5+1 mozifilm, amit a legjobban várunk 2018-ban

2017. december 28.
44.3941
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
adriano profilja, adatai
adriano
A mozilátogató embereket alapvetően két nagy csoportra oszthatjuk. Az egyik az alkalmi mozinéző, aki szinte a plakát vagy legfeljebb az előzetes alapján választja ki a megnézendő filmet, a másik pedig az, aki mindennek utánaolvas, mindennel képben van és megfontoltan, minden számára érdekes infóval ül be a terembe. Mi most kicsit mindkét csoportnak, de főleg az utóbbinak igyekszünk kedvezni, és röviden górcső alá veszünk néhányat az előttünk álló év legnagyobb érdeklődésre számot tartó filmjei közül. Vigyázat, a most következő darabok előreláthatólag nagyot szólnak majd!
Advertisement


1. Bosszúállók: Végtelen háború

A Marvel Cinematic Universe tizedik születésnapjára mi is érkezhetne más, mint a Bosszúállók-sorozat legújabb, immár harmadik része? Kedvenc hőseink újra együtt küzdenek majd, és mondanunk sem kell, hogy visszatér mindenki, aki számít. Visszatér Tony Stark, Steve Rogers és a többiek, utóbbi kosztümje (és ábrázata) ráadásul egy kis fazonigazításon is átesett, kissé megviseltebb, "darkosabb" lett a karakter.

Az új főgonosz a Josh Brolin által megformált rettegett Thanos lesz, célja pedig a Végtelen Kövek összegyűjtése lesz, hogy segítségükkel kedvére hajlítgathassa a valóságot. A megszokott Bosszúálló-csapat ezúttal a Galaxis őrzőivel is kiegészül, egész komoly kis gárda fogja tehát megmutatni Thanosnak, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Jól hangzik? Persze. Jó is lesz? Tavasszal kiderül, de megsúgjuk, hogy szerintünk igen.

A Bosszúállók: Végtelen háború ígérkezik az eddigi legnagyobb szuperhősös mozinak

A Bosszúállók: Végtelen háború ígérkezik az eddigi legnagyobb szuperhősös mozinak


2. Deadpool 2

Miután évekig akadályokba ütközött az elkészítése, 2016-ban végre megérkezett a mozikba Deadpool. Mint tudjuk, a szarkasztikus, szokatlan, ámde annál szórakoztatóbb szuperhős óriási sikert aratott, így törvényszerű, hogy jöhet a folytatás is. A megkedvelt karakterek, úgy mint Kolosszus, Negaszónikus Tini Torpedó és Dopinder, a taxisofőr mind visszatérnek, csakúgy, mint az R-besorolás.

A főgonosz szerepében érdekes módon itt is Josh Brolin lesz látható, csakúgy, mint az új Bosszúállókban - meglepődnénk, ha ez nem lenne poénforrás a filmben. A rosszfiú egyébként név szerint Cable lesz, egy félig ember, félig gép zsoldos, jóval földhözragadtabb tehát, mint Thanos, de a Deadpool - szerencsére - már csak ilyen. Miután a Disney felvásárolta a Fox-t, sokan féltették az egyedi hangvételt, de az ígéretek szerint minden marad a régiben, Ryan Reynoldsék most sem fognak senkit és semmit komolyan venni. Várós!

A mindig "vicces" Deadpool is újra beverekszi magát a 2018-as filmkínálatba

A mindig "vicces" Deadpool is újra beverekszi magát a 2018-as filmkínálatba


3. Solo: Egy Star Wars-történet

Úgy fest, sőt, már biztos, hogy megtörténik az, amit eddig sokan elképzelhetetlennek tartottunk: Han Solo szerepét nem Harrison Ford fogja eljátszani. Hát, erre befizetünk, ahogy mondani szokták. Ne legyünk persze negatívak, Han élete az Episode IV előtt nyilván sok érdekes történetet tartogat, úgyhogy könnyen megeshet, hogy még valami jó is kisül ebből. Az ikonikus csempész megformálása egy relatíve ismeretlen színész, Alden Ehrenreich feladata lesz és persze az egyik legnagyobb kérdés, hogy mennyire fogunk tudni elvonatkoztatni Fordtól.

A másik talány, hogy miről is fog szólni a film? Nos, erről egyenlőre nagyon keveset tudunk, csak annyi biztos, hogy szerepelni fog benne Chewbacca valamint Lando Calrissian (Donald Glover), és hogy valószínűleg láthatjuk majd, hogy hogyan kerül Han birtokába szeretett űrhajója, az Ezeréves Sólyom. Az előzetes hírek sajnos nem túl kedvezőek, az eredeti rendezőpárost forgatás közben menesztették, helyüket Ron Howardnak kellett átvennie, és bevallottan szükség volt masszív újraforgatásokra is. Ez sosem jó előjel, az viszont igen, ha egy filmben szerepel Woody Harrelson és az isteni Emilia Clarke, itt pedig ez a helyzet. Akár még jó is lehet.

A sokat sejtető Solo című film szereplőgárdája

A sokat sejtető Solo című film szereplőgárdája


4. Jurassic World: Bukott birodalom

Ismét egy folytatás a megnézendők listáján, a Jurassic World még a stúdió számára is megdöbbentően nagy sikere után nyáron már nézhetjük is a második részt. Az előző film fénypontjai, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard természetesen most is itt lesznek, utóbbi viccesen azt is megjegyezte, hogy ezúttal már kényelmesebb cipőben fog szerepelni. Colin Trevorrow rendező sajnos kiszállt a projektből, hogy megrendezhesse a Star Wars: Episode IX-et, (apró szépséghiba, hogy onnan azóta elbocsátották őt) de az írásban és más kreatív munkákban tevékenyen részt vett.

Annyi biztosnak tűnik, hogy kicsit csavarnak a "dinoszauruszok embereket üldöznek egy szigeten"-formulán, és a fő témakör itt az az előző részben már belengetett sztori lesz, hogy a hadsereg a dinókat fegyverként próbálja meg hasznosítani. Azt is emlegetik a bennfentesek, hogy ez a rész sokkal félelmetesebb lesz, mint az előző, és hogy biztosan lesz harmadik rész is.

Rutinos mozinézőként ebből már gondolhatjuk, hogy nem lesz rendesen lezárva a film története, de hát ez már csak így megy manapság, amikor minden stúdió franchise-t építget. A szerény véleményem az, hogy nem igazán csalódhatunk, valószínűleg ez is egy kellemes nyári blockbuster lesz, akárcsak az előző rész.

Ismerős a helyszín? - Jurassic World 2

Ismerős a helyszín? - Jurassic World 2


5. Legendás állatok és megfigyelésük 2

A J.K. Rowling könyvein alapuló újabb sorozat is folytatódik jövő novemberben, és már alcíme is van, egészen pontosan Crimes of Grindelwald, azaz Grindelwald bűntettei. Ebből sejthetjük, hogy a film Grindelwald bűnös tetteiről fog szólni. Gellert Grindelwaldot ugye futólag már az első részben is megismerhettük (itt is Johnny Depp kelti majd életre, hihetetlen hajszerkezettel), és most pontosabban megtudhatjuk, hogy mivel szolgált rá arra, hogy a varázslótársadalom kitaszította és megveti őt.

Láthatjuk továbbá összecsapását a fiatal Dumbledore-ral (Jude Law), amelyről a Harry Potter-könyvek csak nagyon finoman tettek említést. Fontos új szereplő lesz a Bosszúállókból ismert Claudia Kim karaktere, aki egy ún. "Maledictus", valamiféle szörnnyé változni képes alakváltó lesz, és a pletykák szerint újabb kapcsolatot fog szolgáltatni a Legendás állatok és Harry Potter története között. Jah, és bejelentették, hogy a sorozat az ötödik részig meg sem áll, úgyhogy a rajongók örülhetnek, pár évig lesz mit nézni, annyi szent.

A Legendás állatok és megfigyelésük 2 szereplői

A Legendás állatok és megfigyelésük 2 szereplői


+1. Tomb Raider

Kérem szépen, azért lett a +1 film a legendás, az utolérhetetlen Lara Croft feltámadása, mert olyan értelemben nem illik a többi közé, hogy itt nem folytatásról, sokkal inkább egy történet kezdetéről beszélünk. Mivel ez egy teljes reboot, semmi köze nem lesz a korábbi két TR-mozihoz (ne is legyen, azokban Angelina Jolie volt az egyetlen jó pont), egy eredettörténet lesz: megnézhetjük, hogy hogyan lett Larából, egy szimpla csini csajból a kemény akcióhős régésznő.

A videojáték-franchise 2013-as rebootjának óriási szerepe volt, hogy a Tomb Raider név újra jelent valamit, nem csoda tehát, hogy a sztori sokat merít majd az ott látottakból: Lara hajótörést szenved egy szigeten, ahol mindenféle veszélyekkel kell szembenéznie, és eközben megtalálnia önmagát.

Alicia Vikander alias Lara Croft

Alicia Vikander alias Lara Croft


A címszereplő a szépséges Alicia Vikander lesz, aki sok-sok közismert jelentkező orra elől halászta el a szerepet. Sokan szkeptikusan fogadták a castingot, tekintve, hogy Alicia nem túl atletikus, akcióhős-típusú csaj, de a trailereket látva ügyesen alakult át Larává, vele biztosan nem lesz gond.

A film szerencsére úgy tűnik, hogy komolyan veszi magát, hisz az ígéretek szerint azzal is foglalkozik majd, hogy pszichikailag hogy hat egy ilyen helyzet az emberre, amikor csak magára számíthat, és az életéért küzd. Nagyon ígéretes darab tehát az új TR, úgy tűnik, hogy Lara most végre igazán meghódítja a filmvásznat is. 2018 márciusában már nézhetjük is.

Ez tehát azon filmek szubjektív listája, amiket az Androgeek csapata a legjobban vár az előttünk álló évben. Ha szerinted kellene még bele valami, vagy nem értesz velünk egyet, ne rejtsd véka alá a véleményed! Te mire vagy rápörögve a 2018-as filmfelhozatalból?
12 hozzászólás

rDAVE

6 éve, 8 hónapja és 25 napja

csirkee írta:
Pedig szerintem jó lesz. Nyilván külsőleg nem egy Angelina Jolie, de jó lesz.
Nekem se nagyon hiteles, de Jolie rosszabb lenne. Régiekhez illett, de az új TR-hez akkor már inkább maradjon ő.

válasz erre

csirkee

6 éve, 8 hónapja és 25 napja

Porthos írta:
Tomb Raidert nagyon nem várom ezzel az új csajjal... szomorú smiley
Pedig szerintem jó lesz. Nyilván külsőleg nem egy Angelina Jolie, de jó lesz.

válasz erre

technomancer

6 éve, 9 hónapja

DNS írta:
FYKImosolygó smiley

+2: Fekete Párduc
+3: Tűzgyűrű: Lázadás
+4: Mission: Impossible 6
+5: A Ragadozó
Korrekt kiegészítés. röhögő smiley A Ragadozó mondjuk háááááát.... Remélem nem cseszik el, maradjunk annyiban.

válasz erre

DNS

6 éve, 9 hónapja és 2 napja

Eltohn írta:
Ezzel a listával nem lehet vitába szállni. mosolygó smiley Perfekt. Kár hogy nem tízes lista, arra még kíváncsibb lennék! röhögő smiley
FYKImosolygó smiley

+2: Fekete Párduc
+3: Tűzgyűrű: Lázadás
+4: Mission: Impossible 6
+5: A Ragadozó

válasz erre

Porthos

6 éve, 9 hónapja és 3 napja

Tomb Raidert nagyon nem várom ezzel az új csajjal... szomorú smiley

válasz erre

Levi87

6 éve, 9 hónapja és 4 napja

Star Warsra nagyon kíváncsi leszek, mert ez a mostani ez. Hmmmmm hát... Nem lett valami jó.

válasz erre

Ronalddo

6 éve, 9 hónapja és 4 napja

Egyértelműen egyezik az ízlésünk! mosolygó smiley

válasz erre

inkognito

6 éve, 9 hónapja és 4 napja

Ezek tényleg várósak. A Solo filmre vagyok talán a leginkább kiváncsi. A deadpoolra nem igazán gerjedtem rá.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 9 hónapja és 4 napja

Deadpoolt nagyon utálom, de tény hogy közönségsiker, sokan szeretik. A többi nagyon várós! mosolygó smiley

válasz erre

Eltohn

6 éve, 9 hónapja és 4 napja

Ezzel a listával nem lehet vitába szállni. mosolygó smiley Perfekt. Kár hogy nem tízes lista, arra még kíváncsibb lennék! röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 9 hónapja és 4 napja

Teljesen eltaláláltátok az ízlésemet! röhögő smiley

válasz erre

Tommy

6 éve, 9 hónapja és 4 napja

Nem igazán néztem meg mik jönnek jövőre, úgyhogy ez a lista nagyszerű támpont most nekem, köszi! mosolygó smiley

válasz erre