Apple iPhone X teszt

2018. január 16.
53.6961
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A tavalyi évben volt 10 éves az iPhone, az Apple legmeghatározóbb eszköze, aminek tiszteletére - és a piac hathatós nyomására - a gyártó egy egészen újszerű, különleges eszközzel "lepte meg" a felhasználókat. A már unalomig ismert formájú iPhone 8 és iPhone 8 Plus mellé érkezett az igazi nagyágyú, amibe az Apple mindent belepakolt, amivel a gyártás idején rendelkezett technológiai értelemben. A készülék azonnal megosztó lett, nem csak a hardverezettség hanem a külalak miatt is, egy azonban biztos: aki kicsit is ismeri az okostelefonok világát, nem megy el mellette szó nélkül, vagy gyűlöli, vagy imádja, de hidegen senkit nem hagy. Hosszú tesztidőszak után következzék az iPhone X teszt!
Advertisement


A cikk írásának idején napra pontosan két hónapja van a birtokomban az iPhone X, ami nem csak alapos megismerést tett lehetővé, hanem hosszútávú tapasztalatot is. Soha nem voltunk hívei az itthon szokásos egy hetes tesztidőszaknak, oldalainkon minimum két hetes aktív használat után kerülhet ki bármilyen teszt az adott termékről, esetünkben azonban ez még hosszabbra nyúlhatott. Nem, nem az Apple volt ilyen gáláns, sokkal inkább az az ok, hogy jelen sorok írója vásárolt egy ilyen készüléket, ami november 14-én érkezett meg, azóta pedig aktív, folyamatos használatban van.

Hogy saját készülékkel rendelkezem, azt is lehetővé tette, hogy teljes mértékben be tudtam lakni, az iCloud és az összes online szolgáltatás is aktívan működik hosszú hetek óta, elsődleges telefonként pedig természetesen folyamatosan, valós életkörülmények között van zúzva. Éppen ezért fontos tudni, hogy az alábbiak egy olyan készülék teljesítménye alapján íródtak, amin 7 emailfiók (minimum napi 200-220 emaillel), aktív iCloud (biztonsági mentésekkel, teljes szinkronizációval, 200Gb felhő tárhellyel) és többek között iTunes is aktívan működik.

Az üveg hátlap lehetővé teszi a Qi töltést és a könnyebb sérülést is

Az üveg hátlap lehetővé teszi a Qi töltést és a könnyebb sérülést is


Emellett naponta minimum 80 perc, de legtöbb esetben 2-3 óra telefonálás és folyamatos iMessage (és SMS), valamint Facebook, Twitter, Viber, Instagram, Skype és Swarm szinkronizáció is van. Ebből látható hogy elsősorban munkaeszközről beszélünk, de természetesen nem maradnak ki a játékok sem, szép számmal vannak telepítve és használva, már csak a Mobilgamer-re készülő tesztek miatt is.

Külső, anyaghasználat és az a fránya notch

Ha valamiben biztosan nagyon megkülönböztethető az iPhone X a többi iPhone készüléktől és úgy általában a többi okostelefontól, az az egyedi kinézet. A külső jegyek megítélése mindig nagyon szubjektív dolog, jómagam azon a véleményen vagyok, hogy az új készülék kialakítása egyszerűen mesteri, és nem csak a lekerekítések, vagy az üveg miatt, hanem a notch-nak (az előlapon belógó szigetnek) köszönhetően is. Lehet azt mondani rá hogy ocsmány, lehet azt mondani rá hogy mérnöki bénaság, egy valami azonban vitathatatlan: megkülönböztető elem.

És ez vonatkozik sok mindenre még a X kialakításában. Hiszen például így lekerekített telefont - ahol a kijelző lekerekítése pontosan követi a készülékház formáját - még nem csinált senki, márpedig a dolog működik, a szemnek nagyon kellemes élmény az ilyen finom formákat látni. Az ebbe belógó szenzor-sziget sokakban ellenérzést váltott ki, mondván megtöri a formát, de valójában nagyszerűen alkalmazkodik a környezetéhez, szintén a lekerekítésnek köszönhetően - így pedig egy egészen egyedi, éles vonalaktól mentes előlapot kapunk.

A hírhedt notch, avagy a szenzor sziget. Megszokás kérdése hogy viszonyulunk hozzá

A hírhedt notch, avagy a szenzor sziget. Megszokás kérdése hogy viszonyulunk hozzá


Én azoknak a táborát erősítem, akiket nem zavar a belógó sziget, sőt, nekem tetszik is, nagyjából úgy mint az autómban a középen elhelyezkedő konzol. Nagy és dög. Persze kinek mi, nyilván el tudnám enélkül is képzelni a készüléket, de ha szavazni kéne, egyelőre azt mondanám, maradjon. Megszokni egyébként nem sok idő, szó szerint maximum órákba telik.

Az iPhone X elöl-hátul üveg borítást kapott, amivel megnyílt a lehetőség a vezeték nélküli töltés előtt, és egyúttal a méginkább csúszós hátlap előtt is. Érdekes egyébként hogy a kézben tartva ez nem jön elő annyira, picit tapadós érzést ad a hátlap, letéve azonban bárhová a telefont, ami egy kicsit is hajlamos a csúszásra (szék karfája, asztalterítő), akkor hajlamos elvándorolni a készülék magától is, ha akár csak valamennyivel is eltér a vízszintestől az adott felület.

A készülékházat rozsdamentes acél keret öleli körbe, ami a fent taglalt üveggel karöltve gyönyörű látványt kölcsönöz az egésznek, egy rossz szó nem érheti a megvalósítást és az anyagminőséget sem. Kézben tartani határozottan könnyű a készüléket, minden elérhető könnyen egy kézzel is, ami manapság igen ritka a telefonok körében.

Az iPhone X IP67-es védelemmel rendelkezik - tehát teljes mértékben védett por ellen és vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15 - 1 m között 30 percig). Az utóbbi időben panaszkodtak többen hogy a hajukat vagy arcszőrzetüket becsípi a kijelzőüveg és a keret közötti rés, én ilyet nem tapasztaltam, ellenben az iPhone 7 Plus-szal, aminél nálam is előjött ez a "probléma".

A szabadban érdemes védeni. Nálam ezt egy Invisible Shield ultra clear case teszi.

A szabadban érdemes védeni. Nálam ezt egy Invisible Shield ultra clear case teszi.


A kávamentes jelzőt még messze nem lehet a telefonra aggatni, lévén szép, viszonylag vastag keret fut végig körbe a készüléken, azonban ez mit sem von le az élményből hogy se alul, se felül nincs semmiféle vastag keret. Ennek folyamányaként eltűnt az ikonikus home gomb, ami az Apple egyik legmerészebb lépése volt az új készülékkel kapcsolatban, hiszen újfajta azonosítási metódust (FaceID) és új kezelést (gesztusvezérlés) is hozott ezáltal a X.

A telefon jobb oldalán a megnyúlt bekapcsológomb (ami mostantól inkább funkciógomb, a ki/bekapcs csak az egyik ezek közül) és a sim-tálca, baloldalon a hangerő szabályzók és a némító gomb található, alul hangszórók, mikrofon és a Lightning csatlakozó foglal helyet, míg felül semmi nem töri meg a keretet. Elöl található a notchban elhelyezett szenzor haderő, hátul pedig az eddigiekhez képest elforgatott kameramodul lóg ki.

Kijelző, hardverek, na és az a kitüremkedő kamera.......

Sok kritika érte az Apple-t hogy nem OLED kijelzőt épít a telefonjaiba, nos a X érkezésével ez megváltozott. Bár az ezelőtti iPhone-okba épített LCD igen kiváló minőségű volt, tény hogy az OLED mára sztenderd lett a felső kategóriában és az is vitathatatlan hogy X-nek is nagyon jól áll. A betekintési szög nagyszerű, a fényerő és a színpompa pedig magáért beszél. A kijelző a notch belógása és a viszonylag vastag keret miatt 83%-ot fed le az előlapból, viszont a szemnek ez sokkal többnek hat.

A felbontás elég extrém, 2436 × 1125 pixel, ami 19,5X9-es képarányt jelent. PPI fetisisztáknak jó hír, hogy az eddigi legjobb, 458 ppi-s képpontsűrűséget kapta az új készülék, ami megtámogatva a HDR10 és Dolby Vision képességekkel, igazán szép képet jelent. A színbeállítások alkalmazkodnak az adott alkalmazáshoz - tehát filmnézés közben például más beállításon megy a kijelző, mint alapállapotban vagy épp netezéskor. Újfent el kell mondani hogy a kép nem túlszaturált, a színhelyesség sokkal jobb mint a legnagyobb konkurencia készülékein, ennek megfelelően amit a telefon kijelzőjén látunk, nagyjából azt fogjuk egy kinyomtatott fotón is.

Az iOS 11 már használható állapotban van. Majdnem.

Az iOS 11 már használható állapotban van. Majdnem.


Az iPad Pro-n már ismerős TrueTone beköltözött a X-be is, a funkció bekapcsolásával minden esetben a környezeti viszonyokhooz alakítja a képet a készülék. Természetesen itt nem az automata fényerőről van szó, a színekkel is játszik a telefon, hogy minden szituációban a szemnek leginkább kellemes kijelző nézzen vissza ránk. A Night Shift felelős az éjszakai módért, szépen elkezd minden narancssárgás színben pompázni, a funkció ugyanaz mint a többi készüléken és a macOS-ben is.

A borítás alatt az új fejlesztésű A11 Bionic chip hajtja meg a rendszert, a 64 bites architektúrával készült processzor mellé M11 mozgáskövető koprocesszor került beépítésre. A 2,39Ghz-es Monsoon magból kettő, a gyengébb Mistral magból pedig négy került a CPU-ba, mellettük egy különálló, három magos GPU felel a grafikai munkáért.

Memóriából szégyenteljes módon 3Gb-ot kapunk, ami egyes funkciók használata esetén édeskevés. Míg az alaprendszert használva nem tűnik fel a több memória hiánya, az újdonságok használatakor (például portrémód, vagy AR eszközök) a háttérben futó alkalmazásokkal csúnyán elbánik az iOS, konkrétan kilövi őket.

Ez abban nyilvánul meg hogy amikor multitaskból újra elővesszük az alkalmazást, érezhetően be kell neki töltődnie, vagy böngésző esetén például újratöltődik az adott oldal. Nem szép megoldás, és nyilvánvalóan plusz 1-2Gb meg is oldaná a problémát. Háttértárból 64Gb vagy 256Gb közül választhatunk, a gonosz üzletpolitika oltárán a 128Gb fel lett áldozva. Ismét nem szép.

Hangszórók, mikrofon és Lightning - valaki keresi még a jacket?

Hangszórók, mikrofon és Lightning - valaki keresi még a jacket?


A mindennapi felhasználás során a teljesítmény egyébként brutális, mind a normál feladatok, mind a grafikus erőt igénylő játékok esetén elképesztő élményben lehet részünk, nincs reccenés, nincs akadás természetesen. Még az első iOS 11 verziók esetében volt némi akadás például a főképernyőn a processzorok tartalékos üzemmódból való felébresztése miatt, ez mostanra teljesen megszűnt.

Az előlapon található notch, vagyis a szenzor-sziget tartalmazza az igazi nagyágyút: a belógó hardvercsoportban található a különböző szenzorok mellett az előlapi kamera, az infravörös kamera, a infrafényt kibocsátó egység, valamint a dot projector. Ez utóbbi 30 ezer pontot vetít a fejünkre, és ezzel azonosít minket a készülék. Szándékosan nem arcot írtam, hiszen jóval többről van szó: számít a haj, a fül, de még a toka is. Jövőbe mutató technológia és nem keverendő össze az általános arcfelismerő technikákkal.

A 7 megapixeles TrueDepth kamera nem csak a FaceID-s beléptetésért felelős, hanem képes arra is, amit rajta kívül csak a hátlapi kamera és az iPhone 8 Plus hátlapi kamerája tud: ez pedig a portré mód és a portrémegvilágítás. A tudomány persze nem áll meg itt, amit sikerült az Apple-nek beletenni abba a kis szigetbe, az egy mérnöki mestermű. A fanyalgók nem akarnak túllátni azon hogy nem csak az animojik alkotására képes a rendszer, hanem gyakorlatilag egy motion capture készüléket tartunk a kezünkben a X-zel.

Ami pár éve még stúdiókban történt, azt ma már képesek vagyunk a telefonunkkal megcsinálni, olyan felvételek készíthetők, amiről a háttér tetszőlegesen eltüntethető és helyettesíthető mással - az Apple egyik saját alkalmazása, a Clip ki is használja a dolgot elég rendesen. Az alkalmazással egy szigetre, nagyvárosba vagy épp a Millennium Falcon hídjára montírozhatjuk magunkat. Mindezt élőben, minden külső eszköz nélkül, egyedül a mobilunk elülső kamerájával.

A gyári alkalmazások már mind kitöltik a képernyőt, a 3rd partyk még nem mind.

A gyári alkalmazások már mind kitöltik a képernyőt, a 3rd partyk még nem mind.


A technológiában óriási potenciál van, amit nyilván ki is fog használni az Apple és az alkalmazásfejlesztők.

Az előlapi kamera képes továbbá a fent felsoroltakon kívül fotózásra természetesen, valamint 1080p videók készítésére is. Az f/2,2-es fényrekesz néhány gyártó hátlapi kamerájának is megfelelő bőven, az automatikus képstabilizátor pedig csak hab a tortán. És akkor még mindig csak az első kameráról beszélünk.

A hátlapi kamera 12 megapixeles nagylátószögű és teleobjektíves dupla kamerát tartalmaz, ebből a nagylátószögű f/1,8-as, míg a teleobjektív: f/2,4-es fényrekeszt kapott. Mindkét kamera optikai képstabailizátorral van ellátva. Természetesen a portré effektekre ez a kamera is alkalmas, a kiváló optikai zoom mellett pedig akár tízszeres digitális zoom is rendelkezésre áll. A hátulsó kamerák 1080p-s 240fps-es lassítása nagyszerű videókat eredményezhet értő kezekben, ráadásul a készülék ezt időlimit nélkül tudja forgatni.

A négyledes vaku, a hibrid infravörösszűrő mellé automatikus HDR funkció és automatikus képstabilizálás is társul, nem igazán lehet mellélőni még egy rosszabb fotózási képességgel megáldott felhasználónak sem. A panorámaképeket akár 63 megapixeles felbontásban is rögzíthetjük. A kitüremkedő kamera pedig... Nos, a szubjektív véleményem az hogy ilyen vékony készülékházba nem lehet máshogy betenni a kamerát áldozatok nélkül, amit pedig a készülék belsejében kéne feláldozni, fontosabb hardverek butításával.

A kamera talán még sosem türemkedett ki ennyire...

A kamera talán még sosem türemkedett ki ennyire...


Ha objektíven vizsgálom a helyzetet, akkor pedig azt kell mondanom hogy jogos ha valaki azt mondja, 400 ezerért ne lógjon már ki semmi az egyébként mindenhol aprólékosan sarkított készülékből, és ebben van is valami. Bizonyára meg lehet oldani, hiszen mások is megoldották, viszont úgy tűnik, az Apple nem hajlandó beáldozni bizonyos funkciókat, hardvereket ezzel szemben. Valamennyire érthető is a dolog, hiszen a kamera alatt éppen az akkumulátor egyik fele van, ami ha kisebb lenne, az okozna problémát.

A készülék meghajtásáért egyébként egy 2716 mAh-s akkumulátor felel, ami egy különleges technológiával gyakorlatilag két telepet jelent, egymáshoz képest elforgatva, de összeköttetésben. Bár ez a méret elég kicsinek tűnik, üzemidő tekintetében mégis meglepően jól teljesít az iPhone X, az egy napos használat mindenképpen megy neki, hétvégén pedig amikor kevesebb az impulzus, a telefonálás, két napig nem is kell tölteni. Akkor is csak azért mert jön a hétfő, ami viszont általában óriási pörgést jelent.

Voltak negatív felhangok, amelyek hibákról számoltak be, ilyen például a zöld csík a kijelzőn - nálunk ez nem fordult elő. Ahogy a hidegben lasssulás sem, amire szintén érkeztek panaszok még a megjelenés környékén, de azóta ezt egy egyszerű szoftverfrissítéssel korrigálták. Ugyanigy a hangszóró recsegést sem tapasztaltam semmilyen körülmények között, pedig volt maxra húzott hangon filmezés bőven.

FaceID és iOS 11, az új rendszer

Bár elsőre szkeptikusan fogadtuk többen a FaceID-t, el kell ismerni, a megoldás valóban nagyszerű. Az első kritikák, amik egy, vagy maximum pár napos "teszt" alapján születtek, nem lehettek képesek felmérni a technológia tudását. Az iPhone X ugyanis tényleg képes tanulni, az első merev arccal kamerába bámulás után néhány nappal, héttel már teljesen más helyzetben is képes a feloldásra az arcunk. Míg először a mosolyt sem tolerálta a rendszer, mára tátott szájjal röhögve is feloldom a telefont, sőt már nem csak szemből képes felismerni hanem féloldalasan vagy részben fölé hajolva is.

Korrekt munkaeszköz az iPhone X, bitang gyors és sokáig húzza

Korrekt munkaeszköz az iPhone X, bitang gyors és sokáig húzza


Ehhez persze idő kell, többször fel kell oldanunk, de tanul és egyre jobban felismer. A haj, az arcszőrzet, a sapka, kapucni, szemüveg nem számít neki, ez már az első alkalmakkor sem okoz problémát, ahogy a fáradt (vagy éppen részeg) fej sem. Éjjel, teljes sötétben is képes felismerni és nem világít az arcunkba ehhez.

Egyébként maga a feloldás rém egyszerű, már amikor emeli az ember a készüléket, akkor megtörténik, nincs szükség plusz időre. Az első időkben viszonylag közel kellett tartani a telefont, mostanra már az asztalról is felismer. Aki elsőre temette ezt a megoldást, gondolja újra, mert bizony ez a jövő. iPhone-okon legalábbis biztosan.

Mivel az iOS 11 (jelenleg a 11.2.2-nél tartunk) megérne egy önálló bemutatót is, így nem térünk ki minden részletre, csak arra amit az iPhone X esetén fontos megemlíteni. Mint minden új iOS főverzió esetén, a 11 esetén is hibák hada kísérte az első időkben a rendszert. Aztán pár verzióval később is. Majd hetek múltán is. És ez bizony mind a mai napig így van. Ha valamit erősen lehet kritizálni most Apple fronton, az bizony a szoftver, és ez nagyon sajnálatos. Ennek köszönhetően üzemel ugyanis az egyébként nagyszerű hardverünk, a 11-es verzió esetén sokáig siralmasan.

Minden egyes iOS 11.x.x verzió esetén újabb és újabb hibák jönnek elő, bár van amikor régebbiek valóban megszűnnek. Mostanra eljutottunk oda, hogy nagyjából használható a rendszer, a mindennapi életben mindenképpen, és már nem is merül le fél nap alatt a telefon, sőt random újraindulgatás sincsen. Ennek ellenére még most is ott tartunk hogy ha a Mail alkalmazást push üzemmódba tesszük, akkor nem érkeznek meg rendesen a levelek, viszont ha beállítjuk 15 perces lekérésre, nagyszerűen jönnek pushban. Egy üzleti felhasználású telefonnál ez bosszantó.

Megérkezett az iPhone családba is az OLED, nem is akármilyen

Megérkezett az iPhone családba is az OLED, nem is akármilyen


A home gomb eltűnésével az iOS 11-ben bevezetésre került egy újfajta gesztusvezérlés (természetesen csak a X-ben), ami BlackBerry használóknak határozottan ismerős lesz. Jómagam nagy Passport rajongó voltam, így örömmel fogadtam az új megoldást, ami iPhone esetén először szokatlan lesz a felhasználóknak, azonban pillanatok alatt természetessé fog majd válni.

A különféle funkciók suhintásokkal érhetők el, ezek közül a legjobb dolog a multitask kezelése: egyszerűen alul jobbra-balra huzogatva az ujjunkat válthatunk a megnyitott appok között. Nekem a munkában például egy áldás. Alapvetően minden funkció az alsó csík (ami természetesen nagyjából ott helyezkedik el mint eddig a home gomb) megérintésével indul, majd fel-le, jobbra-balra mozgatásokkal érhetők el a különféle megoldások, amik eddig hardveres gombot igényeltek.

Akinek egyébként nagyon hiányzik a home gomb, az AssertiveTouch nevű lehetőséggel kihelyezheti azt a képernyőre, ráadásul bárhová, és az eredetileg fizikai gommbal elérhető funkciókat ugyanúgy használhatja vele.

Konklúzió

Kétségtelen tény hogy az iPhone X az utóbbi idők egyik legelőremutatóbb telefonja, és nem csak iPhone fronton. A ma még szokatlannak ható és kihasználatlan extrák, érdekes hardverek idővel beérnek - az elsőre sokaknak fura fizikai vagy dedikált szoftveres gomb mentes élet pedig kényelmesebb lesz idővel minden felhasználó számára, aki nem a megszokások rabja.

Az iOS 11 bosszantó hibái lassan eltünedeztek, így ebben a tekintetben most már bátran ajánlható a készülék azoknak akik emiatt vonakodtak esetleg a vásárlástól. Ha november végén írtam volna ezt a tesztet, abszolút más véleményen lennék, bőven a nem ajánlott kategóriába esett volna a X, a szoftver butaságai miatt.

IP67-es védelemmel van ellátva, de azért a leesés ellen érdemes védeni

IP67-es védelemmel van ellátva, de azért a leesés ellen érdemes védeni


Hogy megéri-e az iPhone X a 380 ezer forintos kezdőárat? Nagyon nehéz kérdés, és rengeteg mindentől függ. Az nem titok hogy nekem megérte, hiszen megvettem, és bizony egyáltalán nem bántam meg a váltást iPhone 7 Plus-ról. Ha valaki megteheti hogy megveszi és Apple vonalon mozog, meg fogja venni, ez nem is kérdéses. Ha valaki váltana más készülékről és gondolkodnia kell rajta, hogy megéri-e, annak nem érdemes megvennie.

Hogy ár / érték arányban megéri-e? Egyértelműen nem. Egyetlen mobilkészülék sem ér 380 vagy 440 ezer forintot, ha valaki mást állít, annak elmentek otthonról. Mielőtt elfogultsággal vádolna bárki is, ugyanígy nem éri meg a Note 8 sem. És ez nem csak itthon jelenthető ki ennyire erősen, az óceán túloldalán is morognak miatta.

Éppen ezért vetődött fel a dolog, hogy csökkkenni fog az ár, ami ha lemegy 300 ezer forint környékére, azonnal a másfelé billenti a mérleg nyelvét. Ha valaki megteheti, nyugodtan vegye meg, nem fog csalatkozni, aki viszont sokallja, várjon egy kicsit, mindenképpen várható valami módosulás az árban előbb vagy utóbb.
 
  • Szoftver
    8
  • Ár/érték
    5
  • Dizájn
    9
  • Hardver
    10

Megvételre ajánlott

80%
16 hozzászólás

strogg

6 éve, 6 hónapja

A cikk remek, a termék szerintem egyáltalán nem. Nálam amúgy is az apple olyan, hogy az árcédula jó ha felét éri szerintem, az X esetében maximum a harmadát. mosolygó smiley De amúgy a még PPC-s korszakból származó apple termékeknek volt értelme szerintem, és lehetett vitázni, hogy jó vagy sem, már nem lehet. A macbook akkor is csak egy intel pc akárki akármit mond. Az iphone meg akkor is csak egy túl hypeolt túl árazott cucc amiben nagyjából 3 éve nincsen innováció csak paraszt vakítás. (ez amúgy az androidos zászlós hajókra is igaz)

válasz erre

iPet

6 éve, 8 hónapja és 11 napja

phoner írta:
Eddig vártam a megvétellel, de nem bírom tovább. röhögő smiley Ez az a készülék ami egyszerűen kell. Amióta megtapogattam először, oda vagyok érte. Sima 7-ről váltok, nekem még durvább lépés lesz mint a Plusról! mosolygó smiley

Az ára miatt vacilláltam eddig, de összekapartam két hónap alatt röhögő smiley úgyhogy eljött az idő. Ez a teszt most különösen felpörgetett. röhögő smiley Ami rajta van védelem a havas képen, azt mindig rajta tartod vagy tényleg csak időnként? Mennyire karcolódik?
Egy tokot szerintem szerezz rá, üvegfóliával együtt mosolygó smiley X-re amúgy olyan fóliák vannak, ami takarja a teljes kijelzőt és nem lehet látni, hogy van rajta valami, szóval jobb, mint a régebbi megoldások, amik ugye a szélét nem fedték le. Csak olyan 5ezer Ft körül van.

Nekem is van olyan tokom mint Marconak, de engem idegesített, mert az egy dolog, hogy mindentől megvédi a telót, de hamar koszos lesz alatta a ház, illetve olyan szorosan csücsül, hogy alig lehet leszedni, ezzel meg kockáztatod, hogy megkarcolja a fém részt. Pont ezért hétköznapi használatra szereztem egy Nillkin slim hátlapot.

válasz erre

marco

6 éve, 8 hónapja és 11 napja

phoner írta:
Eddig vártam a megvétellel, de nem bírom tovább. röhögő smiley Ez az a készülék ami egyszerűen kell. Amióta megtapogattam először, oda vagyok érte. Sima 7-ről váltok, nekem még durvább lépés lesz mint a Plusról! mosolygó smiley

Az ára miatt vacilláltam eddig, de összekapartam két hónap alatt röhögő smiley úgyhogy eljött az idő. Ez a teszt most különösen felpörgetett. röhögő smiley Ami rajta van védelem a havas képen, azt mindig rajta tartod vagy tényleg csak időnként? Mennyire karcolódik?
Nekem nem lehet látni rajta még karcokat (most 9 hete van meg), sem hátul, sem elöl, sem pedig az oldalán. Igaz, ez asztroszürke, a másiknál gondolom azért jobban látszanak a hajszálkarcok.

A tok csak extrém esetekben van rajta: kültéri program ahol mondjuk simán hanyatt vágódhatok a jégen, vagy épp fürdőben, amikor kicsúszhat a kezemből vagy ilyesmi. Igaz, erre eddig nem volt példa, de jobb az óvatosság! mosolygó smiley

válasz erre

marco

6 éve, 8 hónapja és 11 napja

kpal írta:
faceid az most nem tudom hogy van YT-n vannak videok amin letakarjak és is ugy is müködik a dolog.
TrueDepth kamera és pontprojektor nélkül nem megy a FaceID.

válasz erre

phoner

6 éve, 8 hónapja és 11 napja

Eddig vártam a megvétellel, de nem bírom tovább. röhögő smiley Ez az a készülék ami egyszerűen kell. Amióta megtapogattam először, oda vagyok érte. Sima 7-ről váltok, nekem még durvább lépés lesz mint a Plusról! mosolygó smiley

Az ára miatt vacilláltam eddig, de összekapartam két hónap alatt röhögő smiley úgyhogy eljött az idő. Ez a teszt most különösen felpörgetett. röhögő smiley Ami rajta van védelem a havas képen, azt mindig rajta tartod vagy tényleg csak időnként? Mennyire karcolódik?

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 8 hónapja és 12 napja

Kiváló, objektív teszt, öröm volt olvasni. mosolygó smiley Árérték nálam azért több pont lenne de sebaj. mosolygó smiley

Viszont a mocapre kitérést nagyon díjazom, valóban nem képesek sokan felfogni, mi is lapul a TrueDepthben.

válasz erre

VDemon

6 éve, 8 hónapja és 12 napja

Nem tartom elfogadhatónak hogy ennyiért kipucolja a memóriát, ha csinálok néhány portréfotót. Oldják meg, tegyenek bele annyit hogy időnként használt alkalmazásokkal se forduljon elő ilyen.

Viszont hogy eszméletlen jól néz ki és bitang erős az nem is kérdéses. Kéne ha lenne rá keretem.

válasz erre

technomancer

6 éve, 8 hónapja és 12 napja

Egyetlen baj van ezzel a telefonnal. Hogy nagyon nagyon túl van árazva. Kiváló technológiák vannak benne, értem én hogy ez a jövő, csodálom is amikre képes de nem. Ennyit egyszerűen egyetlen készülék sem ér.

válasz erre

TEchie

6 éve, 8 hónapja és 12 napja

Jó kiadós teszt lett, elismerésem! meglepett smiley

A memória kispórolása nagyon gáz, gondolom amikor elkezdték gyártani és már nem volt visszaút, még nem működött egy csomó olyan funkció rendesen (pl portré mód, ami még most is béta amúgy), amik leterhelik azt a mennyiséget. Kellett volna bele 5 és akkor nyugi van, még ilyen jellegű terhelésnél sincs apptörlés.

A 128Gb átugrása szintén tré, és az is hogy normális gyorstöltőt sem tettek mellé, ez egyszerűen nem normális dolog.

Ezektől függetlenül brutális a készülék, és a második generáció érkezése környékén remélhetőleg orvosolják a hibákat és jobb áron is lesz. Mindig kell egy első széria...

válasz erre

iPet

6 éve, 8 hónapja és 12 napja

Porthos írta:
80% én is ezt érzem reálisnak és pont az ár miatt. Rohadt jó teszt, teli valós bírálattal, amikkel szintén egyet kell értenem.

Nagyon jó telefon lehet, szó se róla de nem éri meg ezt az árat. Ha tényleg bekúszik az i8Plus ára környékére instant buy.
Az maximum akkor történik meg, ha jön az utódja mosolygó smiley Pont tegnap néztem hivatalos helyen (Media) és ott már egy húszast zuhant, 359ezer. Nyilván így is rettentően drága ez nem is kérdés röhögő smiley

válasz erre

Porthos

6 éve, 8 hónapja és 12 napja

80% én is ezt érzem reálisnak és pont az ár miatt. Rohadt jó teszt, teli valós bírálattal, amikkel szintén egyet kell értenem.

Nagyon jó telefon lehet, szó se róla de nem éri meg ezt az árat. Ha tényleg bekúszik az i8Plus ára környékére instant buy.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 8 hónapja és 13 napja

Na ez nagyon korrekt teszt lett. Végre. mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből