8 film még idén, amit semmiképp nem hagyhatsz ki!

2019. október 02.
69.0671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Bár nem éppen volt túlzottan izmos a hazai mozis év (bár ez főként köszönhető ez annak, hogy sok remekművet nálunk itthon nem mutattak be), azonban még mindig vár ránk az utolsó negyedév, amikor alaposan megbomáznak minket ígéretesebbnél ígéretesebb alkotásokkal, amik közül az alábbiakban fogunk csemegézni, avagy erre az 5 filmre lesz érdemes odafigyelni 2019 hátralévő részében!
Advertisement


1. Joker

Túlzás lenne azt mondani, hogy nincsenek kételyeink a Joker felől, hiszen alapvetően egy férfi elméjének megszakadását prezentálják számunkra, azonban egyelőre nem igazán látjuk, hogy ehhez a történethez miért pont Joker karakterét használják fel, de reménykedünk benne, hogy a moziban ülve megindokolják számunkra, miért a Bűn Bohóc Hercegét kellett ehhez implementálni.

Nézd nagyban ezt a videót!




Ettől függetlenül viszont bőven van okunk várni Todd Phillips rendezését, hiszen Joker szerepében a zseniális Joaquin Phoenix tetszeleg, de ha ez nem lenne elég, akkor ott van az a tény is, hogy sorra gyűjti be a pozitív kritikákat, sőt még a velencei filmfesztiválon is bezsákolta a legjobb filmnek járó Arany Oroszlánt - zárójelben jegyezzük meg, ezt korábban olyan művel kapták meg, mint a Roma vagy A víz érintése, amik pedig később legjobb filmek lettek az Oscaron. Október 3-án a mozikban!

2. Terminátor: Sötét végzet

Talán sokan egyetértetek velünk abban, hogy a Terminátor-franchise renoméját azért alaposan aláásták a különféle folytatásokkal, mert bár tény, az első két epizódot követő sztorik között is volt néhány egészen korrekt, sőt még jó darab is, de összességében nem túl pozitív az összkép. Ezen viszont bőven menthet a Terminátor: Sötét végzet is, ami kapcsán megannyi pozitív előjel száguldott be az elmúlt hónapok során, amik masszívan bizakodásra adnak teret.



James Cameron produceri feladatokat lát el, Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton egyaránt visszatér, illetve R-besorolású mozi lesz, ami mindenképpen merész húzás. Bár nem a rendezők csúcsa, ellenben az első Deadpool direktora, Tim Miller kalapálja össze a szóban forgó filmet, na meg persze Edward Furlong is tiszteletét teszi. Bőven benne van a pakliban, hogy elvérez a film, de reménykedünk benne, hogy visszaállítja a szériát a helyes útra. Október végén jelenik meg külföldön, az itthoni premier is körülbelül ekkorra tehető.

3. Gemini Man

Avagy a film, amiben Will Smith levadássza Will Smith-t. Ang Lee dirigálásában készül a Gemini Man, melyben egy elit bérgyilkos összetűzésbe keveredik fiatalkori önmagával, az első trailerek pedig bőségesen biztatóak annak kapcsán, hogy egy izgalmas, látványos filmet kapunk. Az meg már tényleg csak hab a tortán, hogy a gárda olyan neveket jegyez, mint Clive Owen, Mary Elizabeth Winstead és Benedict Wong. A nemrégiben lezajlott budapesti nyitóeseményről készült cikkünket ITT olvashatod.



Bár Will Smith többször is prezentálta már, hogy mennyire széles is a színészi eszköztára, néhol hajlamos eléggé tévesen szerepeket választani, de talán most a Gemini Mannel ismét megmutatja, miért is tartják sokan nemcsak szimpatikusnak és humorosnak, de egyenesen tehetséges színésznek. A magyar mozik műsorterve szerint október 10-étől már válthatjuk is rá a jegyet! A Game Channel kritikáját a Gemini Manről ITT olvashatod.

4. Zombieland - A második lövés

Tartunk tőle, hogy egy újabb megkésett folytatás lesz a Zombieland - A második lövés, ugyanis az első felvonás tíz éves mostanra, és nem kizárt, hogy akkora elvárások születtek sokakban, hogy az a bizonyos varázs ezúttal már nem fog működni. Ruben Fleischer rendező és a komplett eredeti színészgárda visszatér, azonban megint csak óva intő jel, hogy nem túlzottan nyomják a marketinget, mindössze pár trailerig jutottunk el.



Ennek ellenére mi bizakodóak vagyunk, hiszen Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson és Abigail Breslin négyese már az első részben is bizonyította, hogy mennyire működik köztük a kémia, és igazából ha még az első részhez nem is ér majd fel, ha egy tényleg humoros, olykor drámai, korrekt vígjátékot kapunk, már bőven elégedettek leszünk. Magyar premierről egyelőre nem szól a fáma, de külföldön október közepén kerül mozikba!

5. Tőrbe ejtve

Rian Johnson nevét a Star Wars: Az utolsó Jedikóta sokan imákba foglalják, mások egyenesen vasvillával hadakoznak ellene, azonban kétségtelen, hogy új munkája több mint impozáns az előzetes információk alapján. Egy Agatha Christie-szerű detektív történettel állt elő, amit ő maga is írt egyébként, a stáb pedig olyan nevekkel operál, mint Christopher Plummer, Chris Evans, Toni Collette, Ana de Armas, Daniel Craig, Don Johnson, Michael Shannon, Katherine Langford, Frank Oz, Jamie Lee Curtis és LaKeith Stanfield.



Egy ilyen listára még ránézni is frenetikus, hát még milyen lesz, amikor ezeket összemossák egy detektívsztoriba, ami ráadásul a trailer alapján kifejezetten humoros ízzel lesz átitatva. Az előzetes kritikák imádták, úgyhogy bőven van okunk azt feltételezni, hogy Johnson ismét szállítja azt a minőséget, mint amit mondjuk a Looperrel tett anno. Itthoni megjelenésről egyelőre nincs hír, viszont érdemes lesz rá odafigyelni, ekkora külföldi siker után kizárt, hogy ne hozzák be hazánkba is a forgalmazók (Amerikában viszont november 27-én jelenik meg).

6. Jay és Néma Bob Reboot

Bár a címből azt hihetnénk, hogy Kevin Smith is felült a manapság roppant trendi reboot-hullámra, azonban ő inkább a parodisztikus megközelítést választotta. Jay és Néma Bob ugyanis visszatér, hogy viccet csináljanak a manapság tomboló reboot-őrületből, mint azt tették hasonlóan a folytatásokkal a Jay és Néma Bob visszavággal.



Kevin Smith az utóbbi években alaposan alább adott a minőségből az olyan filmjeivel, mint a Yoga Hosers vagy az Agyar, de a Shop Stop "univerzumon" belül még nemigen volt mellélövése. Tény, korosodtak azóta a színészek, így érdekes lesz, miképp működnek majd az anno még valóban humoros füves és egyéb beszólogatós poénok, de Kevin Smith-ben talán lehet annyira bízni, hogy a két főszereplő személyiségével mára tisztában van annyira, hogy ne lőjjön luftot. A mozikban október 15-étől találjuk meg!

7. Jumanji - A következő szint

Tegye fel a kezét, aki nem lepődött meg a 2017-es Jumanji elsöprő sikerén - hogy micsoda? Sehol senki? Nos igen, a kvázi harmadik részként betudható Jumanji - Vár a dzsunger olyan szintű meglepetés volt, amire senki nem számítottt. Viccesebb volt a vártnál, a színészek közti kémia is remekül működött, na meg persze az sem volt utolsó, hogy mennyire jól időzítették a film premierjét.



Ebből fakadóan itt van a következő epizód, ami viszont Danny DeVitóval erősít, ráadásul kicsit megcserélik a szerepeket, azaz hőseink tőlük teljesen távol álló karakterek bőrébe bújnak, ami megannyi komikus momentumot hozhat, bár felmerülhet kérdésként, hogy vajon milyen puskaport lehet ellőni még ezzel a koncepcióval, amit az első fejezetben nem tettek meg. A magyar mozikba december 12-én kerül be.

8. Star Wars: Skywalker kora

Lehetett bármennyire is megosztó a Star Wars: Az utolsó jedik, vagy új általánosságban az új trilógia körüli felfogás, azért mégiscsak egy záróepizódról van szó, ami pontot tesz a 2015-ben útnak indult saga végére. A rendezői székben J.J. Abrams ül ismét, a nagy öregek közül Mark Hamill, Billy Dee Williams (Lando) és Carrie Fisher is feltűnik majd, na meg persze az újgenerációs karakterek is.



A legutóbbi trailer kellően biztató volt ahhoz, hogy tűkön ülve tudjuk várni, és még a kilencedik etappal bőven tudnak javítani a komplett trilógián, így fel is értékelhetik a korábbi epizódokat, már persze ha sikerül egy ügyes végső fejezetet kanyarintaniuk. Az itthoni premier december 19-én esedékes!
7 hozzászólás

Tommy

4 éve, 9 hónapja és 17 napja

Így sorban szépen megyek is rájuk! mosolygó smiley

válasz erre

Vidoros

4 éve, 10 hónapja és 2 napja

Joker, Gemini Man, SW. Nálam ennyi a lista.

válasz erre

zender

4 éve, 10 hónapja és 4 napja

Masszív lista, egész jó negyedévünk lesz! mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

4 éve, 10 hónapja és 5 napja

Joker, Terminator nagyon érdekel. Követi a Gemini Man és a Star Wars, a többi egyáltalán nem érdekel.

válasz erre

Mordorer

4 éve, 10 hónapja és 5 napja

Joker, Gemini Man, Star Wars mindenképp érdekel. A többi annyira egyelőre nincs a topban nálam.

válasz erre

Porthos

4 éve, 10 hónapja és 5 napja

Joker, Gamini Man, Zombieland és SW amiket tuti meg fogok nézni. A többit meg talán.

válasz erre

login_password

4 éve, 10 hónapja és 5 napja

Komolyan mondom ezek közül a zombielandet várom a legjobban. Az legalább tuti jó lesz.

válasz erre