyen. És hát... Kellene.

válasz erre

Porthos

2 éve, 26 napja

De jó kis teszt lett ez srácok! Remélem még több ilyen lesz, mert egyre színesebb tőlük az oldal és az nagyon jó!

Nekem is Arctic monitor karom van itthon, de egymonitoros (2. generációs Z1 Pro) és hihetetlen mennyire strapabíró. Ha beújítok, biztos hogy ilyen lesz! Vagy a Pro!

válasz erre

Harder

2 éve, 26 napja

Hű de komoly szerkezet! Nekem ez nagyon kéne de egy monitoros verzióban. Bár az is lehet hogy legközelebb nem cserélem a monitoromat hanem pluszban veszek. Mert pont a helyhiány miatt volt eddig csere, de ez egy nagyon jó megoldás!

válasz erre

betyár

2 éve, 26 napja

Nagyon komoly és elég jó áron adják.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink